Verslag Dynamo Metal Fest Band Battle 2017

Op vrijdagavond 17 maart vond in Dynamo Eindhoven de finale plaats van de Dynamo Metal Band Battle 2017. Inzet is een plek op het Dynamo Metal Fest op  zaterdag 15 juli 2017.

In deze battle strijden de 4 bands welke zijn overgebleven  van de 86 bands die zich hadden aangemeld voor dit festijn. Om aan deze wedstrijd mee te mogen doen moeten de bands wel aan een aantal eisen voldoen. Dit is om er voor te zorgen dat nieuw aanstormend talent  de kans krijgt op een dergelijk podium. De vier overgebleven bands waren:

(info Dynamo Eindhoven)

White Boys Wasted

Uit Eindhoven Rockcity komen de mannen van WBW, een pittig rock n roll band met flink wat punk en oldschool hardrock invloeden.

Static
Heavy alternative rock uit het zuiden des lands, met hier en daar een uit de hand gelopen Synthesizer.

Raven Called Sin

Uit Zoetermeer komt het Nederlandse Djent monster Raven Called Sin De mannen spelen al regelmatig.

Illusionless

Progressive Death band met al een redelijke staat van dienst. Was winnaar van de Dutch Metal Battle (2014).

 

Op deze battle avond krijgen de bands de kans om zich te presenteren en  maakt een  2-koppige jury, samen met het aanwezige publiek, uit welke band uiteindelijk op 15 juli de aftrap mag verzorgen op het DMF.

Om 19.30 uur ben ik keurig op tijd aanwezig (ondanks dat mijn t=reisorganisatie weer wat laat was met het voorrijden van mij taxi). Om 19.50 uur is de start van de battle. Even voorafgaand aan de battle is er geloot in welke volgorde de bands gaan optreden.

Ik zal kort verslag doen van de battle. Moet er natuurlijk wel even bij zeggen dat ik daar sta met een dubbele pet op. Aan de ene kant om verslag te doen van de verschillende optredens , aan de andere kant om een stem uit te brengen welke band ik graag terug wil zien op 15 juli.

De volgorde na loting is als volgt: Static, Raven Called Sin, Illusionless en als laatste White Boys Wasted.

Static

Deze formatie bestaat uit 5 personen. Met drum, bas, gitaar, synthesizer en zanger. Ze zijn bijzonder enthousiast en vliegen er behoorlijk in. De band is samengesteld uit jongens die al een verleden hebben in verschillende andere bands. Ze laten een aantal erg verschillende nummers horen voor wat betreft muziekstijl. En opvallend is de rol van de synthesizer, een instrument dat in het metal gebeuren niet echt doorsnee is.  Ook opvallend is het gebruik van een 6-snarige basgitaar bij een van de nummers. Geeft een  bijzonder effect aan het nummer.

Raven Called Sin

Ook deze formatie bestaat uit 5 personen. Met drum, bas, 2 x gitaar en zanger. Een energieke band die heel duidelijk ook het publiek meeneemt in hun nummers. Met 2 gitaren is het muzikaal allemaal keurig voor elkaar. Het oogt allemaal al behoorlijk professioneel. Leuke band die een aantal aardige nummers laat horen.

Illusionless

Deze band bestaat uit 4 personen. Met drum, gitaar (+zang), bas en zanger. Dat deze band al wat langer samen speelt valt direct op. Erg professioneel en het lijkt aardig vanzelf te gaan. Zanger is zeer energiek en veelal ook van het podium af. Krijgt het publiek aardig in beweging. Opvallend is dat de nummers wel heel erg lang zijn.

 

White Boys Wasted

Deze band bestaat uit 3 personen. Met drum, bas en gitaar + zang. Heel energieke band die behoorlijk wat nummers laat horen in de beschikbare tijd. Ondanks dat de band maar uit 3 personen bestaat  is het muziekaal allemaal prima voor elkaar. Leuke afwisselende nummers die toch wel binnen dit genre thuishoren.

 

Nadat alle bands zich gepresenteerd hebben gaan wij stemmen en de jury zich beraden. Het is een lastige klus. Want wat moet je kiezen? Het zijn vier verschillende bands met ook wel wat verschillen in stijl. Kies je wat je mooi vindt of kies je wat het beste past op het festival straks. Dat is een heel lastig dilemma. Ik worstel daar dus ook mee. Er is een band die ik echt heel erg goed vind. Maar die spelen dan ook de stijl waar ik het meest mee heb zelf. Maar past dat wel op DMF. Als ik heel eerlijk ben……niet echt denk ik. Een aantal nummers wel maar een aantal ook niet. En dat overwegende moet ik gaan kiezen tussen twee bands. En dan kies ik uiteindelijk toch voor de band waarvan ik vind dat ze echt passen op DMF. Als later de uitslag bekend wordt gemaakt blijkt al snel dat er door zowel publiek als jury dezelfde keuze is gemaakt.

 

White Boys Wasted wint de Dynamo Metal Fest Band Battle 2017. En Static krijgt een optreden op de pre-party  op vrijdag 14 juli.

Een mooie uitslag en een prima band die straks het Dynamo Metal Fest gaat openen.

 

Een mooie avond  die wederom laat zien dat we in Nederland bulken van het talent. Erg leuk om dit soort jonge bands aan het werk te zien en heel mooi hoe ze op deze manier de kans krijgen zich te presenteren.

 

Ik ben blij dat ik verslag heb mogen en kunnen doen. Een leuke avond gehad. Ook tijdens de pauzes me wel vermaakt. Je valt op wanneer je aan het schrijven bent . Mensen vragen gelukkig ook wat je aan het doen bent. Dus snel in gesprek gekomen. Over live muziek, bands en platen. En als je dan hoort dat er ook mensen op zo’n avond komen die de eerste LP van Deep Purple , Made in Japan,  hebben gekocht  geeft dat aan dat ik deze keer niet alleen als “oudje” aanwezig was.

 

2 gedachten over “Verslag Dynamo Metal Fest Band Battle 2017

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: