Catalyst to Awakening – Metaprism

 

CATALYST TO AWAKENING – METAPRISM

Catalyst to Awaking is het tweede album van de Engelse melodische metal band metaprism. En het is daarmee een waardige op volger van het in 2015 verschenen album The human Encryption. Hoewel er zeker ook overeenkomsten zijn is dit album toch anders, volwassener, dan zijn voorganger.

Tweestemmig

Metaprim is een band met een zogenaamde dubbel bezetting op de vocalen. Zangeres Theresa Smith die de clear voices voor haar rekening neemt en zanger Joey Draper die het grunten en een deel clear voices voor zijn rekening neemt. Samen vormen zij een prima duo dat, voor wat betreft de zang, Metaprism een toch eigen geluid geeft.

Foto: Ons Nieuws

Het album

Het album bevat in totaal 11 tracks. Een tweetal daarvan, Catharsis en Unleash the Fire, zijn al wat eerder uitgebracht. Deze twee nummers zijn een prachtige vertegenwoordiger van hoe dit album klinkt. Behalve de zang van Theresa Smith en Joey Draper horen we ook de beide gitaristen Ollie Roberts en Callum Downing, bassist Matt Hudson en drummer James Clarke. Samen goed voor een aantal prachtige tracks. Hoewel de nummers misschien in eerste instantie wel wat veel van elkaar weg hebben leert een paar keer luisteren dat er wel degelijk verschil is. Zeker als je even , met alle respect, de zang wat naar de achtergrond laat gaan, hoor je wel degelijk hoeveel zorg er aan de nummers is besteedt. Zeker een nummer als Codex Regius mag er zijn.

Heuse ballad

Opvallende zaken op het album zijn zeker, zoals  het nummer Anomalous II: Ghost of Asylum, waar Delain gitarist Timo Somers een gastrol in vervuld. Maar ook zeker het nummer Aftermath. Een heuse ballad waar de stem van Theresa Smith voortreffelijk tot zijn recht komt.

Een echte live band

Hoewel het een prima album is kennen we Metaprism toch ook als een echte live band. De band staat bekend om zijn  erg energieke optredens. Zo waren ze af het gelopen jaar nog te zien in Nederland, samen met Xandria, en maakte veel indruk.

Hoewel er nog geen optredens in ons land gepland staan zal de band hun album hier graag aan het publiek willen laten zien en horen. En Catalyst to Awakening leent zich prima voor live optredens.

Het album is vanaf 9 februari in Nederland verkrijgbaar.

Rating: 90/100

Tracklist

 1. The awakening
 2. Codex Regius
 3. Unleash the Fire
 4. Incarcerate
 5. Anomalous I : Illogical Era
 6. Anomalous II : Ghost of Asylum
 7. Living by Proxy
 8. Carve the Stone
 9. Aftermath
 10. Unanimous
 11. Catharsis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: