Dream Ocean

Deze in eerste instantie uit Turkije komende band is opgericht door gitarist OZ Khan en zangeres Basak Ylva Ceber. Deze in Istanbul geboren mezzo sopraan is ook in de opera actief, doet muziek theater en geeft zanglessen.

In de beginjaren is de band enkel in Turkije actief en heeft ook een volledige Turkse bezetting. In 2009 resulteerde dat in een eerste release met de titel “missing”. Het draait op dat moment prima en in die tijd komen een 2-tal singles uit van deze band, “Uyan” en “Divine Light”.  De band speelt in verschillende clubs en ook op diverse festivals.

Na verloop van tijd verhuist de band naar Duitsland en wijzigt ook de samenstelling. Oprichters van de band  Basak Ylva en gitarist Oz Khan blijven echter bij de band. De band gaat weer nieuwe nummers opnemen. De muziek is misschien het best te omschrijven als power metal maar dan wel gecombineerd met bepaalde opera elementen die samen toch wel moderne composities worden en de band een eigen geluid geven. Een afwisseling van ruige gitaarsolo’s en een krachtig stemgeluid worden afgewisseld met symfonische rustmomenten.

 

De band kent op dit moment de volgende samenstelling:

Basak Ylva – Vocals

Oz Khan – Guitars

Borna Matosic – Guitars

Sebastian Heuckmann – Bass Guitars

Sebastian Plück – Keyboards

Nils Kessen – Drums

 

In 2015 start de band met de opnames van het  nieuwe album met de pakkende titel “Lost Love Symphony” . Mede door de verhuizing van de zangeres naar Duitsland, komt het album eind 2017 gereed. Met de maatschappij wordt afgesproken dat het album in februari 2018 uitgebracht wordt. Dat er veel aandacht aan het album is besteedt blijkt mag duidelijk zijn wanneer je weet dat o.a. Mark Jansen (Epica, MaYan) en Jake E (ex Amarathe, Cyhra) hun medewerking hebben verleend.

 

Het album komt uit op 22 februari van dit jaar. Maar zoals tegenwoordig gebruikelijk is zijn er al een 2-tal tracks te beluisteren. In oktober 2017 kwam “Beyond the Greed” uit en begin van dit jaar de track “Forever”.

Wie de band live wil zien en horen kan op 22 februari terecht bij Dynamo in Eindhoven. De band speelt daar die avond samen met Manzana, Edenbridge en Amberian Dawn. Een topaffiche voor eenieder die van  deze muziek houdt.

Als je vast de cd wil bestellen kan dat via: http://www.fmls.biz/product-category/artist/dream-ocean

Kaarten voor het optreden: http://www.jbmevents.com/tickets

 

Info over de band: https://www.facebook.com/dreamoceanband

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: