Stone Broken

Dit keer stel ik de Engelse band Stone Broken aan jullie voor. Ze zijn afkomstig uit de West Midlands en dat is een voor muziekliefhebbers bekende streek.  Bands als Black Sabbath, Judas Priest, UB40, ELO en Duran Duran zijn uit deze streek afkomstig.

foto: stonebroken.com

De band is nog vrij nieuw en staat voor de eerste keer op Graspop. Ze treden op zaterdag de 23e.

Zoals gezegd is de band nog vrij jong, opgericht in 2013. Na ruim een jaar komt in 2014 een EP uit met daarop een 5-tal nummers. Maar vooral de video van het nummer “Let me go” brengt de band de nodige bekendheid.

De band krijgt nog meer naam wanneer ze als 2e beste nieuwe band worden uitgeroepen tijdens de Planet Rock Awards.

De band bestaat uit de volgende 4 bandleden:

Curis Davis:  gitaar en achtergrond zang

Rich Moss: zang en gitaar

Robyn Haycock: drums en achtergrond zang

Kieron Conroy: bas en achtergrond zang

foto: stonebroken.com

In januari 2016 brengt de band haar eerste album uit, All in Time”. Het album bevat de 5 nummers van de eerder uitgebrachte EP en een 5-tal nieuwe nummers.  Op 2 maart van dit jaar komt het tweede album uit van deze band, “Ain’t always easy”. Om dit album te promoten gaat de band de komende maanden op tournee door Engeland en een paar landen op het Europese vasteland. Op 9 maart staat de band in de Melkweg in Amsterdam.

Is dit nu een band die je direct op Graspop mag verwachten. Het is niet aan mij om dat natuurlijk te bepalen. Ik heb album beluisterd en moet zeggen dat het wat lastig is om deze band nu direct een echte metalband te noemen. Ik zou ze eerder een echte rockband noemen. Het album kent een aantal stevige rocknummers maar nummers als “Be there”, Wait for you”en “Another day” zijn in mijn ogen echte rockballads. Maar als afwisseling zal het zeker op zijn plek zijn. Tussen al het metal geweld zou dit weleens een heerlijk rustmoment kunnen zijn . Maar misschien dat straks het nieuwe album het tegendeel gaat bewijzen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: