Video shoot ForEvigt Volbeat

ForEvigt Volbeat nodigt u uit voor het bijwonen van een video shoot. Deze zal plaatsvinden op zondag 21 januari in de Tavenu in Waalwijk. Zo kwam het bericht een tijdje geleden bij mij binnen. En natuurlijk niet alleen bij mij. Toen ik het er thuis over had was heel het gezin direct enthousiast. Ik omdat ik weer eens naar een optreden kon van deze band, en de rest van het gezin dat ik een zondagmiddag van huis zou zijn. Schijnt toch een bepaalde rust te geven thuis.

De man van de middag; de cameraman

De tijd was ideaal, van 14.30 – 17,30 uur. En dan in Waalwijk, top, een kleine 25 minuten rijden.  Maar toen ik er wat meer over ging nadenken kwamen er toch wat twijfels. Het ging om het opnemen van een video. Niet om een normaal concert. Dus tja…..moeilijke keuze.  Maar goed als ik het gezin er een plezier mee kan doen moet ik maar gaan. Ik neem me wel voor om er geen normaal verslag van te gaan maken. Het gaat immers om een video. Niet om andere zaken.

Kijk mij nou

Dus op naar Waarlijk. Om 14.15 uur sta in voor de mooie zaal de Avenue. Daar ga ik ook niks meer over schrijven. Heb ik in een vorig verslag reeds gedaan en wat ik toen geschreven heb geldt nog steeds. Een leuke en gezellige locatie met prima en zeer vriendelijk personeel.

Kijk mij eens lachen…. het gaat prima

Maar om 14.15 uur sta ik dus voor de Tavenu. En met mij nog een paar fans. En ja…..we staan voor een gesloten deur. Dat is dus een prima begin. We kunnen of mogen er dus niet in. Gelijk denken wij dat er geen promotie video gemaakt wordt maar een opname van het programma “Achter gesloten deuren”. Maakt ons eigenlijk ook niet uit maar we staan wel mooi buiten. Ik hoor dan ook al snel geluiden als “men wil ons niet meer kennen”. “sterallures”, en meer van dat soort termen. Maar dat kan ik niet geloven. Ik ken de mannen en vrouwen en die gaan echt niet naast hun schoenen lopen. Echt niet.

Setlist of niet…..lekker drummen

En dan ineens stopt daar een grote zwarte auto. En uit die bolide stapt drummer Andy. Na een snelle hand zie ik ineens dat hij in korte broek loopt en snel naar binnen gaat (via de achteringang).  Ik maak me zorgen. De drummer komt nu pas aan en is gehaast. En in korte broek. Het gaat er dus heet aan toe daarbinnen. En even later komt via de achteringang zanger Michael naar buiten. Die stapt in zijn auto en rijdt weg.

Doe ik het goed Gijs?

Ik als journalist ga nu echt smullen. Zou er wat aan de hand zijn. Gaaf joh, kan ik eindelijk iets schrijven wat er wel toe doet. Maar verder gebeurd er niets. Tot om 14.30 eindelijk de deur open gaat. Ik vlieg naar binnen om snel poolshoogte  te nemen. Maar niks raars te zien. Gewoon ff handjes schudden met de mannen. En dus eerst maar mijn belofte nagekomen die ik had met mijn maatje.  Maar ondertussen blijf ik wel speuren. En maak even kennis met een aantal fans en ook met de cameraman voor deze middag.

Maar verder eigenlijk niets bijzonders. Na ongeveer een half uur gaat de band het podium op. Er wordt ons als publiek uitgelegd wat men gaat doen en wat men van ons verwacht. Moeten we verdorie nog meewerken ook. Maar vooruit, het is voor een goed doel.  En alles voor deze  boys en grills.

Hebben jullie het een beetje naar je zin….ik wel!

Dan blijkt dat men de dag er voor ook al opnames heeft gemaakt. Maar zonder publiek. Wel met de vlammenwerpers en zo op het podium. En die moeten wij nu missen. Maar gelukkig zijn wij zulke warme persoonlijkheden dat wij dat niet nodig hebben.

De show gaat beginnen. En wij doen verschrikkelijk goed ons best. Precies wat men van ons vraagt. Maar daar op het podium……een setlist kan handig zijn. Weet eenieder welk nummer er gaat komen. Is zeker handig voor de drummer. Andy heeft er vandaag nog meer zin in dan anders. En soms geeft dat toch wat“ruis” op het podium. Maar gelukkig kan je dan gewoon opnieuw beginnen. En tegenwoordig kan men ook veel monteren dus op de video zal je er niets van merken. Maar de boys maken er een leuke show van. Ja leuk maar wij staan daar maar ons best te doen. Want eerlijk is eerlijk wij willen ook best een filmcarrière dus zijn wij echt serieus. En we vinden alles goed. Als zanger Michael vraagt (meerdere keren) of wij het nog naar onze zin hebben roepen wij volmondig JA. Alles voor de video want wij vinden het helemaal niks (hahahahahahaha…….). Gaan ze een beetje Rammstein staan te spelen…..pfffffff……For Evigt Volbeat.

FF lachen Robin

En de cameraman maar filmen. Petje af voor die man. De hele tijd over dat podium met gevaar voor eigen leven. Echt super goed gedaan.

Mooi is het wanneer voor het laatste nummer de band aangeeft na afloop lekker een biertje met ons te drinken. En kijk dat is nu ForEvigt Volbeat. Altijd voor,  maar ook altijd met het publiek.

 

En natuurlijk is dit geschreven met een vette knipoog. Kijk ik weet ook wel wat er voorafgaand aan de show is gebeurd toen het een komen en gaan was van bandleden. Margret is lid geworden van de crew en ja…..daar moet je even van bijkomen mannen. Maar super hoor Margret dat je dit gaat doen. Ik denk (nee vind) dat jij prima past in dit leuke gezelschap. Heel veel succes vast.

Beetje aanzaam

Bandleden en crew, ik hoop dat het een mooie promo wordt. En zie het als weer een volgende stap in jullie weg naar boven. Een weg die prima verloopt en waar ik iedere keer weer verbeteringen zie. Niet zozeer meer in de muziek alleen. Maar ook het andere werk op het podium. Het is steeds meer relaxed, het is leuk om naar te kijken. Prima interactie tussen jullie onderling en richting publiek.

Blijf zo doorgaan mannen en ik heb geen idee waar dit ooit heen zal gaan. Heb wel een wens en die heb ik ook ff aan Mariëlla gevraagd. Maar die laat ik hier achterwege. Zal ik het later nog wel eens met jullie over willen hebben.

 

Geniet van het succes, geniet van elkaar en geniet samen met je fans van hetgeen ons allemaal tot 1 familie maakt. Het Volbeat gevoel, de Volbeat familie.

2 gedachten over “Video shoot ForEvigt Volbeat

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: