A New Dawn – Scenario II

A New Dawn is de opvolger van Uniforms of Death.  Eigenlijk volgen de CD’s elkaar op. Daar waar Uniforms of Death eindigt gaat A New Dawn verder.

Het is december 2012. Volgens de Maya kalender gaat de wereld ten onder, het is Doomsday. Hoe gaat het verder met onze wereld?

Dat probeert Scenario II duidelijk te maken met deze CD. Er is veel in geïnvesteerd om het zo realistisch mogelijk te houden. Zelfs Mexicaanse kennissen van de band zij geraadpleegd om de realiteit ze dicht mogelijk te benaderen.

De cd is officieel uitgekomen op 17 februari 2017. Er staan 11 nummers op waarvan er een paar ook naadloos in elkaar overgaan.

Op verschillende fora en in muzieksite’s zijn er al een uitgebreide recensies verschenen van de ze cd.  Ik heb ze gelezen en kan niet anders zeggen als dat men erg positief is over deze  cd.

Ik kan natuurlijk allerlei input verzamelen en daar een mooi verhaal van gaan maken. Ik kies er echter voor om mijn eigen mening te geven over deze cd. Dat is eerlijk, maar is ook maar alleen de mening dan van 1 persoon.

Ik heb Scenario II live een aantal nummers horen spelen van deze cd voordat ik deze in mijn bezit had. Ik was aardig onder de indruk van prestaties van deze band. Live is het allemaal erg prima en een genot om naar te luisteren.

De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik de cd een aantal keren heb beluisterd voordat ik me een echte mening kon vormen. Hoe komt dat dan? De cd is een aaneenschakeling van mooie nummers met toch wel allemaal hun eigen karakteristieken. Daarmee bedoel ik dat er zoveel verrassende zaken in zitten dat je die nooit met 1 maal luisteren kan horen. Je moet dus wel een aantal keren goed luisteren voordat je een echt beeld hebt. En volgens  mij zijn er nog steeds voldoende nieuwe zaken te ontdekken.

Rustige delen die afgewisseld worden door harde en ruige passages. Prachtige melodieuze patijen en snerpende gitaren. En daarbij dan nog eens de veelzijdige stemmen van Myrthe en Bas. Zij vullen elkaar prachtig aan en maken er een mooi harmonieus geheel van. De stemmen ondersteunen hier en daar de muziek maar ook omgekeerd.

 

De cd is prima, voor mij een pareltje. Maar dat is natuurlijk persoonlijk. Hij luistert heerlijk weg en voor je het weet zit je al aan het laatste nummer. Maar je weet eigenlijk al dat je hem weer opnieuw gaat  luisteren. Hij is eigenlijk nooit af.

Moet ik dan toch een favoriet nummer noemen? Nee niets moet, maar Rapture komt daar zeker voor in aanmerking. Waarom……geen idee!

Conclusie, een prachtige cd die eigenlijk niet in je collectie mag ontbreken. Luister hem thuis in alle rust en ga dan live luisteren. Dan is je beeld compleet en weet je ook wat A New Dawn is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: