Secret Rule

Ontdekkingen

De meeste ontdekkingen worden gedaan per toeval. Denk bijvoorbeeld aan de ontdekking van Amerika. Columbus dacht heel ergens anders te zijn. Maar het hoeft daarom niet altijd slecht te zijn wat je bij toeval ontdekt. En dat geldt voor mij ook, al zoekende op het wel bekende wereld wijde web kwam ik, bij toeval, de band Secret Rule tegen. Ik weet niet meer welke band ik eigenlijk aan het luisteren was maar dat maakt ook eigenlijk niets meer uit.

Foto: website Secrete Rule

Zoeken op YouTube

Mensen die wel eens met YouTube werken weten natuurlijk dat je rechts altijd een aantal bands te zien krijgt die een “redelijke overeenkomst” hebben met hetgeen je aan het luisteren bent. Je kan dus zelf wel een beetje inschatten hoe ik Secret Rule gevonden moet hebben. Gewoon eens aangeklikt en gaan luisteren. En al weet ik niet meer welke band ik eerst had geluisterd, ik weet nog precies welk nummer het was dat mij meteen wakker schudde….namelijk “The song of the universe”.

En het is nog niet eens de prachtige muziek die mij echt wakker maakt of de vrolijk dansende dame, het is die stem. Ik weet niet goed hoe ik het moet omschrijven maar hij is krachtig, niet echt vol, maar hij heeft iets aparts. Iets wat mij direct wel aanspreekt. Ik luister het nummer af en ben onder de indruk. Meer zoeken van deze band is dus het devies. En dat doe ik. En hoe meer ik hoor hoe meer ik onder de indruk raak.

Hoe het klinkt

Vaak is het zo dat er in de nummers van een band veel overeenkomst zit en dat het daardoor na het beluisteren vaak wat eentonig gaat worden. Maar bij Secret Rule hab ik daar geen last van gehad. De nummers zijn heerlijk divers en iedere keer word ik toch weer verrast. Neem nu het nummer “You’re the player”.

Wat een heerlijk uptide nummer is dat. Lekker gitaar ritme en dan wederom die stem. Nu toch net wat anders klinkend dan ik het vorige nummer dat ik noemde, maar toch ook dat krachtige wat hoge geluid. Kortom een band om eens nader kennis mee te maken.

Foto: website Secret Rule

Korte kennismaking

De band komt uit Italië (Rome) en is opgericht in 2014. De bandleden hebben dan al een muzikale achtergrond. De band staat eigenlijk te boek als melodische metalband. En daar valt over te discussiëren.  Veel Italiaanse melodische metalbands herken je direct aan die typische “Italiaanse” sound. Een beetje middeleeuws of hoe je het ook noemt. Secret Rule heeft dat zeker niet (vind ik). Ik vind ze echt meer richting de power metal gaan. Als je bijvoorbeeld luistert naar een nummer als “I have the sun” wordt je dat wel duidelijk. Maar het geeft ook direct aan dat het een veelzijdige band is die je duidelijk niet in een hokje plaatst.

Foto: website Secret Rule

Maar laten we doorgaan waar we gebleven waren. De bandsamenstelling is als volgt:

Angela di Vincenzo – zang

Andy Menario – gitaar

Nicola Corrente – drum

Michele Raspanti – bas

Discografie

Tijdens optredens en plaatopnamen wordt de band vaak bijgestaan door verschillende gastmuzikanten. Vaak  ook niet de minste uit de muziekwereld.

De band heeft ondertussen een 3-tal albums op hun naam staan:

  • Transposed emotions (2015)

  • Machination (2016)

  • The key to the world (2017)

Optredens

Net als ik nieuwsgierig geworden. Dan heb ik goed nieuws. De band gaat vanaf 9 februari op tour door Europa:

Ze zijn te zien:

15 Februari: Vosselaar  (Belgie in de Biebob) met Serenity, Visions of Atlantis, en Sleeping Romance

17 Februari: as headliner Maasmechelen (Belgie  in de Jan Hertog Club)

18 Februari: as headliner Morlenbach (Duitsland in de Live Music Hall)

 

Alle informatie kan je terugvinden op de website van de band.

www.secretrule.it  of op hun Facebook pagina.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: