Interview REXORIA

Soms kom je ineens iets tegen waarbij je denkt, daar wil ik weleens wat meer over weten. En dat had ik met de Zweedse band REXORIA. Na het luisteren van hun album “Queen of Light” was ik dermate nieuwsgierig geworden dat ik besloot de spreekwoordelijke stoute schoenen maar eens aan te trekken en ze maar eens te gaan interviewen. Natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan want ze moeten dat natuurlijk ook wel willen.

Gelukkig geen probleem dus maar eens gaan kijken of we ze wat beter kunnen leren kennen. Dus maar gewoon eens wat dingen gevraagd.

Foto: REXORIA

De eerste vraag was “Hoe lang bestaat de band REXORIA al? “

We hebben begin 2016 aangekondigd om onder de naam REXORIA als band aan de slag te gaan. En we spelen nu live voor ongeveer anderhalf jaar.

Wie heeft de naam REXORIA bedacht?

De naam REXORIA is bedacht door Frida, Jonas en Martin. Zij hadden deze naam al bedacht voordat Cristofer bij de band kwam.

Heeft de naam REXORIA een bepaalde betekenis?

Het was niet gemakkelijk want we wilde een naam die goed bij de band paste maar het moest wel iets mysterieus hebben en natuurlijk ook uniek zijn. Na lang nadenken kwamen we op de naam REXORIA. En het idee achter de naam is “REXORIA as the world unknown”.

Jullie vertellen net dat Cristofer later bij de band is gekomen. Heeft de band altijd uit deze samenstelling bestaan of zijn er wijzigingen geweest?

Nee hoor! De band heeft altijd uit ons vieren bestaan. We werken prima samen en hebben alle vier dezelfde drive. En we hopen dat dit ook voor altijd zo zal blijven.

Hoe hebben jullie elkaar gevonden?

We kennen elkaar eigenlijk al wel wat langer. Jonas en Martin zijn broers en Martin en Frida zijn verloofd. Cristofer is bij de band gekomen via internet. En eigenlijk zijn we gewoon snel goede vrienden van elkaar geworden.

Ik hoor al de namen van de bandleden maar kunnen jullie jezelf wat uitgebreider aan ons voorstellen?

Ja hoor geen probleem. De band bestaat dus uit:

Frida Ohlin – zang en keyboard

Jonas Gustavsson – gitaar en bas

Cristofer Svensson – gitaar

Martin Gustavsson – drums

 Dank je wel! Maar kan je ook wat zeggen over jullie achtergronden?

Ik ben Frida en ben 26 jaar. Ik zing en speel keyboard. En ik zing eigenlijk al zolang als ik me kan herinneren. Als kind al vond ik het heerlijk om te zingen. Pas in mijn tienerjaren kwam ik er achter dat ik rock en metal wel heel erg leuk vond. En sindsdien is dat ook altijd zo gebleven. Dit is echt mijn muziek. Bands die ik leuk vind zijn o.a. Battle Beast, Avantasia, Edguy, Hardline, Gotthard, H.E.A.T., Doro, Powerwolf en eigenlijk nog heel veel meer.

Ik ben Jonas en ben 29 jaar. Ik speel gitaar en bas. Ik ben altijd al een groot fan geweest van hardrock en heavy metal. Toen ik een jaar of 10 was ben ik begonnen met gitaar spelen. Ook vanaf die tijd ben ik al begonnen met het schrijven van nummers en heb ook al in verschillende bands gespeeld.  Mijn inspiratie haal ik vooral uit bands als Iron Maiden, Saxon, Judas Priest, Hammerfall en Helloween.

Ik ben Cristofer en ben 28 jaar. Ik speel gitaar in de band. Ook ik luister al mijn hele leven naar metal. Ik kreeg mijn eerste gitaar toen ik 14 jaar oud was. Mijn favoriete bands zijn o.a. Iron Maiden, Amon Amarth, Ensiferium en Amorphis.

En ik ben Martin en ben 24 jaar. In de band ben ik de drummer. Ik ben natuurlijk opgegroeid met een broer die fanatiek metal fan was en ook nog gitaar speelde. Het is met dus met de paplepel ingegoten. Ik ben dan ook al vrij jong begonnen met drummen. Mijn favoriete bands zijn Motley Crew, AC\DC en Iron Maiden

Wie is er binnen de band verantwoordelijk voor de muziek. Ik bedoel wie schrijft de muziek en teksten?

De songs worden geschreven door Frida en Jonas. Frida doet de melodieën, teksten en akkoorden en Jonas schrijft dan de muziek.

Foto: REXORIA

Hoeveel albums hebben jullie tot nu gemaakt? En hoe heten ze?

We hebben onze eerste volledige album, “Queen of Light”, op 18 januari van dit jaar uitgebracht. Dit samen met onze platen maatschappij “Pride and Joy Music”.

Daarvoor hadden we al een 2-tal EP’s uitgebracht, “The World Unknown” en “Moments of Insanity” welke ook op cd verkrijgbaar is.

Waar hebben jullie tot nu zoal opgetreden?

We hebben optredens gedaan in veel verschillende steden en landen. We hebben gespeeld in Zweden natuurlijk, maar ook in landen als polen, Duitsland, België, Frankrijk en Oostenrijk om er maar een paar te noemen.

In Zweden hebben we dus in verschillende steden gespeeld met allerlei verschillende bands. En hebben al twee keer gespeeld op, wat men noemt “Rock the Boat”, een heuse cruise.

Als we naar de toekomst kijken, wat is dan jullie wens?

Op de eerste plaats hopen we dat we onze muziek zoveel mogelijk bekendheid kunnen geven. We zouden het geweldig vinden wanneer mensen onze muziek waarderen en wat vrolijkheid kan brengen in hun dagelijkse leven.

En we willen natuurlijk graag zelf, live, die muziek gaan brengen en zo wereldwijd op te kunnen treden.

Dat betekent dus dat je er fulltime mee bezig moet gaan zijn. Is dat nu al zo of doen jullie ook nog andere dingen naast de muziek?

Op dit moment hebben we ook nog een andere baan naast onze muziek. Maar hopen natuurlijk dat we straks fulltime met muziek bezig kunnen zijn.

Wat was jullie beste (leukste) optreden tot nu toe?

Pfffff…die is wel even moeilijk te beantwoorden want alle optredens zijn eigenlijk anders. Je ontmoet iedere keer weer nieuwe mensen dus is dat best moeilijk aan te geven. Maar eentje die er echt wel uitspringt was een optreden in Tsjechië in het Masters of Rock café. Het publiek was daar werkelijk fantastisch en een geweldige akoestiek. Dus die was echt speciaal.

Met welke band of bands zouden jullie weleens willen optreden?

Met sommige van onze favorieten hebben we al een keer mogen optreden. Zoals Battle Beast, Bloodbound, Hardcore Superstar, en binnenkort treden we op samen met Bonafide en Bullet.

Maar het zou natuurlijk geweldig zijn om eens op te treden met bands als Avantasia, Sabaton, Ghost of zelfs Doro.

Waar staat REXORIA over 3 jaar?

Hopelijk zijn we dan druk met optredens wereldwijd. En misschien hebben we dan ondertussen ook 1 of 2 nieuwe albums uitgebracht. Maar het belangrijkste is dat we dan nog steeds enthousiast zijn vanwege het feit dat we gewoon lekker muzikanten zijn.

Met welke andere bands zouden we jullie mogen vergelijken?

We houden er niet zo van om met andere bands vergeleken te worden. We hebben namelijk ons eigen geluid. Daarom is het ook lastig uit te leggen aan andere bands hoe wij klinken. Maar als ik dan toch iets moet zeggen, misschien een mix tussen H.E.A.T., Hammerfall, Avantasia en Battle Beast maar dan wel met wat folk invloeden.

Wie zijn jullie idolen?

Volgens mij nog steeds zo’n beetje dezelfde als die we vroeger hadden. Jonas is altijd fan geweest van Iron Maiden en is ook naar veel optredens van ze geweest. Martin is meer van de rock ‘n’roll, maar is ook wel fan van melodische metal en de standaard hardrock van Ac/DC. Cristofer de iets meer “hardere” metal zoals Ensiferum en Amon Amarth. En Frida heeft een wat bredere smaak. Eigenlijk alles van power metal tot pop/rock

Spelen jullie behalve in REXORIA ook nog in andere bands?

Nee, wij zijn alle vier voor 100% alleen bezig met REXORIA. En we vinden het ook super om hier mee bezig te zijn.

Is voor jullie de interactie met het publiek belangrijk?

Natuurlijk is dat belangrijk. Het is zelfs een van de meest belangrijke dingen voor ons. Het publiek is onze familie en is wat er voor zorgdraagt dat bands kunnen blijven bestaan. Zo doen wij altijd ons best om het voor het publiek zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Dus een goed optreden neerzetten maar ook de fans de gelegenheid te geven na het optreden nog met ons na te babbelen. En contact met de fans is er zowel tijdens de optredens als via de sociale media.

 

Foto: REXORIA

Wat vinden jullie van het publiek tot nu toe?

Het publiek is werkelijk geweldig! En het is voor ons als REXORIA geweldig om fans te hebben van over de gehele wereld.

Jullie wonen in een groot land. Is het gemakkelijk om te repeteren of wonen jullie ver uit elkaar?

Drie van ons wonen in hetzelfde kleine dorp. En nummer vier woont slechts op een paar kilometer afstand. Het is dus geen probleem om gezamenlijk te repeteren.

Kunnen we jullie binnenkort een keer in Nederland bewonderen?

Helaas nog niet. We zouden heel graag naar Nederland willen komen want we weten dat we ook daar veel fans hebben. Zo “fingers crossed”dat het binnenkort toch een keer gaat lukken.

Maar we spelen in mei een aantal keren in Duitsland, dus als mensen ons willen zien kunnen ze daar in ieder geval vast een keer komen kijken. We beloven ze in ieder geval een geweldig optreden.

Is er nog iets wat jullie willen zeggen wat ik vergeten ben om te vragen?

Ja, ik wil nog even zeggen dat we in mei van dit jaar een 2-weekse Europese tour gaan doen met Bullet en Screamer. We gaan naar Duitsland, België, Spanje en Portugal. Dus als mensen ons willen zien en horen kunnen ze daar misschien heen. Voor de exacte locaties kan men terecht op:

http://rexoria.com/tour.html

Ik wil jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor dit leuke gesprek. Wanneer mensen nog wat meer over jullie willen weten waar kunnen ze dan terecht?

Ze kunnen ons natuurlijk vinden op de verschillende sociale media en onze website.

www.rexoria.com

facebook.com/rexoriamusic

En onze muziek is te vinden op Spotify, YouTube en iTunes.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: