Album review “Queen of Light” van REXORIA

Toevallig

Soms loop je toevallig tegen iets nieuws aan. Zo was dat het geval met het album “Queen of Light” van de Zweedse band REXORIA. Toevalligerwijs hoorde ik het nummer “Run for your life” en was direct getriggerd. Beetje googelen en een week later lag het album op de speler.

Eerste echt volledige album

“Queen of Light” is het eerste echte voledige  album van deze band. Voor dit album werd uitgebracht (januari 2018) heeft de band een 2-tal EP’s geproduceerd, waar overigens het eerder genoemde nummer “Run for your life” op terug te vinden is.

Het is een echt “no-nonsens” album. Zien we tegenwoordig in de melodische Metalscene steeds vaker dat albums een soort van verhaal moeten vertellen, dit album is gewoon lekker een verzameling van een 11-tal nummers die niets met elkaar van doen hebben. Toch ook begint dit album met een soort van intro.

De titel van het album, “Queen of Light” is door de band gekozen omdat ze het een goed passende titel vinden en het mooi bij de cover van het album past.

Lastig te plaatsen

De band REXORIA staat te boek als een melodische Metal band. Maar als je album hoort ben je soms geneigd om toch meer te denken aan power Metal. Maar vaak ligt het zo dicht bij elkaar dat het onderscheid moeilijk te maken is. En wat is er nu mooier dan een album dat de nodige afwisseling geeft in tracks. En “Queen of Light” doet dat zeker.

Alle nummers op het album zijn geschreven door zangeres Frida Ohlin en Jonas Gustavsson.  Waarbij Frida de melodie en teksten voor haar rekening heeft genomen. .

Jonas en Frida zijn samen ook verantwoordelijk voor de muziek van alle nummers op dit album.

Het album begint met “The land in between”, een korte inleiding van nog geen 2 minuten. Leuk maar het geeft een luisteraar die de band niet kent een misschien verkeerd beeld. Dit intro is niet REXORIA zoals het op de rest van het album klinkt. Maar goed, het is maar kort.

De rest van het album laat horen hoe REXORIA echt klinkt. Het is een afwisseling van melodische en power metal gerelateerde songs. Opvallend is dat de gitaren een zeer opvallende rol spelen. En daarmee bedoel ik dat de bas een wat ondergeschikte rol heeft wat overigens REXORIA een eigen sound geeft.

Opvallende nummers

Zijn er opvallende nummers te horen op het album? Zeker zijn die er. Als we de eerste 3 nummers beluisteren, “Stranded”, “Queen of light” en “Voice of heaven” weten we precies oe deze band klinkt. Zoals gezegd de opvallende gitaren maar boven al het bijzondere stemgeluid van zangers Frida Ohlin. Het klinkt soms wat hol met een agressieve uitstraling. Maar past uitstekend bij de muziek.

Het titelnummer “Queen of light” is echt een vlot klinkende song dat je snel geneigd bent mee te gaan zingen. Gewoon lekker in het gehoor liggend.

Prachtige ballad

Mooiste en meest opvallende nummer op dit album is “Song by the angels”. Het is een werkelijk prachtige ballad waarin de stem van Frida meer dan optimaal tot haar recht komt. Het nummer is schitterende opgebouwd en laat horen waar deze band toe in staat is. Dit is muziek is de puurste vorm.

Foto: REXORIA

Het nummer “The saviour” is een beetje als “Queen of light”, wel een prachtig intro. Heerlijke riffs die door het intro klinken. Goed ritme en prima tekst. Het refrein doet wel wat commercieel aan.

Na “Hurricane”en “My spirit will run free” wordt het album afgesloten met “You’ll be alright”. En dat is precies wat ik voel na het beluisteren van dit album.

Conclusie

Ik voel me prima! Het is een prima debuutalbum van een dito band. Het album is afwisselend, zit goed in elkaar en bevat een variatie aan tracks die je nooit het gevoel geven dat het minder wordt. Je bent iedere keer weer benieuwd wat de volgende track gaat zijn.

Ik waardeer dit album 85/100

Tracklist

The land in between

Stranded

Queen of light

Voice of heaven

Way to die

Song by the angels

Next generation

The savior

Hurricane

My spirit will run free

You’ll be alright

 

Het album is te verkrijgen via de website van de band

www.rexoria.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: