Metal uitvoeringen van bekende popsongs (2)

De vorige keer heb ik laten zien hoe een bekende popsong (I only wanna be with you) in de loop der jaren door verschillende artiesten is  gecoverd en uiteindelijk door Volbeat in een metal uitvoering is uitgebracht.

In deel 2 laat ik een 4-tal voorbeelden zien van popsongs die gecoverd  zijn in een metal uitvoering. Het zijn 4 totaal verschillende voorbeelden. Hierbij heb ik ook rekening gehouden met het feit dat er binnen de hele metal scene  verschillende stromingen zijn. En omdat niet iedereen van hetzelfde houdt deze verschillende covers.

 

Rasputin

Deze popsong wordt  in de originele uitvoering gezongen door Boney M. De single werd uitgebracht in 1978 en is afkomstig van het album “Night Flight to Venus”.

De song is gecoverd door Turisas. Deze symfonische folk-metal band komt uit Finland en is opgericht in 1997. De band bestaat uit 5 leden. Opvallend is het gebruik van viool en accordeon in hun nummers.

Zij hebben de song gecoverd in 2004.

 

Alejandro

Deze popsong wordt in de originele uitvoering gezongen door Lady Gaga. De single werd uitgebracht in 2009 en is afkomstig van het album “The Fame Monster”.

De song is gecoverd door Helia. Deze band is afkomstig uit Italië en bestaat uit 5 leden. Ze staan te boek als post-hardcore en laten zich graag vergelijken met Asking Alexandria De band is opgericht in 2006.

Zij hebben de song gecoverd in 2010.

 

Heaven is a place on earth

Deze popsong wordt in de originele uitvoering gezongen door Belinda Carlisle. De single werd uitgebracht in 1987.

De song is gecoverd door Elvenking. Deze band is afkomstig uit Italië en bestaat uit 6 leden. Het is een power-metal band  met folk invloeden. De band bestaat uit 6 leden.

Ze hebben deze song gecoverd in 2008

Elvenking speelt op zondag 23 april in Dynamo in Eindhoven. Ik zal verslag doen van dit optreden.

 

La isla bonita

Deze popsong wordt in de originele uitvoering gezongen door Madonna. De single werd uitgebracht in 1987 en is afkomstig van het album “True Blue”.

De song is gecoverd  door de Twilight Guardians. Deze band is afkomstig uit Finland en bestaat uit 5 leden. De band is opgericht in 1996 en staat te boek als power-metal band.

Ze hebben deze song gecoverd in 2006.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: