Wetenswaardigheden concert Volbeat op 5 september Strijp-S Eindhoven

Ik heb geprobeerd wat informatie te verzamelen die van nut kan kan zijn wanneer je op 5 september naar Eindhoven komt voor het concert van Volbeat. Ik denk dat het overzicht helemaal compleet is. Je zal misschien best nog een aantal specifieke vragen hebben. En ik heb ook niet alle wijsheid in mijn bezit (gelukkig maar). Mocht je nog dingen willen weten kan en mag je het altijd vragen. Ik kan altijd nog op zoek gaan naar een antwoord.

 

Geschiedenis

Strijp-S is de naam van het eerste echte industrieterrein van Philips in Eindhoven. De naam is ontleend aan de wijk waarin dit terrein gelegen is, namelijk Strijp. De wijk bestaat ook nu nog uit arbeiderswoningen waar werknemers van Philips, die uit het hele land afkomstig waren, gehuisvest werden. Verder een groot aantal fabrieksterreinen die Philips gebruikte voor de productie van vooral huishoudelijke apparaten.

Vanaf het jaar 2000 trekt Philips zich steeds meer terug uit Eindhoven voor wat betreft de productielijnen. Slechte bereikbaarheid, milieueisen en ook uit sociaal oogpunt past deze industrie niet in het stadsbeeld. Maar ook goedkopere, buitenlandse, arbeidslijnen zijn hier mede debet aan. Gevolg was dat een groot aantal gebouwen leeg kwam te staan. Een aantal zijn er gesloopt maar een groot aantal zijn toch behouden gebleven en hebben een andere bestemming gekregen.  Strijp-S is daar een prachtig voorbeeld van.

In 2004 verkoopt Philips Strijp-S en vanaf 2006 wordt het gebied herontwikkeld.

Op dit moment kent Strijp-S een grote diversiteit aan activiteiten die plaatsvinden in de gebouwen. Zo zijn er winkels, horecagelegenheden, filmzalen, ateliers, sportscholen, expositieruimtes en concertzalen. Regelmatig zijn er ook markten in het gebouw. En buiten, op het ketelhuisplein vinden concerten, markten, festivals en andere grootschalige activiteiten plaats.

Strijp-S heeft zelfs een hotel (Blue color hotel).

Plattegrond Strijp-S

Gebruik de onderstaande link voor een stukje verkenning van het gebied.

Als je inzoomt op Strijp-s  kom je ook vanzelf het Ketelhuisplein tegen waar het concert plaatsvindt.

https://www.google.nl/maps/place/Strijp-S,+Eindhoven

Het concert vind plaats op het Ketelhuisplein. Het is dus buiten. Voor zover ik weet is het allemaal gelijkvloers en zijn er geen zitplaatsen. Hoe het geluid daar klinkt weet ik niet omdat ik nog geen buitenconcert heb meegemaakt op Strijp-S. Maar eerlijk gezegd maak ik me daar geen zorgen over. Het is niet de eerste keer dat daar een dergelijke activiteit plaatsvindt.

 

Bereikbaarheid

Strijp-S is gelegen aan de noordkant van Eindhoven. Het is zowel met de auto als met het openbaar vervoer prima bereikbaar.

Auto

Vanuit de richting Venlo of Turnhout via de A67 naar Eindhoven. Daar zet je in je navigatie Ketelhuisplein Eindhoven.

Vanuit de richting Nijmegen de A58 naar  Eindhoven volgen en dan de borden Welschap, vervolgens Eindhoven Centrum aanhouden en ketelhuisplein in de navigatie.

Vanuit Tilburg de A58 naar Eindhoven volgen…..verder zoals aangegeven vanuit Nijmegen.

Vanuit Den Bosch A2 richting Eindhoven. Ook dan Welschap en vervolgens Eindhoven centrum. Ketelhuisplein in de navigatie.

Gebruik je geen navigatie!!!! Zorg dat je op de ring Eindhoven altijd op de N2 terecht komt. Niet op de A ringen. Dan moet je redelijk ver door voordat je weer terug kan.

Parkeergarages zijn er op Strijp-S.  Zie onderstaande link.

https://www.mobility-s.nl/parking-s

Ook in het centrum van Eindhoven zijn er verschillende parkeergarages.

http://www.centrumparkeren.nl/eindhoven

Openbaar vervoer

Strijp-S heeft een eigen treinstation. Het station ligt echt op een steenworp afstand van het complex. Let wel! Hier stoppen enkel sprinters. Ook bij evenementen stoppen intercity’s hier niet.

Als je uitstapt op Strijp-S loop je naar het Klokgebouw (zie foto, kan niet missen).

Je hebt 2 mogelijkheden wanneer je toch per intercity komt. Je kan doorreizen naar Eindhoven centraal en dan de sprinters nemen naar Tilburg Universiteit of Den Bosch. Zij stoppen wel op Strijp-S (vanuit Eindhoven Centraal gelijk de 1e stop).  Kom je uit de richting Breda kan je in Tilburg overstappen op de sprinter naar Weert. Kom je uit de richting Nijmegen of Utrecht kan je in Den Bosch overstappen op de sprinter naar Deurne.

Plan hier je treinreis.

http://www.ns.nl/reisplanner

Let op de laatste treinen van de dag als je nog terug moet. Er rijdt hier geen nachtnet!

 Aan de noordzijde van de station Eindhoven Centraal vertrekken de bussen.

https://9292.nl

Zowel aan de noordzijde als aan de centrumzijde van station Eindhoven Centraal staan taxi’s.

Je kan ook lopen van station Eindhoven Centraal naar Strijp-S. Is wel een dikke 20 minuten lopen.

Wat je ook kan doen. Auto parkeren op station Best (gratis). Trein naar Strijp-S, ongeveer 5 minuten. Trein rijdt 4 x per uur.

 

Eten en drinken

Hoe dit tijdens het concert geregeld is weet ik niet. Bij concerten in het Klokgebouw wordt dit vaak verzorgd door ingehuurde bedrijven.

Wil voorafgaand of na afloop nog wat gaan eten en/of drinken heeft Eindhoven meer dan voldoende mogelijkheden.

Je hebt natuurlijk het uitgaansgebied “Stratumseind”. Wil je gaan eten kan je beste terecht direct buiten station Eindhoven Centraal. Wanneer je de uitgang “Centrum” kiest kom je op het Stationsplein. Dit plein recht oversteken en je direct al een aantal restaurantjes liggen. Loop je rechtdoor het straatje in richting Pathe heb je ook nog restaurants. Ga je voor Pathe links af kom je in de Dommelstraat. Daar vind je nog een groot aantal kroegjes.

Of je gaat naar de Markt. Station uitgang “Centrum”. Dan naar rechts en bij de stoplichten oversteken. Dan ga je links de straat in bij de Primarkt (laat Primarkt aan je linkerzijde liggen!). Straat uitlopen en je bent op de Markt.

Overnachten

Deze is natuurlijk erg lastig. Ik weet niet wat je aan budget hebt en wat je specifieke wensen zijn. Ik heb maat even een overzicht gezocht van de B&B’s in Eindhoven. Maar er zijn ook mogelijkheden buiten Eindhoven. Als je met de auto bent of gebruik wil maken van het openbaar vervoer.

Voor wat betreft de hotels heb ik een zoekopdracht staan met “in de buurt Klokgebouw”. Maar er zijn natuurlijk meer hotels. Ook hier geldt dat ik niet weet wat de specifieke wensen zijn. Als ik het weet wil ik ook best wat gerichter voor je gaan zoeken. Mogelijkheden zijn er ook meer dan voldoende net buiten Eindhoven. Maar ook hier is dan een auto of openbaar vervoer noodzakelijk.

http://bedandbreakfast.bbnl.nl/uptodate/Eindhoven

buurt klokgebouw

https://www.tripadvisor.nl/HotelsNear-g188582-d4046428-Klokgebouw-Eindhoven_North_Brabant_Province.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: