Nightqueen (video shoot)

banner

Het is al fijn wanneer je door een band wordt uitgenodigd om eens te komen luisteren naar een optreden. En zo werd ik uitgenodigd door de Belgische formatie ‘Nightqueen’ om op zaterdag 16 maart naar een optreden te komen luisteren. Ik ben blij omdat ik de muziek van deze band erg kan waarderen. En ook omdat ik weet dat de band de laatste hand aan het leggen is aan een nieuw album. Een album dat overigens ” Seduction” gaat heten.

3        9

Tot zover dus niets aan de hand. Tot je ineens gevraagd wordt of je leuk vindt om ook te komen kijken naar de opname van hun videoclip, die samen met het album gepresenteerd zal worden. Even moet ik de vraag nog eens goed lezen, een opname bijwonen. Dat is echt wel iets nieuws maar natuurlijk wel bijzonder leuk om eens te zien. En omdat het ook nog eens op een vrijdag is (mijn vrije dag) en in Weert (lekker dichtbij) is het antwoord al snel een volmondig ‘JA’.

4    5

Op vrijdag 15 februari gaat het richting ‘De Bosuil’ in Weert. Alles wijst erop dat het een geweldige dag moet gaan worden. De zon schijnt volop en met lenteachtige temperaturen is de start al erg vrolijk. Die vrolijkheid maakt al heel snel plaats voor een lichte bezorgdheid. Aangekomen bij ‘De Bosuil’ ben ik zo’n beetje de enige die met een auto de parkeerplaats bezet. En al helemaal geen auto’s met een Belgisch kenteken. Shit, zou ik me vergist hebben. Maar snel even een paar appjes versturen, maar geen reactie. Dus dan maar naar binnen. Daar zakt me de moed al helemaal in de schoenen. Ik zie geen band maar enkel een paar timmerlieden die de boel aan het verbouwen zijn. Toch maar even gevraagd of ze misschien iets van de band gehoord hebben. “Ja hoor, die staan in de zaal”. Gelukkig…..het is dus toch vandaag.

7           14

Aangekomen in de zaal is er een hartelijke begroeting. Drummer Andy kende ik al van zijn optredens met ‘For Evigt Volbeat’ en bassist Paddy ken ik omdat ik met hem de correspondentie voerde. Ik maar ook kennis met keyboardspeler Gio en gitarist Cosi. Zangeres Hellen en gitarist Rex zullen in de middag aansluiten.

Na een heerlijk beker koffie en een koffiebroodje gaan ze weer snel verder met het opbouwen van de set en wordt er een start gemaakt met de soundcheck. Hier wordt al heel snel duidelijk dat men niks aan het toeval wil overlaten. Het gaat allemaal met een uiterste precisie en in goed overleg met de aanwezige technici. Vaak wordt de rol van deze mensen zwaar onderschat. Zij zijn het die er zorg voor dragen dat het allemaal klopt straks. Zowel het geluid als het licht. Helaas kiest men voor veel rood en blauw licht. Past prima bij de set maar voor foto’s is het niet het meest ideale. Maar dat maakt niet uit. Het gaat om hun video en niet om mijn foto’s.

10    13

En tussen het soundchecken is er ook voldoende tijd om te kletsen, over vooral muziek. De passie van deze gave gasten. Ze leven voor hun muziek. En ondanks de toch wel behoorlijke tegenslag die deze band heeft gekend heeft met nooit opgegeven en gaat men er weer voluit tegenaan. Nu met een prachtig mooi album wat eraan zit komen. En waarom zeg in prachtig? Omdat ik weet dat de muziek altijd erg goed verzorgd is, maar ook omdat ik, tja ik ben echt een geluksvogel, al drie nummers heb mogen beluisteren. En neem van mij aan dat het echt geweldig is. Ik noem het maar super power metal, hoewel er echt meer stromingen hoorbaar zijn. Het is ook wel een eigen sound die de band heeft.

12  11

Ondertussen arriveert ook Sebastiaan Spijker van “Ik wil ook een videoclip” die de videoclip gaat opnemen en monteren. Een gerenommeerde naam, dus ook hier laat men niets aan het toeval over. Sebastiaan is niet alleen maar heeft versterking in twee jongedames die stagelopen bij zijn bedrijf. Met de band wordt het plan van aanpak doorgesproken.

Ondertussen zijn ook Hellen en Rex gearriveerd. Rex gaat soundchecken en Hellen maakt zich gereed voor haar taak als zangeres. De opnames kunnen zo gaan beginnen en ik merk toch wel wat meer drukte nu bij de bandleden. De stage kleding gaat aan en men is er klaar voor. Geluid en licht zijn in orde. Even was er geen stroom, maar gewoon een defect kabeltje. En had Gio even moeite om het goede gat te vinden, maar verder ready for kick of.

6
Gio op zoek naar het “juiste gat”

Ik heb werkelijk met open mond staan kijken hoe dit nu in zijn werk gaat. Het is echt niet ff een filmpje maken en klaar. Een groot aantal keren moet het nummer opnieuw gedaan worden. Niet omdat het niet goed is, maar omdat behalve de band er ook ingezoomd wordt op ieder individueel bandlid. Wat een karwei zeg. Maar het wordt gedaan met de grootste zorgvuldigheid. Sebastiaan en zijn twee stagiaires zijn echte vaklui. En wat mij opvalt is vooral de rust waarmee zij te werk gaan.

1a  4a

3a  2a

En ik? Ik maak wat foto’s maar ben vooral aan het genieten van de muziek. Ook al speelt de band natuurlijk maar 1 nummer, het maakt mij niet uit. Het klinkt geweldig en dat is echt genieten. Ik zie het als een soort van privé concert. En zeg nu zelf, wie maakt zoiets nu mee? Ik dus! De muziek is prima verzorgd en Hellen heeft een werkelijk fantastische stem. Wat een bereik zeg, heerlijk. Nee dit is om van te smullen.

En dan is het klaar. Alles staat erop zoals dat zo mooi heet. Snel gaat men afbreken want ’s avonds is ‘De Bosuil’ weer nodig voor wat anders. En wat gaat dat afbouwen toch heerlijk snel t.o.v. het opbouwen. Nog ff na kletsen (over muziek natuurlijk) en krijg ik ook nog ‘Nightqueen bier’ mee naar huis. Een biertje dat helemaal het karakter heeft van de band, krachtig, zuiver en vol smaak. En nu hoor ik jullie zeggen maar jij drinkt toch geen bier! Maar ik heb mensen in huis die dat wel doen!!

8

Na het afscheid naar huis. Maar gelukkig zien we elkaar binnenkort weer. Op 16 maart staat ‘Nightqueen’ op de bühne en ga ik verslag doen van hun optreden. Ik kijk er echt naar uit. Ik heb vandaag met veel bewondering staan kijken en luisteren.

Bedankt Nightqueen!

1

Facebook : https://www.facebook.com/pg/Nightqueenmetal/about/?ref=page_internal

Email: rexzeco@live.be

Eerstvolgende event : https://www.facebook.com/events/292098591366879/

(Nightqueen, Elusion and Everglow)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: