Verslag Paaspop dag 3

Op 1e paasdag toch naar de 3e dag Paaspop. In eerste instantie niet gepland maar omdat mijn dochter toch niet hoefde te werken en haar favoriete artiesten optreden gaan we alsnog. De vooruitzichten zijn niet echt best. Verschillende regenbuien,  hagelbuien en lage temperaturen zorgen niet echt voor enthousiasme. Maar ook de ervaringen van dag 1 en het programma voor dag 3 doen mij niet echt motiveren om er een geweldige dag van te gaan maken. Maar het is de dag van mijn dochter dus niet zeuren en gaan.

Gelukkig weten we ondertussen de weg en hoeven niet te zoeken naar de parkeerplaatsen. En omdat we vrijdag naar huis gereden zijn kunnen we nu lekker vooraan parkeren. Ook is het ondertussen droog en dreigt er zelfs een zonnetje te gaan schijnen. Lopend naar het festivalterrein zien we  toch wel wat verkleumde campinggasten. Eenmaal op het terrein valt ons direct op dat er toch een wat ander publiek aanwezig is dan op de vrijdag. De gemiddelde leeftijd ligt een heel stuk hoger. We gaan er maar eens aan beginnen.

Slash ’n Roses

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een Guns ’n Roses coverband. Zij treden op in het rockcafé. Een wat kleine zaal in feite wat al snel blijkt. Niet eenieder die deze band wil zien kan er in. De boys maken er een wervelende show van waarin alle bekende nummers van hun voorbeeld band langs komen. Gezellige sfeer en veel hilariteit wanneer de bandleden regelmatig ook de bar gebruiken om daar hun optreden wat meer glans te geven. En dat lukt ze volledig.

Band en publiek op de bar bij Slash ’n Roses

LP

Om de tijd te overbruggen lopen we eigenlijk een beetje bij toeval hier binnen.  Het is een wat akoestische poprock die best wel aardig klinkt. Zangeres met een bijzonder krachtige stem die soms de muziek volledig overstemt. Maar dat past wel een beetje. Volgens mijn dochter is het laatste nummer (lost on you) zelfs een hit in Nederland. Ik hen het nummer niet in ieder geval (maat dat zegt meer over mij dan over het nummer).

LP WTMD LHCollins sms 06062014.jpg

Canshaker Pi

Staan aangegeven als noiserockers. En dat is dan ook precies wat het is. Smaken verschillen en dat is prima. Maar dit vind ik persoonlijk echt niet te pruimen. Een ongeorganiseerde bak herrie die kant nog wal raakt. De nummers zijn erg kort en zijn in mijn oren echt allemaal gelijk. Erg overdreven show met ook nog een of andere figuur die zonder enige doel over het podium meeloopt. Ik zou zeggen ga eerst nog eens  oefenen en kom dan een keer spelen.

Matt Simons

Op tijd binnen want hier komen we (lees dochter) vandaag voor. En het lukt wederom om helemaal vooraan te staan. Persoonlijk had ik liever wat achteraan gestaan maar voor mijn dochter natuurlijk geweldig. Zeker als later heer Simons ook nog van het podium komt en ze hem bijna kan aanraken is haar dag volledig geslaagd.

Muzikaal gezien klopt het allemaal wel. Hij heeft een prima band bij zich en dat is toch wel prima. Ook al vind ik zijn muziek helemaal niets, op de een of andere manier wordt je er toch wel in meegenomen.Het is allemaal relaxed en dat merk je ook wel aan het publiek. Iedereen deint rustig mee op het tempo van zijn songs. Maar je ziet ook wel dat het een opgevoerd stukje is. Het gaat niet echt allemaal van harte.

Gavin James

Haar 2e favoriet voor vandaag is Gavin James. Nadeel voor haar is wel dat zijn optreden begint als dat van Matt Simons is afgelopen. Dus nu niet vooraan maar wat meer achteraan. Maar toch ook prima te volgen. En tja, wat Matt Simons doet op de piano doet Gavin James op zijn gitaar. Het zijn ook vooral luisterliedjes. Maar muzikaal vind ik dit net iets beter en ook wel met wat meer overtuiging gebracht.

Maar zoals mijn zoon vooraf al zei “het zijn twee artiesten die alleen maar zingen over hoe ellendig zij het hebben in hun leven”. En dat klopt wel een beetje.

Janez Detd.

Een uit België afkomstige punkband. Bestaan eigenlijk niet meer maar voor Paaspop nog 1 keer bij elkaar. Spelen alleen covers van andere punk en aan punk gerelateerde bands. Is een aardig optreden maar ook niet meer dan dat. Het is wel heel erg veel van hetzelfde.

Hatebreed

Voor ons een prima afsluiting van Paaspop. Deze uit Amerika afkomstige heavy metalband speelt de spreekwoordelijke pannen van het dak. Mooi om te zien hoe een volle zaal bij aanvang al snel een aantal “vluchters” kent. Hier wordt het spreekwoordelijk koren van het kaf gescheiden.  Het is een prima optreden waarin de verschillende nummers elkaar in rap tempo opvolgen.

Afbeeldingsresultaat voor hatebreed

 

Conclusie dag 3 mag dan ook zijn dat het muzikaal voor mij veel minder was dan dag 1. Maar dat het meer de sfeer had van een festival dan op de eerste dag. Met een toch gemiddeld wat ouder publiek is de sfeer ook direct anders. Nu geen vechtpartijtjes maar veelal het veel nettere “sorry”.  En wat direct opviel is dat men ook veel meer met de muziek bezig is. Mensen staan geïnteresseerd te luisteren en de beleving is ook veel anders. Bijna niemand staat als een ijsberg naar de muziek te luisteren. Hoewel er toch nog altijd lieden zijn die vinden dat ze tijdens een concert met elkaar moeten gaan praten. Logisch want de rest van het jaar heb je daar geen tijd voor. En trouwens waar praat je gemakkelijker dan tijdens een metal concert. Dan weet je in ieder geval zeker dat de ander je niet begrijpt. Hetzelfde geldt trouwens voor de lieden die na afloop in de uitgang gaan staan te beppen.

Maar volgend jaar geen Paaspop. Gezien de ervaringen over de twee dagen is het mij allemaal wat te chaotisch en is er te veel in te weinig tijd. En wat mij betreft mag er best meer aandacht geschonken worden aan het feit dat het een muziekfestival is. En ik heb de indruk dat het steeds meer een andere insteek krijgt. En zelf hebben we er geen last van gehad maar ik kan me voorstellen dat het heel vervelend is wanneer je een duur kaartje hebt en je mag niet naar binnen omdat het vol is. De echte liefhebber staat nu misschien buiten.

En dan nog dit: (optreden Anouk)

“Bron VPRO 3 voor 12”

De set begint met een akoestisch nummer waar het – waarschijnlijk al reeds beschonken – publiek nog niet de aandacht voor kan opbrengen. Dit resulteert in een luid geroezemoes vanuit de tent, waardoor de muziek flink overstemd wordt. Ook de zangeres zelf valt dat op: tijdens het tweede nummer loopt ze abrupt het podium af waarna de rest van de band haar schaapachtig nakijkt. 

Dit is voor mij Paaspop dag 1 precies samengevat. Laat gewoon de liefhebbers binnen. Ga lekker zuipen in de kroeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: