SCARLET STORIES CROWDFUNDING KICKOFF PARTY(nederlandse versie)

De Tilburgse progressive metal band Scarlet Stories geeft op zaterdag 20 oktober 2018 een Crowdfunding Kickoff Party. Plaat van handeling is  de ‘Little Devil Bar’ in Tilburg. Doel van deze crowdfunding is het verzamelen van voldoende middelen om een eerste full length album te realiseren.

De band is ontstaan in 2010 wanneer Lisette van den Berg en Bram te Kamp besluiten samen muziek te gaan maken. In eerste instantie in een puur akoestische bezetting. Met vooral invloeden vanuit de progressieve metal scene maakt het tweetal  melancholische, akoestische verhalen, zoals zij het noemen.

foto 2
(picture: presskit Scarlet Stories)

Maar in 2012 wordt de stap gezet om hun muziek ook te vertalen voor een volledige bandbezetting. En zo ontstaat dan ook de huidige band die bestaat uit:

Lisette van den Berg (zang)

Bram te Kamp (akoestische) gitaar

Tim Kuper (drums)

Carmen Raats (gitaar)

Maarten Grimm (bas)

In 2012 brengen Lisette en Bram de EP ‘Scarlet Stories’ uit die direct met erg veel enthousiasme werd ontvangen. En in 2015 komt de band met de EP ‘Ressurrection’, een ietwat steviger album dan zijn voorganger.

En nu is het dan tijd voor hun eerste volledige album. De band werkt hier hard aan in de studio en doet dan onder leiding van Joost van de Broek (Sandlane Recording Facilities). Een eerste single en video zijn klaar ‘Vingt Mille Lieues Sous Les Mers’.

 

Op zaterdag 20 oktober is dus de Kickoff Party. De toegang is gratis maar eenieder is natuurlijk vrij om een donatie te doen. Het is tenslotte een crowdfunding party. En wat te zeggen van het programma.

Scalet Stories zal zowel akoestisch als in volle bandformatie een optreden verzorgen. En de bezoekers zullen als eerste getrakteerd worden op het horen van een aantal nummers van het nieuwe album en kunnen getuigen zijn van de lancering van de single ‘Vingt Lieues Sous les Mers’

Alle reden dus om deze avond naar Tilburg te komen en samen met Scarlet Stories de aftrap te doen.

poster

Nog een keer alles op een rijtje:

Scarlet Stories Crowdfunding Kickoff Party

Zaterdag 20 oktober 2018 van 20.00 – 03.00 uur

Little Devil Bar

Stationsstraat 27

5038 EA Tilburg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: