Verslag Coverland 2017

Op zaterdag 27 mei op weg naar Coverland 2017 in Ulft. Dit keer samen met vrouwlief, haar eerste festival. Dus ook benieuwd hoe haar het zal bevallen. De weersvoorspellingen zijn prima. Lekkere temperatuur van rond de 30 graden, dus ideaal.

Na een voorspoedige reis arriveren we ruim op tijd in Ulft. De stemming zat er onderweg al goed in. De airco deed het niet dus zijn we al helemaal gewend aan hetgeen we buiten mogen verwachten. Maar bij aankomst zien we al dat de bomen en takken in beweging zijn, dus is er wind. Het festivalterrein is prima te vinden en er is een prima parkeergelegenheid vlak tegen het festivalterrein. En daar merken we ook direct hoe het is om in de Achterhoek te zijn. Terwijl ik nog wat spullen verzamel in de auto is mijn vrouw al druk in een geanimeerd gesprek met de vrouw doe naast ons parkeert. Oude vriendinnen misschien? Nee hoor, zo gaat dat hier. We hebben de gehele dag ons mogen begeven tussen een heerlijk relaxed volkje. Vriendelijk, rustig en nooit drukte makend. Heerlijk genietend van het mooie weer, muziek en hun biertje.

 

Festivalterrein 1 met binnenpodium

Na een gemakkelijke binnenkomst (ook allemaal erg relaxed) zien we een mooi festivalterrein. Verdeeld in twee gebieden. Het eerste gebied is gras met daarop een grote podiumtent, schaduwplekken en een heuse tribune. Het tweede gebied, te bereiken via een brug over de Oude IJssel heeft een bioscoopzaal, een concertzaal en een buitenpodium.

Brug over de Oude IJssel

Hier overal leuke zitjes aan het water. En verder overal op het terrein voldoende kraampjes voor drank en spijs.

Zitjes langs de Oude IJssel

Overigens ook nog eens tegen heel redelijke festivalprijzen. Omdat het warm is kan je hier zonnebrand halen, zijn er watertappen en schaduwplekken. En later op de dag staan er vernevelaars op de brug zodat je regelmatig even door een kunstmatige regenbui loopt. Prima verzorgd allemaal. De eerste indruk is dan ook meer dan prima. En omdat er inderdaad ook een stevig windje waait is het goed te doen. Het is warm, maar ach, dan alles maar een tandje lager. En zo denkt de rest er ook over. Iedereen, ze zijn er echt van 1 tot 100, geniet van het prachtige weer en de mooie ambiance.

Buiten podium

 

Maar er is natuurlijk ook muziek. Verdeeld over drie locaties spelen de coverbands hun nummers. Overal is heel duidelijk aangegeven wie waar speelt. Je kan dus gemakkelijk je eigen programma samenstellen. Omdat wij nu niet direct dezelfde smaak hebben was het dus voor allebei wat geven en nemen. Maar dat was geen probleem.

Ik zal kort mijn indrukken op papier zetten van de coverbands die ik heb gehoord.

Volbeat

Ze treden als eerste op en dat is natuurlijk wel lastig. Het publiek is de zaak nog aan het verkennen en je speelt op het buitenpodium en ook nog op een tijdstip dat de zon op haar hoogste punt staat. Of het daar allemaal aan gelegen heeft weet ik niet maar ik was niet echt onder de indruk. Ze spelen niet slecht en ook de zang is wel prima maar voor mij was het net geen Volbeat. Meer een band die nummers speelt van Volbeat maar misschien net zo goed ook nummers van andere artiesten zou kunnen spelen. Ik miste een beetje de bevlogenheid. Ook de nummerkeuze was niet echt afwisselend. Wat nieuwer materiaal had het publiek misschien wat meer aangesproken.

Muse

De eerste band die optreedt in de podiumtent is Muse. En dat staat als een huis. Prachtige coverband die het origineel heel dicht benaderd. Spelen echt met veel overtuiging en zijn een lust voor het oor. Dit was genieten. En zelfs mijn vrouw, die Muse niet kende vond het prima. Jammer dat ze niet meer tijd hadden.

The Cure

Moet eerlijk bekennen dat The Cure niet mijn muziek is. Maar daarmee wil ik niet zeggen dat ik met een andere bril naar deze band geluisterd (en gekeken) heb. En hier zie ik direct (wat ik later nog een keer zou zien) wat maakt dat ik dit niet echt goed vond. Op het podium staan een aantal jonge gasten die best aardig spelen en zingen maar volgens mij de tijd van o.a. The Cure niet echt meegemaakt hebben. En volgens mij is dat echt een pre. Je moet als coverband ook dat tijdsgevoel wat kunnen terugbrengen. En dat miste ik echt.

Abba

Zo snel als mijn vrouw de tent in ging, zo snel kwam zo ook weer naar buiten. Er verschenen op een podium een aantal wat oudere pubers (schat ik zo in) gekleed in kimono (of Roy Donders huispak). En toen ze ook nog gingen praten had ik echt het idee dat K3 of zo op het podium stond. We hebben snel een plek gezocht buiten de tent zodat we het niet zagen maar wel prima konden horen. En ik als Abba en songfestival fan heb heerlijk languit in het gras naar ze liggen luisteren. Alle hits zijn voorbij gekomen. Soms leuk en soms wat vals. Maar ach met deze temperatuur en wat biertjes vind het publiek het prima. je kan het meezingen en dat is ook leuk.

Heerlijk wat wind!

Rammstein

We hebben buiten plaatsgenomen op de tribune. Weinig zicht maar wel heerlijke temperatuur en vol in de wind. We kunnen het zo prima horen. Mijn vrouw vind het niks dus die kijkt even rond vanaf de tribune of ze toevallig een bekende ziet of kijkt gewoon mensen. En er is genoeg te zien. Maar Rammstein speelt prima en komt ook best wel in de buurt van de originele band. Wat ik wel wat mis is toch de power die Rammstein meestal wel laat horen. Ook waren de nummers niet altijd gelukkig. Maar dat er veel fans zijn was wel duidelijk.

Doe Maar

Gemakkelijke teksten, leuke ritmes, zon, bier en jeugdsentiment. En daarmee geef ik aan hoe men dit heeft ervaren. Een prima coverband met een uitstekende zanger en dito muzikanten. Prima interactie met het publiek en een gave show. Absoluut niet mijn ding en toch heb ik genoten. Gewoon omdat het een gezellige bende was en dan kan het op die manier toch leuk zijn.

Queen

Absoluut hoogtepunt van het festival. Als je het niet had gezien en alleen maar gehoord had je gewoon Queen gehoord. Een gave show met echt een perfecte imitatie van Freddy Mercury. Maar ook muzikaal is het perfect. Het nu in zeer grote getale aanwezige publiek gaat volledig uit zijn plaat. Eigenlijk alles wat ze spelen is goed en er is echt een klik net het publiek. En na toch nog een toegift is dit echt veel te snel voorbij. Hoewel het vanwege de temperatuur in de tent niet echt langer maar had moeten duren. Is er dan echt niks wat tegenviel. Jawel, in vond Bohemian Rhapsody wel een beetje tegenvallen. Daar gaf hij (de zanger) een beetje een eigen draai aan terwijl je dat moet zingen zoals het bedoeld is.

U2

Door het uitlopen van Queen heb ik daar eigenlijk niet veel meer van kunnen horen. En wat ik hoorde was niet geweldig. De stem en stijl van Bono zijn zo specifiek dat je dat eigenlijk moeilijk kan imiteren. Ook de muziek op zich viel wat tegen.

 

Nog 1x de brug over en dan weer naar huis.

Al met al een prima dag gehad op een prima verzorgd festival. Natuurlijk heeft het weer daar voor een groot deel aan bijgedragen. Maar buiten dat was het gewoon goed verzorgd. Het een leuk publiek, een erg relaxed sfeer en voldoende afwisseling voor wat betreft muziek. En ik heb nu een vrouw die dit ook wel leuk vind. En dat is prima natuurlijk. We hebben een super leuke dag gehad en dat zal ons in ieder geval bijblijven. En wie weet volgend jaar weer.

Een gedachte over “Verslag Coverland 2017

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: