Leuke “kerstavond” in de Bosuil Weert

Geen zin in het luisteren naar traditionele kerstliederen maar toch op zoek naar een leuke opwarmer voor kerstmis? De Bosuil in Weert biedt je die mogelijkheid op vrijdagavond 22 december.

Zij presenteren dan Elyose, Angel Nation en Phantom Elite. En nu zie ik veel mensen denken…..euhhhh……wie zijn dat dan?  Nou laat ik ze maar eens even voorstellen. Ik denk dat het dan snel duidelijk is.

Elyose

Deze formatie komt uit Frankrijk (Parijs) en is opgericht in 2009. Zij brengen vooral industrial metal.

De band stond in het verleden al eens in het voorprogramma van Therion en Tarja Turunen.

(foto Elyose.com)

Hun 3e album zit er aan te komen. Ipso Facto (2015) is tot nu toe laatste album.

Angel Nation

Deze band is opgericht in 2011 en speelt gothic en symphonic metal. De band is vooral bekend geworden onder de naam Enkelination (enkeli is Fins voor Angel).

De band is opgericht door Elina Siirala. Zij heeft een klassieke opera opleiding gevolgd, iets wat duidelijk te horen is in de muziek van deze band. Maar zij is vooral bekend vanwege het feit dat zij vanaf 2016 deel uit maakt van de formatie Leaves’Eyes.

(foto website Angel Nation)

Angel Nation speelde al op Bloodstock en het Lankafest. In oktober van dit jaar kwam hun 2e album album uit, getiteld Aeon.

Phantom Elite

Hoewel de naam anders doet vermoeden is deze band bijna helemaal Nederlands. De band is opgericht om 2016 door Sander Gommans. Sander speelde in het verleden al in After Forever en HDK. Verder spelen in deze band Goof Veelen, Ted Wouters en Eelco v/d Meer.

De buitenlandse inbreng is van de Braziliaanse zangeres  Marina La Torraca. En zij is weer bekend van Avantasia en Exit Eden

(foto website Phantom Elite)

De band speelt vooral moderne metal met progressieve  en symfonische  elementen.

De band is begonnen met het spelen van nummers van HDK maar zijn al snel eigen materiaal gaan schrijven en spelen. Nieuw zijn o.a. de singles Siren’s Call en Wasteland (titelsong van hun debuutalbum).

 

Ze sluiten op 22 december hun Winter Wonder Wasteland Tour af in de Bosuil in Weert.

 

Een prima muzikaal programma zo kort voor kerst. Kaarten ( 7 euro, ja je leest het goed) zijn verkrijgbaar via http://www.Bosuil.nl

2 gedachten over “Leuke “kerstavond” in de Bosuil Weert

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: