Elyose, Angel Nation en Phantom Elite sluiten tournee af in de Bosuil in Weert

Op vrijdagavond 22 december sluiten de bands Elyose, Angel Nation en Phantom Elite hun “winter wonder wasteland “ tour af in de Bosuil in Weert. En Artiesten Nieuws was er bij!

Wat doe je wanneer je even genoeg hebt van alle kerstliederen, top lijsten en wat al niet meer? Dan ga je op zoek naar een leuk alternatief. Dus na wat zoeken kwam ik uit bij de Bosuil in Weert. Zij gaven aan een leuk alternatief te bieden voor hetgeen ik net al aangaf. Maar bands als Elyose, Angel Nation en Phantom Elite deden bij mij nog geen belletje rinkelen. Dus maar even op onderzoek uit. Maar als ik dan dingen tegenkom als Exit Eden, Leaves’Eyes, HDM en After Forever hoef ik niet verder te zoeken. Daar moet ik heen.

 

De Bosuil

De Bosuil is gelegen in de gemeente Weert en maakt onderdeel uit van het complex Boschhoven. Een mooi sportpark met sporthal, jeugdhonk, hangplek en centrum de Bosuil. Gemakkelijk bereikbaar en meer dan voldoende parkeergelegenheid.

Bij binnenkomst heb ik de indruk weer in mijn jeugdjaren te zijn beland. Het ademt de sfeer uit van een echt buurthuis. Na het controleren van het ticket niet een traditioneel bandje om je pols maar nog een echte stempel. De garderobe is gratis en dan de zaal in. Je voelt gelijk de sfeer die hier zeker hangt. De leuke maar eenvoudige inrichting en het al aanwezige publiek. Een zeer gemêleerd gezelschap, jong en oud, en niemand die opkijkt wanneer ik hier als vreemde zo binnen kom stappen. Heel opvallend zijn ook een paar tafels die in de zaal aanwezig zijn. En de aanwezigheid van pinda’s op de tafels en de bar. Het is echt een heerlijke zaal. Ook breed zodat iedereen een prima zicht heeft op het podium.

Maar laten we niet vergeten dat we komen voor de muziek.

 

Elyose

De eerste band van deze avond is Elyose.  Deze uit Frankrijk afkomstige band is voor mij totaal onbekend. Nu moet ik zeggen dat de gehele Franse muziekscene voor mij onbekend is . Denk ik aan Franstalige muziek is “Ca plan pour moi” van Plastic Bertrand het eerste wat in mij opkomt, en dat is zelfs een Belg.

Foto: Ons Nieuws

Ik laat me dus maar verrassen. En dat gebeurt dan ook. Wanneer de band op het podium verschijnt moet ik even goed kijken. Drie heren die erg streng kijken  zetten de eerste tonen neer. En hup ik weet het al. Dit is gewoon prima. Lekker strak ritme dat meteen pakt. Vooral bassist Ghilain Henry is overduidelijk aanwezig en laat het publiek merken dat het menens is. Met een strenge blik van achter zijn zonnebril zet hij een prima intro neer.

Foto: Ons Nieuws

Maar op het moment dat zangeres Justine Daaé op het podium verschijnt schrik ik wel. Een kleine iele jongedame die wel erg “afsteekt” bij de rest van de band. Hoe zal dit gaan? Nou prima moet ik zeggen. Ze staat echt wel haar mannetje en zet een mooi optreden neer. Vooral haar enthousiasme richting publiek mag er zijn. Ze weet de mensen constant te boeien. En dat is natuurlijk ook nodig. Niet vanwege hun muziek want die is prima. Maar ze zingt in het Frans en dat is voor de meeste aanwezigen wat lastig te volgen. Maar dat maakt niet uit. Het is een prima band. En voor mij was het nummer “redemption” echt wel een topnummer.  Na ruim 40 minuten zit dit optreden er op. Jammer want het heeft geen minuut verveeld en wat meer had best gemogen.

 

Angel Nation

Ook deze band was voor mij in eerste instantie een vraagteken. Maar na wat opzoekwerk was dat al snel voorbij. De band heeft namelijk ook al  gespeeld onder de naam Enkelination. En dan gaat er wel een spreekwoordelijk belletje rinkelen. Want eigenlijk is Angel Nation een bijna vertaling van het Finse Enkelination.

Foto: Ons Nieuws

En met zangeres  Elina Siirale in hun midden was het voor mij duidelijk. Dit is prima. Zij is namelijk tegenwoordig ook de zangeres van Leaves’Eyes. En  met haar klassieke zangopleiding heeft zij echt haar sporen verdient in de metalscène. Klinkt misschien wat vreemd maar haar stem geeft echt iets speciaals. Het klinkt meer dan prima. En ook deze avond kunnen we daar gelukkig weer getuigen van zijn.  Samen met bassiste Julia B Cadau zijn zij wel de twee meest opvallende leden van deze band, die verder bestaat uit Lucas Williamson (drums) en Sonny Antoniou (gitaar).

De band speelt nummer van hun laatste album Aeon en haar voorganger Do it Anyway. Meest aansprekende nummers waren toch wel Burn the witches en Last time Together.

 

Phantom Elite

Dit is de derde en laatste band voor deze avond. Deze band is voortgekomen uit het, laat ik het maar noemen, HDK project van Sander Gommans. Sander die daarvoor al meer dan zijn sporen heeft verdiend met After Forever.

Foto: Ons Nieuws

Het is een frissen, jonge band, die met heel veel expressie, inzet maar vooral ook talent hier een meer dan voortreffelijke show weet neer te zetten. En ik ben natuurlijk wel wat bevooroordeeld. Zij spelen toch de muziek die mij het meeste aanspreekt. Misschien kan ik het uitleggen door de eerste twee bands te vergelijken met de kerstfilms The Santa Claus 1 en 2. Prima films maar een beetje braaf. Phantom Elite is dan voor mij Bad Santa. Net wat minder braaf. Maar nogmaals, daarmee geef ik alleen het verschil aan in muziek! Niet aan de optredens want die waren gewoon alle drie top.

Foto: Ons Nieuws

Opvallende verschijning in deze band is zangeres Marina La Torraca. Ook zij is zeker geen onbekende is de muziekwereld. Zij heeft haar sporen meer dan verdiend om o.a. Avantasia en Exit Eden. Overigens ging ik nog bijna op mijn spreekwoordelijke bek toen Marina vroeg of er fans waren van Exit Eden. Gelukkig werd mijn ja overstemd door een veelvuldig nee. Maar een paar blikken mijn richting in waren er zeker. En ja…..ik vind Exit Eden prima. Maar blijkbaar was de bekendheid hier nog niet echt doorgedrongen.

Foto: Ons Nieuws

De band brengt nummers van het album Wasteland. Het titelnummer had ik reeds gezien op YouTube maar ik moet zeggen dat de live uitvoering mijn echt kippenvel bezorgde. Wat werd dat subliem neergezet.

 

Afsluiting tour

Omdat het de laatste avond was van de “Winter Wonder Wasteland tour” verschenen alle bandleden van die avond nog een keer gezamenlijk op het podium. Na uitvoerige dankzegging aan alle betrokkenen was er natuurlijk champagne. Wat mij betreft echt wel verdiend. Het was een prima tour (tenminste wat ik heb gezien). Drie prima bands die echt wel potentie hebben.

En wat dan super is op zo’n avond! Na de champagne is het niet hup de kleedkamer in maar gewoon naar je publiek. Even een praatje maken, met ze op de foto of gezellig een biertje drinken. En dat maakt dit soort concerten nu juist zo leuk (vind ik). De interactie tussen bands en publiek. Dit is wat maakt dat muziek verbindt.

Het was een prima avond die echt even het  kerstgevoel een iets andere invulling gaf. Tenminste voor wat de muziek betreft. Verder was het toch wel een beetje kerst. Een samenzijn met gezellige mensen die er, samen met de bands, een leuke avond van hebben gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: