Hydrograd Stone Sour

Voor mij was tot voor kort Stone Sour een volledig onbekende band. Zoals het vaker gaat in het leven loop je soms ineens tegen iets op. Zo was dat voor mij het geval met Stone Sour. Ik heb een aantal nummers van deze band geluisterd en vond er best een aantal prima nummers tussen zitten. Waarbij ik direct wil opmerken dat ik zeker niet alles goed vond.

Maar het was voor mij in ieder geval een band om toch, zoals dat zo mooi heet, in de gaten te houden. En zie……ik lees een week geleden dat er op 30 juni een nieuwe album zou uitkomen. Dus maar even in de gaten houden. En wat een nieuwsgierig iemand als ik dan al snel geneigd is om te doen, kijken of je er niet wat eerder aan kan komen. Maar tegenwoordig is dat lastig. Het enige wat ik kon vinden was een 2-tal nummers op YouTube (Song#3 en Fabuless). Dus die maar vast gekeken. En ik moet zeggen dat ik behoorlijk onder de indruk was. Twee goed klinkende en vlot lopende nummers. Als de rest ook zo zou zijn heeft dit album zeker mijn interesse. En zie, al op 29 juni heb ik het album in mijn bezit. Best wel nieuwsgierig ga ik er mee aan de slag. En……….

Eerst maar kort even iets over de band Stone Sour.

De band is opgericht in 1992 door Joel Ekman en Corey Taylor. Ze komen uit Des Moines, Iowa, Verenigde Staten. Staan te boek als hardrock band.

De band kent in de periode 1992 – 1997 eigenlijk maar weinig succes en is gedoemd om op te houden wanneer een aantal bandleden besluit hun eigen weg te gaan. Ze komen in die periode eigenlijk niet veel verder dan het maken van een aantal demo’s. Maar in 2002 komt de band toch weer bij elkaar gaat men weer aan de slag. En tot op de dag van vandaag gaat het prima met de band.

Discography :

 1. Stone Sour (2002)
 2. Come what(ever) may (2006)
 3. Live in Moscow (2007)
 4. Audio Secrecy (2010)
 5. House of gold and bones part 1 (2012)
 6. House of gold and bones part 2 (2013)
 7. Meanwhile in Burbank  (2015)
 8. Straight outta Burbank   (2015)
 9. Hydrograd  (2017)

 

De band bestaat op dit moment uit de volgende bandleden:

Corey Taylor – zang en gitaar

Josh Rand – gitaar

Roy Mayorga – drums

Johny Chow – bas

Christian Mantucci – gitaar

Dan het laatste album Hydrograd

Het album bevat 15 nummers. De titel(song) Hydrograd vind zijn oorsprong ergens in Oost Europa op een wat gedateerde luchthaven. Verder staan er op dit album een 4-tal nummers welke al eerder zijn uitgebracht.

Het album kenmerkt zich door een grote diversiteit aan stijlen. Van rustige ballads tot snoeiharde rocknummers. En ook de titels van een aantal songs roepen al direct vragen op. Hoewel  wanneer je de songs beluisterd het wel duidelijk wordt. Toch ook op dit album merk ik dat er hier en daar toch ook een wat commerciële inslag merkbaar is. Song#3 bijvoorbeeld is een nummer wat redelijk “hit gevoelig”is.

Als je aan mij vraagt waar je aan moet denken bij dit album, en daar bedoel ik mee is het vergelijkbaar of komt het in de buurt van andere bands, kan ik daar moeilijk een antwoord op geven. Natuurlijk is sowieso het stemgeluid van Corey Tayler uniek en met niets of niemand te vergelijken. Maar in de nummers hoor ik soms wat terug wat lijkt (maar ver weg) op bands als Greenday, Metallica, Rolling Stones, Muze, Bon Jovi en misschien nog wel meer. Maar ik hoor vooral super goede muziek. Het is een prachtig album waarop eigenlijk geen enkel tegenvallend nummer is terug te vinden. Ze zijn echt alle 15 anders en deze mix maakt Hydrograd voor mij een subliem album. Zelfs na meerdere keren luisteren ontdek je steeds nog nieuwe dingen, het gaat nooit vervelen. Zijn het niet de teksten dan is het wel de muziek. Veel afwisseling in tempo en prachtige striemende gitaren, gecombineerd met het soms wat ruige, schorre stemgeluid van Corey Taylor maken dit album tot een pareltje. Ze hebben zichzelf overtroffen en hebben denk ik een groot aantal nieuwe fans voor zich gewonnen. Nu nog afwachten hoe de heren dit straks live gaan brengen. Maar iets zegt mij dat het misschien dan nog wel beter klinkt dan op het album. De toekomst zal het leren.

De 15 nummers zijn:

 1. YSIF
 2. Tapei person – Allah tea
 3. Knievel has landed
 4. Hydrograd
 5. Song#3
 6. Fabuless
 7. The witness trees
 8. Ros red violent blue (This song is dumb&so am I)
 9. Thank God it’s over
 10. St. Marie
 11. Mercy
 12. Whiplash pants
 13. Friday knights
 14. Somebody stole my eyes
 15. When the fever broke

 

Als ik 4 nummers mag uitkiezen zijn het deze die ik het beste vind (maar de keuze was echt meer dan lastig). Eigenlijk zijn ze alle 15 even goed.

 

 

Een gedachte over “Hydrograd Stone Sour

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: