Graspop Metal Meeting 2017

 

 

Voor de eerste keer in mijn leven naar Graspop. Best spannend natuurlijk als oude knakker met een tentje en rugzak een paar dagen op pad. En van mijn kampeer ervaring is natuurlijk niet zo heel veel meer over. Trouwens toen waren de meeste campings wat minder druk bevolkt als deze (vermoed ik zo).

Maar het gaat natuurlijk vooral om de muziek. En die is er 3 (eigenlijk 4) dagen lang meer dan voldoende voorhanden. Maar omdat er verschillende podia zijn is het onmogelijk om alle bands te horen. Ik moet dus een keuze maken. En dat is lastig.

Natuurlijk zijn er een aantal bands die ik in ieder geval wil zien en horen. Die staan gewoon vast in mijn “programma”. Maar daaromheen is er nog een heleboel moois meer te beluisteren. En…..ik moet ook eerlijk toegeven dat ik niet alle bands ken die voorbij gaan komen.

Dus heb ik maar eens het programma erbij gepakt en ben maar eens gaan luisteren. En aan de hand daarvan heb ik voor mezelf een compleet programma gemaakt voor de 3 dagen. Of ik het ga halen? Geen idee. Er zal ook ruimte moeten zijn voor eten, drinken, sanitaire stops en andere zaken. En af en toe wat slapen zal ook wel prettig zijn. En veel is natuurlijk afhankelijk van het weer. Schijnt het zonnetje zal het allemaal wat gemakkelijker gaan dan wanneer je constant in de regen moet staan.

Veel onzekerheden dus nog. Maar ook wel een leuke uitdaging die ik er graag wil aangaan en wil meemaken. Ik ken het festival alleen van de filmpjes op YouTube en de verhalen natuurlijk. Maar je moet er bij geweest zijn om echt mee te kunnen praten. Nu had ik na afgelopen weekend nog heel even de hoop dat vrouwlief mee zou gaan. Na haar bezoek aan Coverland was ze heel positief maar ze laat dit toch aan zich voorbij gaan. Hopelijk kan ik me over deze tegenvaller heenzetten.

Wat gaat het worden? Dit is in ieder geval het plan!

Vrijdag

Slydigs (hardrock, Verenigd Koninkrijk), Battle Beast (power metal, Finland), Blue Oyster Cult (hardrock, Verenigde Staten), Metal Chuch (heavy metal, Verenigde Staten), Black Star Riders (hardrock, Verenigde staten), Epica (gothic, Nederland), Europe (hardrock, Zweden) en Rammstein (Industrial rock, Duitsland).

Zaterdag

Avatar (heavy metal, Zweden), Axel Rudi Pell (hardrock, Duitsland), Rhapsody (power metal, Italië), Danko Jones (hardrock, Canada), Five Finger Death Punch (alternativ, Verenigde Staten), Deep Purple (hardrock, Engeland) en Inflames (alternativ, Zweden).

Zondag

Like a storm (hardrock, Nieuw Zeeland), Ugly Kid Joe (hardrock, Verenigde Staten), Alestorm (folk/pagan/viking, Engeland), Airborne (hardrock, Australië), Harebreed (hardcore, Verenigde Staten), Steelpanther (glam metal, Verenigde Staten), Mastodon (progressive, Verenigde Staten), Evanescence (alternativ, Verenigde Staten), Opeth (progressive, Zweden), Scorpions (heavy metal, Duitsland) en Sabaton (heavy metal, Zweden).

 

Dit is in ieder geval het plan. En wat er van terecht is gekomen. Dat lezen jullie wel na afloop van het festival. Waarschijnlijk niet meteen een dag later. Die heb ik nodig om zelf nog even na te denken waar ik ben geweest. En de tent opruimen natuurlijk. Want die zal wel weer niet in de bijbehorende zak passen na afloop. Dat was vroeger al zo. En sommige zaken veranderen nooit.

 

2 gedachten over “Graspop Metal Meeting 2017

Voeg uw reactie toe

  1. Ambitieuze lijst, vriend ! Mooie mix tussen oude shit en nieuwe shit, ben benieuwd na het lijstje voor en na… Hoe dan ook, heel veel plezier !!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: