Halve finales FemME Metal Event; de FemME battles 2018

Op zaterdag 21 en zondag 22 april organiseert FemME – Female Metal Event de halve finales van de FemME battles 2018. Deze halve finales worden gehouden in Jongerencentrum TODO in Best.

Geschiedenis

FemME heeft zijn ontstaan te danken aan Ton Dekkers.  Ton heeft altijd al een voorliefde gehad voor symfonische rock/metal met een vrouwenstem. Zijn favorieten van het eerste uur waren bands als The Gathering, After Forever, Within Temptation en Nightwish.

Ton liep als concertfotograaf tegen het feit aan dat er weinig ruimte was voor dergelijke muziek. Ook op festivals was dat het geval. Ton is toen zelf het e.e.a. gaan doen met als resultaat FemME metal Event. Van een aantal metal matinees tot een volwaardig Event.

Uitgegroeid tot een volwaardige stichting. Een stichting die een platform wil zijn voor talentontwikkeling van bands met een vrouwelijk lid (vocaal en/of instrumentaal).

FemME –  Female Metal Event bestaat nu 5 jaar.  Klein begonnen dus maar ondertussen uitgegroeid tot een groots event in Eindhoven ( 11 – 14 Oktober). En voorafgaand aan het uiteindelijke event zijn er sinds 3 jaar FemME Battles. Het eerste jaar met vooral Nederlandse deelnemers maar de laatste twee jaar met deelnemers uit heel Europa.

Voorrondes

Voorafgaand aan deze halve finales hebben er een  5-tal voorrondes plaatsgevonden. Dat deze Battles een internationaal karakter hebben mag wel blijken uit het feit dat deze voorrondes hebben plaatsgevonden in Malta, België, Finland, Duitsland en Nederland. Met deelnemers uit vele Europese landen.

Het concept

Tijdens de verschillende (voor)rondes mogen de bands een aantal eigen nummers, geen covers, ten gehore brengen. De volgorde van optreden wordt kort vooraf pas bepaald door loting. Na afloop van een voorronde beraad de vakjury zich en kiest een winnaar. Deze gaat dan door naar de halve finale. Maar ook het aanwezige publiek kiest een winnaar. Zo gaan er dus uit elke voorronde  2 bands door naar de halve finale.

 

Hillary Slaughter (foto: Ton Dekkers)

 

In totaal dus 10 bands in de halve finale die op 21 en 22 april plaatsvinden in Jongerencentrum TODO in Best. Ook hier weer hetzelfde concept. Per halve finale 1 winnaar gekozen door de vakjury en 1 winnaar gekozen door het publiek. In totaal 4 bands. Dit wordt nog aangevuld met 1 band die van Ton Dekkers een zogenaamde “wildcard” krijgt. En zo gaan 5 bands naar de finale die op 16 juni in PopEI Eindhoven gehouden wordt.

Halve finales

De 2 halve finales worden dus gehouden op 21 en 22 april in Jongerencentrum TODO in Best. De verdeling over de 2 dagen is als volgt:

21 april: The Guardian (België), Mir zur Feier (Duitsland), Solitude Within (België), Hillary Slaughter (Duitsland) en Sounds of September (Estland).

22 april: Athaleon (België), Setheist (Polen), Elysian Gates (Luxemburg), GoneZilla (Frankrijk) en Seraphiel (Finland).

De zaal gaat op 21 april open om 18.30 uur en op 22 april om 15.00. Kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de deur van Jongerencentrum TODO in Best (Jacob van Wassenaerstraat 69). Kaarten kosten 7,50 euro per dag.

Kom dus naar Best en bepaal mee welke bands naar de finale gaan van dit fantastische event.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: