SHOT FROM A CANNON – RACHEL KIEL

Shot from a Cannon is het 3e album van Rachel Kiel. Deze uit North Carolina afkomstige songwriter bracht eerder al de albums Table Manners (2008) en Television Waltz (2012) uit.

Dit door Jeff Crawford geproduceerde album is duidelijk anders dan de twee voorgaande albums. Zo zijn er invloeden hoorbaar van o.a. REM, The Breeders, Fleetwood Mac en The Everly Brothers. En daarmee verlaat zij duidelijk haar roots die toch duidelijk meer country invloeden hadden.

Rachel die zelf verschillende instrumenten bespeelt laat zich op dit album begeleiden door een groot aantal andere muzikanten. Ze neemt wel alle lead vocals voor haar rekening en bij sommige nummers doet zij ook de backing vocals op dit album. In het nummer Clara bespeelt zij de fluit. Eigenlijk het eerste instrument wat zij ooit bespeelde.

Rachel heeft alle nummer (op 1 na) op dit album zelf geschreven. De titels van de nummers laten eigenlijk weinig aan je verbeelding over. Tenminste dat denk je. Het gaat over relaties, vriendschappen, dromen, werk en dat soort zaken. Maar als je wat beter luistert (of  een aantal keren) merk je dat het heel goed mogelijk is je eigen gedachten te vormen bij de inhoud van de nummers. En dat is precies wat Rachel graag wil, of zoals zij het zelf zegt, Make your own stories what the songs are about”.

Het album Shot from a Cannon  bevat 11 nummers. Het zijn geen lange nummers en dat is ook wel de kracht van het album. Het is een heerlijke afwisseling van wat snellere nummers en prachtige ballads. Maar het album is vooral speciaal door de combinatie van de bijzondere, maar prachtige, stem van Rachel Kiel en haar toch wel wat speciale sound die in de nummers zit. Maar deze Rachel Kiel stijl maakt het album speciaal. Om deze stijl echt goed tot je door te laten dringen adviseer ik je het meerdere malen te beluisteren. Je zal merken dat het steeds beter gaat klinken. Het is echt een vrolijk en mooi album.

Luisterend naar de 11 nummers zijn er een paar die er echt wel uitspringen. Zo begint het album met de titelsong Shot from a Cannon. Het kwam bij mij binnen als een kanonskogel recht in mijn hart. Het maakt direct duidelijk wat ik bedoel met de Rachel Kiel stijl”.

Het 2e nummer op het album Till the Bell rings” vind ik persoonlijk het mooiste nummer. Een beetje melancholisch maar zo heerlijk meeslepend. Hier wordt mijn metal hart toch wel wat week van. Super goed gezongen.

Charged is een echt on the road nummer.  Heerlijk strak tempo, autoradio op vol volume en heerlijk meebrullen. Hier kan ik echt van genieten.

Via de ballad I can see you’re going kom je bij het nummer  Telephone. Dit nummer zit vol afwisseling en met een heel aardige tekst wanneer je deze eens goed tot je laat doordringen,

Zou er een single van het album gehaald moeten worden zou ik adviseren Skating Invitation. Dit nummer heeft echt alles wat een hit moet hebben. Lekker tempo, een goed mee te zingen tekst en het juiste onderwerp.  Dit spreekt de jeugd wel aan.

Het album sluit af met het nummer You’re my favorite waste of time. Inderdaad het nummer dat door Owen Paul tot een hit werd gemaakt in Europa maar door Marshall Crenshaw in Amerika  (hij schreef ook het nummer). Rachel Kiel heeft hier haar eigen versie van ingezongen. Maak zelf je keuze welke je het beste vind . Ik heb ondertussen mijn keuze wel gemaakt.

Samengevat is Shot from a Cannon voor mij een dijk van een album. Het bevat alles wat een goed album nodig heeft.  Veel afwisseling, goede teksten, prima geproduceerd, en wat ik heel erg belangrijk vind, het is vernieuwend.

Shot from a Cannon is niet te vergelijken met een ander album wat ik ken. Het is echt anders en dat maakt het mooi.

En er zit passie in dit album. Music straight from the heart. And that’s all you need.

Dit album is verkrijgbaar op CD, Vinyl en in hoge kwaliteit in download format.

Een prima suggestie voor hen die nog iets leuks zoeken voor Kerst!!!

 Ga hiervoor naar:

 

https://rachelkiel.bandcamp.com/album/shot-from-a-cannon

 

2 gedachten over “SHOT FROM A CANNON – RACHEL KIEL

Voeg uw reactie toe

 1. Mooie recensie, amigo !
  Ben het er helemaal mee eens.
  De cover, nummer 11 dus, heb ik zelf weggelaten want vond het origineel al niks en dit ook niet.
  Wat mij betreft zijn haar eigen songs veel beter.
  Cheerz !

  Like

  1. Dank je! Voor wat betreft de cover. De uitvoering die in Nederland een hit werd vind ik ook niks. Haar uitvoering past prima in het totaalplaatje van deze cd. Ik vind het nummer op zich ook niet het meest mooie maar voor wat betreft de tekst past het hier prima. En de uitvoering is beter dan de twee voorgaande versies. Maar ieder zijn smaak natuurlijk.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: