Verslag 1e dag Paaspop 2017

Traditiegetrouw opent Paaspop het festivalseizoen. Voor het eerst maar eens de stoute (en warme) schoenen aangetrokken om deze opening zelf eens mee te maken. In eerste instantie alleen de vrijdag. Maar omdat mijn dochter mee wil en nu ook de zondag vrij kan krijgen zowel de vrijdag als de zondag.

Vooraf natuurlijk de Line Up bekeken en een plan gemaakt van bands die we zeker willen zien en horen. En met twee erg verschillende muzieksmaken is dat best lastig. Maar omdat het haar eerste keer is dat ze meegaat mag zij het zeggen (met natuurlijk wat “dwingend “ advies van pa).

Op vrijdagmiddag dus richting Schijndel. Gelukkig is het niet ver en wat plaatselijke kennis blijkt al snel erg handig te zijn. De aanduidingen van waar te parkeren laten behoorlijk te wensen over. Borden plaatsen is op zich niet moeilijk maar zet ze wel goed vast. Want bij een beetje wind willen ze nogal eens een keer wat van richting veranderen waardoor we soms direct de sloot in worden gestuurt. Maar goed we hebben het gevonden. Parkeren bij de boer in de wei. Hoe landelijk wil je het hebben. Gelukkig heeft het de afgelopen periode niet geregend dus geen probleem

Om 15.00 uur zou het festival geopend worden. Maar het wordt 15.30 uur. Waarom? Ik zou het niet weten. Maar goed we zijn binnen. Eerst maar even een korte rondgang over het festivalterrein. Ik krijg al snel de indruk in een of ander pretpark beland te zijn. Veel uiterlijk vertoon met een grote diversiteit in mogelijkheden. Gelukkig zijn er ook tenten met podia. Daar komen we toch voor.

Wat hebben we gehoord en gezien? Laat ik me vooral beperken nu tot het muzikale deel. Wat ik verder gehoord en gezien heb beschrijf ik verderop nog wel.

Baby Blue

Baby Blue is een coverbandje uit Schijndel. Prima natuurlijk om een plaatselijke band een festival te laten openen. De boys pakken fors uit met een achtergrondkoortje en een aantal violisten en blazers.

Het zijn nog jonge kerels maar hebben best wel wat in hun mars. Een leuke show met de meest uiteenlopende nummers. Echt wel iets voor feesten en partijen. De zaal is snel in beweging en dat is een prima begin. Ik vind mezelf net iets te oud om de K3 medley te waarderen maar vooruit, er zijn er ook binnen die het wel leuk vinden. Ik denk dat ze dit vooral moeten blijven doen, feestmuziek maken. Persoonlijk vind ik hun covers van de wat meer  “heavy” nummers een stuk minder.

The Sore Losers

De Sore Losers is een Belgische rockband die is opgericht in 2009. Spelen rock met invloeden van blues, country en garage. Ze hebben tot nu toe 3 albums uitgebracht.

Het is een leuke band die het zeker voor een wat kleiner publiek (lees kleiner podium) prima doet.  Niet echt heel veel variatie in en dat maakt het naar het einde toe wat eentonig.

Call it Off

Call it Off is een jonge Nederlandse band die aardig aan de weg timmert. Ze hebben pas een 3FM serieus talent award gewonnen. De band staat aangegeven als 4-mans formatie maar gisteren met een toetsenist. Ze staan te boek als rockband maar er zijn zeker ook andere invloeden hoorbaar. Ze hebben ondertussen een aantal cd’s  gemaakt waarvan de laatste pas uit is.

Het is een geweldige show van een uur vol energie en passie. Het is echt geweldig om deze band te zien en vooral ook te horen. Publiek gaat (voor een deel) volledig uit zijn dak. En stilstaan bij deze band is ook niet mogelijk.

UB40

Wat moet je hier over vertellen. Vaak zijn dit soort bands niet echt meer zuiver omdat de tand des tijd toch zijn tol heeft geëist op de stemmen. Bij UB40 is dat zeker niet het geval. Het klinkt nog steeds prima. En in een rap tempo komen alle hits nog  een keer voorbij. Leuk om te horen omdat het toch wel jeugdsentiment is. Het is een feessie in de zaal waarbij bijna iedereen toch wel meedeint op de veelal reggae klanken van deze band. Meezingen is voor vele een wat groter probleem merk ik. Haha, “ja dat nummer ken ik maar…..”. Dat geeft ook wel een beetje het soort publiek weer. Ik had het idee bij de toppers te zitten.

Als je met wat andere ogen naar deze band kijkt zie je al snel dat er echt een ingestudeerd stukje wordt opgevoerd. Soms gaat het mij ook net even wat te ver. Opvallend is dat deze band ook graag iets aan sommige fans wil geven. Maar in het publiek gooien van flesjes water is wat riskant. Als je niet oplet ga je gestrekt naar buiten.

Parkway Drive

Parkway Drive is een verhaal apart. Omdat het optreden van UB40 iets uitliep kwamen wij binnen toen ze net begonnen waren. Ja en dan kom je toch in een wat andere wereld terecht. Wat een schitterende band is dat zeg. Passie, tempo, afwisseling en een geweldige interactie met het publiek. Hier zit iets meer vaart in het geheel dan bij de voorgaande band. En gelukkig ook wat ander publiek. Heerlijk om te zien dat mensen hier ook individueel hun  muziek staan te beleven. Prima dat ze er zijn. Maar eigenlijk geen band voor Paaspop. Parkway Drive verdient  veel beter.

De hoofdact van deze dag, Anouk, die hebben we maar niet meer gezien. Die vind zichzelf al zo enorm goed, dat hoef ik niet nog eens aan haar kenbaar te maken. Verschrikkelijke tante met dito muziek (maar smaken verschillen).

Dus maar weer huiswaarts gegaan. Wat overigens nog een behoorlijke klus is. Want ga in een donker weiland je auto maar eens zoeken tussen die 5000 anderen. Maar het is toch gelukt.

Algemene indruk

Tja wat zal ik daar nu eens van zeggen. Ik weet dat dit mijn eerste en tevens laatste Paaspop is. Ik ga naar een festival voor eigenlijk maar 1 ding. En dat is de muziek. Bij Paaspop heb ik al na 1 dag de indruk dat 75% van de aanwezigen niet echt voor de muziek komt. Ik vind het niet echt festivalpubliek. Vooral het innemen van (grote) hoeveelheden alcoholische versnaperingen staat bij veel bezoekers hoog in het vaandel. Heb vanmorgen even wat beelden bekeken op de regionale zender en dat laat meteen zien hoe het daar is.

Verder zijn er natuurlijk ook allerlei soorten muziek en vertier waardoor je ook wel een divers publiek krijgt. Maar wat ik gelukkig nog nooit heb hoeven meemaken zie ik gisteren twee keer achter elkaar gebeuren. Vechtpartijtjes in het publiek. Waar gaat het over? Ongelofelijke droeftoeters zijn het. Geen beveiliging te zien natuurlijk. Maar gelukkig zijn er dan toch wel voldoende mensen die het wel snappen en er dan zelf maar snel een einde aan maken en de kemphanen ver van elkaar zetten. Opvallend dat er zelf eentje was tussen twee “dames”. Natuurlijk is zoiets jammer maar in vind het bijzonder klote dat mijn dochter dit moet zien. Gaat voor het eerst mee en krijgt dan dit te zien.

Voor mij dus geen Paaspop meer de komende jaren. Ik ga wel elders. Daar waar men respect heeft voor elkaar en waar men komt om naar muziek te luisteren. Zuipen kan je in de kroeg zeg ik altijd maar.

Morgen dan nog met mijn dochter naar dag 3. Zij maakt dan het programma en dat wordt dus vooral de wat rustigere acts. Vind ze leuk en misschien dat ze dan toch weer wat anders gaat kijken naar festivals en concerten. Want ook al verschillen onze smaken. Ik vind het nog steeds leuk om samen met mijn dochters naar festivals en concerten te gaan. En vind het super belangrijk dat zij van hun muziek kunnen blijven genieten. En niet alleen vanaf cd en of YouTube.

2 gedachten over “Verslag 1e dag Paaspop 2017

Voeg uw reactie toe

  1. Prima verslag, ome Haaaaaaaaaaaa !
    Jammer dat het behoorlijk tegen is gevallen, mede dankzij het publiek, wat, en dat valt mij ook regelmatig op, meer voor het ouwehoeren, zuipen, appen en schreeuwen komt dan voor de muziek, die gebruiken ze als achtergrond voor hun eigen feestjes…

    Like

    1. Je omschrijft het precies zoals wij het ook ervaren hebben. Gelukkig geldt het niet voor iedereen. ik heb ook nog wel een aantal mensen echt zien genieten van de muziek. en zo hoort het ook.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: