Dreamfest

Nieuwsgierig

Een hele tijd geleden werd ik uitgenodigd op een leuk feest. Leuk vanwege de aanleiding natuurlijk, maar ook vanwege het feit dat er een paar bands zouden optreden. Wel in een akoestische setting. En wat doe je dan als super nieuwsgierige hobby schrijver en muziek liefhebber…..juist je gaat je verdiepen in de bands die komen. En 1 van die bands was voor mij nieuw, Company of Dreams. Dus maar eens snel op YouTube gekeken en ook gevonden. En daar was ineens die klik. Ik was meteen erg geraakt door de twee nummers die ik gevonden had. Waarom? Ach soms raken teksten je heel erg diep en zeggen ze precies wat jij voelt. Er gebeuren weleens dingen in je leven waar je niet bij stilstaat maar een enorme impact op je hebben wanneer het gebeurt. En in dit geval was dat ook zo. En als ze dan ook erg goed klinken is de interesse meer dan gewekt.

dreamfest

Akoestische sessie

De akoestische sessie was dan voor mij ook meer dan maar ff luisteren naar een leuke band. Ik kan me nog herinneren dat ik wat achteraf zat en moeite had om de tranen binnen te houden. Zo verschrikkelijk mooi was het en zo diep raakte mij het weer. Zeker ook vanwege de manier waarop de nummers gebracht werden. Ik moest hier meer van weten. Maar ja…….hoe doe je dat. Nou al heel snel hoorde ik iets over een feest in Katwijk. Dreamfest zou het gaan heten. Dus in de gaten houden was het devies.

Dreamfest

Gelukkig niet veel later was er inderdaad de aankondiging van Dreamfest. Samen met Manora, Equisa en Blackbriar zou Company of Dreams daar een optreden verzorgen. Dus daar moest ik heen. Geen twijfel mogelijk. Natuurlijk ook even de andere bands opgezocht en geluisterd, dat zat wel goed.

Dus op zaterdagavond op weg naar Katwijk. En na een rustige rit van tegen de twee uur gearriveerd in een wat donker en somber Katwijk. Maar graag wil ik het ook nog een keer zien bij daglicht. In ieder geval ben ik niet de enige die dit wil gaan meemaken. Buiten staan er al meer fans te wachten. En hoe gaaf is het dan om te zien dat je toch weer een aantal bekenden ziet staan. Net zo verslaafd als ik, als ik het zo mag uitdrukken. Mensen met een echt muziekhart en een prima muzieksmaak.

Warm welkom

Even na acht uur gaan de deuren open. Ticket inleveren en even muntjes halen, want de inwendige mens wil ook wat natuurlijk. Binnen gekomen in de kleine zaal is er een meer dan warm welkom. Jongens wat was dat leuk om zo binnen te komen. En ook gelijk de akoestische sessie van Company of Dreams die ik kan luisteren. Verdorie, het is weer zo mooi. Dit gaat echt een Dreamfest worden.

Akoestisch en volledige set

Omdat er deze avond 4 bands op het programma staan is er natuurlijk altijd de ruimte tussen de verschillende optredens. Voor het publiek tijd om even bij te kletsen of wat te gaan drinken. Maar vaak ook een beetje ‘verveeltijd’. Men heeft het hier prima opgelost. Tussen de 4 optredens door, in de grote zaal, verzorgt ieder van de 4 bands ook een akoestisch optreden in de kleine zaal. Een heel mooie oplossing die zeker gewaardeerd wordt. En ook helemaal past op de avond.

DSC_0421 DSC_0506

Man wat een talent hebben wij in Nederland. Zeker tijdens zo’n akoestische sessie hoor je wat voor zangkwaliteiten we in ons land hebben. En in de intimiteit van zo’n kleine zaal komt dat volledig tot zijn recht.

DSC_0614 DSC_0742

Het zijn natuurlijk 4 verschillende bands en ook hun akoestisch optreden is dus verschillend. Helemaal in stijl van de bands. En ik moet zeggen dat ik ze alle 4 erg sterk vond. Het was genieten, van begin tot eind. En zonder ook maar iets te kort te willen aan welk optreden dan ook wil ik toch even apart vermelden de vertolking van ‘My Immortal’ door Mirte van Ham en Alissa Kloos. Ik heb al veel uitvoeringen gehoord, maar deze……kippenvel…..zo mooi.

Vier bands en vier geweldige optredens

Zoals al eerder aangeven zijn de 4 bands verschillend maar passen prima bij elkaar. Ik heb ook de hele avond de indruk dat het prima klikt tussen de verschillende bands. En dat merk je eigenlijk ook wel aan alles. De gehele avond heerst er een erg relaxte sfeer in de zaal. Heerlijk ontspannen en gezellig publiek en er is gelukkig ook weer veel respect voor de bands. De ‘Dutch Disease’  was hier gelukkig geen epidemie. En mag ook weleens gezegd worden.

De avond begint met Manora. En wat een opening was dat. Een super gave band die echt heel veel potentie heeft. Super gemotiveerd en met prachtige nummers. Ik vind dit echt een band die je live moet horen. Heeft zeker te maken met het stemgeluid van Mirte van Ham. Ze is live loepzuiver, en dat is live niet vaak het geval.

DSC_0460 DSC_0474

DSC_0482

Vervolgens Equisa. Echt wel even weer wat anders. Een super vrolijke band die mij echt weet te boeien. Hebben een fantastisch leuke uitstraling op het podium en dat slaat over het publiek. Gewoon benoemen wat je doet en laten zien en horen dat je muziek maken gewoon leuk vindt om te doen. Met frontvrouw Petra Honing op blote voeten op het podium heeft deze band ook mijn hart wel gestolen.

DSC_0527 DSC_0561

DSC_0576

En dan Company of Dreams. Voor hen is deze avond ook meteen de release van hun EP. Ik ben erg benieuwd wat na hun akoestische sessie een van aantal maanden geleden is dit de eerste echte kennismaking met deze band. En mijn verwachtingen zijn hoog gespannen. Nou dat hebben ze volledig waargemaakt. Er staat echt wel iets op het podium. Ziet er uit als 1 grote muziekfamilie. Met de hoogzwangere Alissa gewoon op het podium raken ze bij mij wederom de gevoelige snaar. En waar ik al bang voor was gebeurt dus weer. Ik kan de tranen niet onderdrukken. Wederom zijn daar de nummers ‘Destination’ en ‘Secret of life’ en dat raakt mij echt. Heb nu trouwens ook ondervonden dat luisteren, meezingen en foto’s maken tegelijkertijd zo goed als onmogelijk is.

DSC_0662 DSC_0737

DSC_0639

De laatste band van de avond is Blackbriar. Met zangeres Zora Cock als middelpunt zet deze band een strakke show neer. Een band met al redelijk wat ervaring en staat van dienst. Heerlijke nummers die een keurige afsluiting vormen van dit eerste Dreamfest. Dat deze band indruk maakt blijkt wel uit het feit dat mensen alle middelen gebruiken om het goed te kunnen zien. En terecht, hier moet je niks van missen. Zora steelt echt de show en weet het publiek feilloos te boeien.

DSC_0836 DSC_0753

DSC_0802

Afscheid

Aan alle mooie dingen komt een eind. Zo ook aan dit prachtige Dreamfest. Wat was het mooi en strak georganiseerd. Een vet compliment is hier echt op zijn plaats. Ik heb dit jaar al veel festivals en concerten mogen meemaken maar dit heeft echt indruk gemaakt.

De muziek maar ook de mensen. Tjonge zo kan het toch ook, Gewoon gezellig met elkaar en genieten van die gemeenschappelijk hobby die we volgens mij toch hebben. En laten we hopen dat er een volgend Dreamfest gaat komen. Dit initiatief verdient een vervolg.

Na afscheid genomen te hebben is het weer terug in de donkere en kille nacht. Maar dat is alleen buiten. Binnen in de auto is het warm. En het voelt warm. Het was een warme avond, in heel veel opzichten. En het is eigenlijk best lekker om zo in de nacht weer rustig terug te rijden naar huis.

Dank jullie wel! Bands, organisatie en leuke mensen. Het was in alle opzichten voor mij een Dreamfest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: