Crossfaith

De uit Osaka Japan afkomstige band Crossfaith komt voor de 2e keer naar Graspop. Zij stonden ook al in 2014 op dit festival. Dit jaar komen zij op zaterdag 23 juni.

De band is opgericht in 2006 en ze zijn eigenlijk begonnen als coverband van  Linkin Park en Limp Bizkit. Later is de band zich gaan bezighouden  met heavy metal. Maar dat de stijl van deze band zich wat moeilijk laat classificeren blijkt wel uit het feit dat ze te boek staan als band die zich bezighoud met metalcore, electronic metal, industrial metal en melodic death metal.  Verder kenmerkt de band door hun erg “levendige performances” op het podium.

foto: printerest

De band bestaat uit de volgende 5 bandleden:

Kenta Koie; zang

Kazuki Takemuna; gitaar

Terufumi Tamano; keyboards

Tatsuya Akamo; drums

Hiroki Ikegawa; bas

Behalve op een aantal festivals speelde de band ook in het voorprogramma van o.a. Hatebreed, Machine Head, Of Mice and Men en While she Sleeps.

foto: printerest

De band heeft tot nu toe 4 albums uitgebracht en een 5e is onderweg. Het zijn:

The artificial theory for the dramatic beauty (2009)

The dream, the space (2011)

Apocalyze (2013)

Xeno (2015)

Nu ben ik niet echt op de hoogte van Japanse metalbands. Ik weet wel dat deze muziekstijl daar razend populair is. Ik ben dus gewoon maar eens gaan zoeken en luisteren. En ik moet zeggen dat het een leuke band is. Geheel tegen mijn verwachting in maken ze best volwassen metal. Maar ik moet er wel eerlijk bij vermelden dat er hier een daar wel wat “commerciële” invloeden te horen zijn. Hoewel hun muziek compleet anders is vergelijk ik het wel met bijv. Amaranthe die ook metal vermengen met wat meer commerciële geluiden. Maar het is een band die zeker een bezoek waard is.

2 gedachten over “Crossfaith

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: