Verslag concert Scenario II Altstadt Eindhoven op 23 juni 2017

 

 

Het is vrijdagavond 23 juni 2017. Vandaag ga ik naar Eindhoven voor het bijwonen van een optreden van Scenario II. In heb de band enkele maanden eerder al een keer gehoord tijdens een optreden in Dynamo in Eindhoven. Ik was toen behoorlijk onder de indruk en had me voorgenomen om ze eens wat meer te gaan volgen. En vanavond heb ik dus de kans om ze nogmaals te kunnen bewonderen.

Van te voren aangegeven dat ik zou komen en heb ook gevraagd of het goed was om een verslag te maken van dit optreden.  Het is in orde dus met schrijfblok en pen richting Eindhoven.

 

Het optreden vind plaats in café Altstadt op het Stratumseind in Eindhoven. Dus midden in het bekende uitgaansgebied. Behalve het optreden van Scenario II staan er nog twee bands gepland voor de ze avond. Het zijn Vetra Draugurinn en Scarlet Stories. Hoewel ook zij prima muziek maken zal ik me enkel concentreren op Scenario II.

Wat is Scenario II voor een band?  Zoals jullie al hebben kunnen lezen is het een  dark melodic  death metal band.

De band bestaat uit:

– Myrthe van Beest                        Vocals

– Simone van Straten                    Guitars

– Bastiaan Koster                            Drums

– Liza Hoek                                       Bass

– Bas de  Kruyff                               Vocals

– Mark van Doren                           Guitars

 

Ik ben nog nooit bij Altstadt geweest dus moet even zoeken. Geen probleem want ik heb het al snel gevonden. Buiten zit het terras aardig vol, logisch want het is proma weer. Ik  ga maar vast naar binnen want ik weet dat rond 20.00 uur de band begint met haar soundcheck. En ik wil natuurlijk alles zien en horen.

 

Altstadt is een leuke gelegenheid die ook wel een beetje de sfeer uitstraalt van een grote huiskamer. Het oogt erg ruim en gezellig. Leuke inrichting met voldoende ruimte voor publiek voor een podium dat achter in het café staat. Een podium dat overigens niet al te groot is. Maar wel voldoende.

Binnen maak ik snel even kennis met Mark, Simone en Bas. Mark komt wat gehaast over. Kan natuurlijk toch een stukje spanning zijn voor het optreden. Maar al snel blijkt er een andere oorzaak te zijn.  De bassiste (Liza) staat met autopech langs de kant en is dus nog niet aanwezig. Daardoor kan men ook nog niet soundchecken. Men is dus druk om te zien wat nu wijsheid is. De volgorde van optredens wijzigen of wachten of Liza nog op tijd is door haar misschien op te gaan halen. Het is in ieder geval zeker verre van prettig voor de band om zo aan een optreden te moeten gaan beginnen.

Het oogt nu allemaal wat rommelig. Op het podium is men wel aan het soundchecken maar ik zie dat er verschillende muzikanten van verschillende bands bezig zijn. Gelukkig blijkt dan toch (dat vermoeden heb ik althans) dat Scenario II toch gaat beginnen.  Men gaat soundchecken. Wel kort want veel tijd is er natuurlijk niet.

Wat ik zeker wil vermelden is het feit dat ik bij het, noem het maar inzingen van Myrthe, bijna van mijn kruk viel van verbazing. En ja ik weet dat ik op mij  leeftijd niet meer zo stabiel ben maar dit had wel een reden.  Wat een stem heeft zij zeg. Echt meer dan geweldig. Een geweldig talent. En ik denk dat wanneer zij een dikke week geleden had gezongen bij een band, waarvan ik de naam niet zal noemen, tijdens een festival in België, zij veel beter uit de verf waren gekomen. Maar dat is dan mijn bescheiden mening.

 

Om precies 21.05 uur arriveert Liza. Basgitaar uit de hoes, aansluiten en direct beginnen met het optreden. Wat een begin moet dat zijn. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe het zal gaan. Een dergelijk begin gun je niemand.  Onvoorbereid aan een optreden beginnen.  Dan heb het als topband toch een stuk gemakkelijker. Al deze zaken zijn voor je geregeld. Je hoeft enkel maar het podium op en te gaan spelen. Geen opbouw, niks aansluiten, niks afbreken, niet met autopech langs de weg etc.  Nee alleen maar spelen.

Maar na een paar seconden hoor ik het al. Dit is de muziek waar ik voor kom. Wel wat gespannen koppies op het podium maar muzikaal merk ij daar niet veel van. Het klinkt prima en volgens mij denkt de rest van het ondertussen aanwezige publiek er net zo over.

De band brengt een aantal nummers van hun laatste cd, A New Dawn.  Met nummers als o.a. Supremacy, Rapture, Disclosure weten zij het publiek te boeien en te vermaken. De twee stemmen zijn bij de eerste twee nummers wat zacht t.o.v. de muziek. Later wordt dat een stuk beter. Maar ik hoorde later ook van Mark dat er op het podium een monitor doorgebrand was waardoor ze ook nauwelijks fatsoenlijk adem konden halen.

Maar het is heerlijk om deze band aan het werk te zien. Het zit muzikaal ook gewoon prima in elkaar. Het klinkt goed en het is ook gewoon verzorgd. Ze hebben ook een boodschap met hun nummers. Maar dat ga ik nog vertellen wanneer ik hun cd, A New Dawn ga bespreken. Ook dat zal binnenkort op mijn website te vinden zijn.

 

Zo vlug als het is begonnen is het ook weer voorbij. Eigenlijk veel te kort. Maar ja, er staan nog twee bands zie graag war willen laten horen. Aan de ene kant prima maar de eerlijkheid gebied mij toch te zeggen dat ik het niet als vervelend zou hebben ervaren wanneer Scenario II nog een uurtje had doorgespeeld.

Na het optreden is het ook weer snel wat dingen afbreken en opruimen zodat de volgende band plaats kan nemen op het podium. Voor de bandleden van Scenario II is er dan gelegenheid voor een welverdiend drankje en wat na te praten met het publiek.

 

Ik ben tevreden. Ik heb me vorige keer dus niet vergist. Dit is een prima band de dito muziek maakt. De bandleden zijn allemaal gave, vriendelijke lui met een echt hart voor muziek. Ik heb deze avond voor een deel mogen meemaken wat er allemaal komt kijken bij een optreden. En wat er kan gebeuren als het even niet mee zit. Ik vind het ook zeker een complement waard om te zien hoe men met een tegenslag omgaat. Nooit geen paniek en op het moment dat men begint te spelen is er ook niets meer van te merken.

 

Ik heb een prima avond gehad die eigenlijk wat te vroeg ten einde kwam. Maar dat is het nadeel wanneer je met het openbaar vervoer komt. Helaas……volgende  keer maar weer gewoon de auto.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: