Verslag Volbeat Strijp-s

Foto: Patricia Luiken

Het zal ongeveer een half jaar geleden zijn dat ik op het werk door een van mijn dochters gebeld werd met de mededeling “Volbeat komt naar Eindhoven”. Natuurlijk geloofde ik het niet maar na even zoeken bleek dat ze wel degelijk gelijk had. Volbeat zou een optreden verzorgen op Strijp-S, op het Ketelplein zelfs, dus lekker buiten.

Nu was het nog ver weg maar voor de zekerheid toch maar vast een kaart besteld. Ondertussen moest eigenlijk het concert- en festivalseizoen nog beginnen dus ging Volbeat vanzelf wat naar de achtergrond. Eerst al die andere bands maar eens gaan beluisteren.

Foto: Patricia Luiken

Maar zo langzamerhand begon het toch wel wat dichterbij te komen en ja…als schrijver wil je dan toch eigenlijk wel aan de slag. Maar de vraag is dan altijd hoe, wat, waar en wanneer. Nu ben ik gelukkig lid van FB groep “Volbeat fans Holland”. Misschien daar maar eens mee beginnen. Wat vragen gesteld over nummers met een speciale betekenis voor mensen, waar ben je al geweest en een eigen Volbeat top 10 samenstellen en insturen. Daar dan weer een top 25 van maken en die vooraf aan het concert,  dagelijks met 1 nummer, op de pagina zetten. Dat was best een succesje. Ik heb dan ook genoten van alle opmerkingen bij de nummers. Maar de meest gehoorde opmerking was toch wel “het is zo moeilijk want heel veel nummers zijn goed”. Maar uiteindelijk is er toch een top 25 gekomen met “For Evigt” als duidelijke nummer 1.

Foto: Patricia Luiken

En zo werd het dan toch eindelijk 5 september. De dag die de boeken in zal gaan als “de dag dat Eindhoven op zijn grondvesten heeft staan schudden” (letterlijk en figuurlijk). Deze dag viel gelukkig in mijn vakantie, dus alle tijd om me goed voor te bereiden.

 

Foto: E.D.

Voordat ik richting Strijp-S ga komen er nog een paar Volbeaters op bezoek. Ik had immers aangegeven dat men vooraf bij mij een bakkie kon komen doen en wat komen eten. En gelukkig waren er een paar die dat wel zagen zitten en ook in de gelegenheid waren om te komen. Het werd echt een super gezellige middag. Wat en leuke en gave gasten zijn het toch. Ik vind het echt super om deel te mogen uitmaken van deze Volfamilie. Echt zo gaaf. Volgens mij hebben we het overal over gehad behalve zo’n beetje Volbeat. Maar dat geeft aan hoe wij met elkaar omgaan volgens mij. Ik vind het ook net ff meer dan alleen muziek. Ik heb middels deze groep een paar super gave mensen leren kennen en dat maakt het voor mij ook wel speciaal. Maar goed we zijn ook nog naar het concert gegaan.

Foto: Patricia Luiken

Lekker op het gemak naar Eindhoven. Auto geparkeerd, zonder problemen, en lekker het stukje naar Strijp-S gelopen. Bij aankomst daar geen lange rij of zo. We kunnen gelijk door en een plekje zoeken. Nou dat is al snel gevonden. Lekker helemaal vooraan. Dus dat beloofd in ieder geval veel goeds. Ondertussen wordt het ook wel wat drukker en alsof het is afgesproken (wat overigens absoluut niet het geval is) komen er toch weer een aantal bekenden onze richting in. Altijd super leuk om mensen waar je op FB mee communiceert ook daadwerkelijk eens de hand te kunnen schudden. De zin “jij bent toch Harrie van FB” hoor ik die avond nog een paar keer voorbij komen. Dat is echt leuk kan ik je zeggen.

Foto: Patricia Luiken

Maar we komen natuurlijk voor de muziek. Het geheel start met Amorphis. Een leuke band die al een aantal jaren meedraait. Speelden niet onverdienstelijk maar vielen mij live wat tegen. Daarna Flogging Molly. Een leuke band die ik eigenlijk niet kende. Maar ze wisten met hun vrolijke liederen en muziek het publiek wel achter zich te krijgen.

Maar we komen natuurlijk voor Volbeat. Nu moet ik zeggen dat ik heel erg benieuwd was hoe het zou gaan die avond. Ik was niet echt onder de indruk van het laatste optreden in Amsterdam. In de tussentijd geen nieuwe nummers en wat ik kon volgen vanuit Amerika, waar men speelde, niet echt veel nieuws in de optredens. Dus vol verwachting.

Foto: Patricia Luiken

Maar als dan het doek valt en de Devil’s bleeding Crown wordt ingezet zie ik het eigenlijk al. Op het podium spettert de energie er nu al vanaf. Hoppa dit kan niet fout gaan. En dat gaat het ook niet. Maar liefst 18 nummers worden achter elkaar gespeeld met een passie en energie alsof er een band staat die het nu voor eens en altijd moet laten zien. En die passie en energie slaat gelijk als een vonk over op het publiek. Zo’n 14.995 uitzinnige fans gaan volledig uit hun stekker. Zijn er helaas altijd een stuk of 5 die het niet begrijpen, maar die worden door de beveiliging al snel milieuvriendelijk afgevoerd.

Men hoeft niet te vragen “how are you, do you have a great time with Volbeat”. Volgens mij stralen we dat bijna 2 uur constant uit. En wat hebben we een super mooie plek. Te boys staan letterlijk voor onze neus te spelen. En dan zie en merk je die interactie. Ze geven echt aan we spelen voor jullie en we vinden het nog leuk ook.

Het optreden is een prachtige mix van nieuwe maar vooral ook oudere nummers. En als dan ook nog Doc Holliday op het programma stond was het voor mij niet meer stuk te krijgen. Ook een compleet nieuw nummer stond op het programma, The Everlasting, en daar zit best wel potentie in.

Foto: Patricia Luiken

Nog 3 nummers in de toegift waaronder natuurlijk Still Counting. Met de kids op het podium. Dat is altijd geweldig. Zeker als je ziet dat Michael alle tijd neemt om met de kids op de foto te gaan. Echt super en daar kunnen vele nog een voorbeeld aan nemen.

En dan is het klaar. Helaas….maar het was geweldig. Ik ben moe maar blij. Kost toch wel wat energie maar ach wat maakt het uit. Het was het weer meer dan waard. Ik heb een fantastisch Volbeat gezien en gehoord op een prachtige locatie. Ik heb leuke mensen ontmoet die het begrip Volfamily voor mij nog meer betekenis geeft. Ik heb samen met 14.995 mensen een feestje mogen vieren.

Foto: E.D.

Twee dagen later schrijf ik dit korte verslag en ik ben er de hele dag al mee bezig. Met Volbeat. En het is nog niet klaar ook. Maar het geeft wel aan wat het met je doet. En dan vergeet ik die paar droeftoeters maar, zowel daar als in de omgeving. Die slapen vanzelf wel weer een keer goed. Morgenavond staat o.a. Europe in het Klokgebouw op Strijp-s. Dus ze kunnen weer bellen.

Ik ga er mee stoppen. Het is niet meer dan mijn beleving van die dag. Maar de hele beleving begon al eerder en is ook nog niet klaar. En ik denk dat eenieder dat wel heeft.

En als laatste………maar dat is niet voor het verslag, heeft het voor mij persoonlijk nog iets heel erg duidelijk gemaakt (2 mensen weten wat ik bedoel). Dat was echt het allermooiste….. muziek verbind ons echt. En laat dat altijd zo blijven.

Foto: Patricia Luiken

Playlist

 1. The Devil’s Bleeding Crown
 2. Heaven nor Hell / Radio Girl
 3. Lola Montez
 4. Let It Burn
 5. Doc Holliday
 6. Jam (acoustic part bij Micheal)
 7. Sad Man’s Tongue
 8. 16 Dollars
 9. Fallen
 10. Slaytan
 11. Dead but Rising
 12. The Everlasting
 13. For Evigt
 14. Guitar Gangsters & Cadillac Blood
 15. The Lonesome Rider
 16. Seal the Deal
 17. Goodbye Forever
 18. Maybellene I Hofteholder
 19. A Warrior’s Call / The Hangman’s Body Count
 20. Black Rose
 21. Still Counting

 

 

4 gedachten over “Verslag Volbeat Strijp-s

Voeg uw reactie toe

 1. Hoi Harrie,
  Zoals alle andere stukken weer een super leuk verhaal om te lezen.
  Helaas was ik die dan nog aan t werk en rond 7 uur in Eindhoven. Maar heel erg aardig van je om de groep ban volbeat fans thuis uit te nodigen.
  Wie weet kom ik je nog een keer in t echt tegen.

  Ook ik heb zeeeeeeer genoten van het optreden.
  Het was weer super. Zou nog wel een keer willen.

  Blijf vooral schrijven want je doet t heel leuk en goed.

  Like

  1. Hoi Samantha,
   Dank je wel voor het compliment! En ik zou het erg leuk vinden wanneer we elkaar een keer in ’t echt tegenkomen. En ook ik heb ontzettend genoten van het concert, Het was echt zo verschrikkelijk goed.
   En voor wat betreft het schrijven….dat blijf ik echt wel doen!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: