Manzana

Beetje surfen op het net

Soms moet je gewoon geluk hebben. Iedereen weet dat ik vaak op zoek ben naar muziek en bands die hier nog niet zo bekend zijn. Zo was daar het afgelopen jaar o.a. Battle Beast, een prima band met dito muziek en een heel gaaf nieuw album, “Bringer of Pain”. En ik was ook nog eens in de gelukkige omstandigheid ze live te zien op Graspop.

Enige tijd geleden kreeg ik te horen dat de bands Amberian Dawn en Edenbridge naar Eindhoven zouden komen. Die stonden nog op mijn lijstje dus snel gekeken of er nog bands mee zouden komen. En ja, voor mij twee nog twee onbekende bands stonden op het affiche. Het waren Dream Ocean (zie website) en de Finse band Manzana.

foto: Rami Marjamaki 

Manzana

Manzana was voor mij dus ook een nog onbekende band dus wat ga je dan doen, juist je gaat ze zoeken op het web. Gelukkig stond er voldoende materiaal op YouTube om een aardig beeld te krijgen van deze band. En gelijk bij de eerste clip moest ik ff goed kijken. Zangeres Pritta Lumous deed me wel heel erg denken aan Noora Louhimo. Eigenlijk niet zozeer voor wat betreft stem maar wel voor wat betreft haar “performance”. En bovendien sprak de muziek me meteen heel erg aan.

Dus maar eens verder op onderzoek uit gegaan. De band Manzana komt uit Finland. Ja, wederom een band uit Finland. Het talent ligt daar blijkbaar echt voor het spreekwoordelijke oprapen.

foto: manzana website

Geschiedenis

De band is opgericht in 2003 door zangeres Pritta Lumous en gitarist Henri Virsell. De muziek is wat moeilijk te omschrijven in 1 bepaalde stijl. Het is een combinatie van rock ’n roll, punk en industrial metal. En misschien is het dan nog niet eens helemaal goed omschreven. Wanneer je de albums beluisterd hoor je echt allerlei verschillende stijlen. En dat is dan misschien ook wel de kracht van deze band.

De band heeft al een behoorlijke staat van dienst zoals dat heet. Veel optredens en festivals heeft men mogen (mede)verzorgen. Opvallend zijn een 2-tal tournees door China, Mei 2016 en Oktober 2017. Overigens hebben sommige nummers een beetje oosterse sound.

Bezetting

De band bestaat nu (2018) uit de volgende bandleden:

Pritta Lumous – zang

Henri Virsell – gitaar

Johannes Tolonen – bas

Matti  Auerkallio – gitaar

Toni Ylonen – drums

Overigens is zangeres Pritta Lumous ook actief als schrijfster en in het theater.

Discografie

De band heeft tot nu toe een 4-tal albums op de markt gebracht. De titels geven een prima beeld van hoe de muziek van deze band kan worden omschreven.

Nothing as whole as a broken heart (2007)

Babies of revolution (2008)

Industrial hippies (2010)

Toy machine (2013)

Wie de band graag een keer live aan het werk wil zien kan op 17 februari terecht in Dynamo in Eindhoven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: