INFERUM en FOR I AM KING in De Pul

Zo dichtbij en toch zo ver weg. Zo zou je mijn ervaringen met ‘De Pul’ in Uden het beste kunnen omschrijven. Dit fantastische poppodium is zo dichtbij mijn woonplaats en tot voor kort was ik er nog nooit geweest. Maar daar is dus verandering in gekomen. Oorzaak: ‘For I Am King’ zou er gaan optreden, gevolg: twee concerten op rij. En zo zie je maar, een mens leert elke dag nog bij, zelfs als het dicht bij huis is.

facebook-og

1 + 1 actie

Twee concerten zal je zeggen? Inderdaad! Door de fantastische 1 + 1 actie van ‘De Pul’ mocht je na het kopen van een ticket voor een bepaald concert een tweede concert kiezen waar je dan ook heen mocht. En toen ik zag dat ook ‘Sisters of Suffocation’ op de agenda stonden was de keuze snel gemaakt. Van het optreden van ‘Conquer it All’ en de ‘Sisters of Suffocation’ heb ik reeds verslag gedaan, dus nu het tweede concert.

f 1 (1) 5

Keuze maken

Op zaterdag 6 april is het dan zover. Met ‘Inferum’ in het voorprogramma en ‘For I Am King’ belooft het weer een erg interessante avond te worden. Maar een behoorlijke verkoudheid dreigt roet in het muzikale eten te gaan gooien. Want om daar nu hoestend en proestend te gaan staan heeft niet zoveel zin. Nu is de muziek waarschijnlijk dusdanig hard dat de bands er geen last van hebben, maar voor de mensen om je heen is het minder. En zelf wil je toch ook graag kunnen genieten. Maar met de nodige medicijnen in mijn lijf besluit ik toch maar te gaan. We zien wel hoe het gaat. Dus camera in de tas en hoppa naar Uden.

4      f 1 (11)

Kleine zaal

Aangekomen bij ‘De Pul’ word ik niet echt vrolijk. Er staat een rij tot ver op de stoep. Maar wat dichterbij gekomen zie ik dat de rij richting de kassa gaat. Dus vraag ik maar even of dit de rij is voor een kaartje kopen of voor iedereen. Al snel wordt duidelijk dat het een “kaartje kopen rij” is en kunnen wij gelijk door. Mooi zo, geen extra kans op nog meer snotteren in de kou buiten.

1      f 1 (5)

Dit concert is dus in de kleine zaal. Nu weet ik na 1 bezoek natuurlijk niet wat groot en wat klein is hier. Het blijkt dus dat het vorige concert in de grote zaal moet zijn geweest want deze is beduidend kleiner. Erg klein moet ik zeggen gezien de rij voor de kassa. Maar er schijnt nog een activiteit te zijn die avond dus maak ik me weer zorgen om niks.

Het is een prima zaaltje dat ondanks een wat krappe eerst indruk eigenlijk alles heeft wat je nodig hebt. En het ademt ook wel een leuke intieme sfeer uit waardoor er ook echt een gemoedelijke sfeer hangt, het is net een grote familie.

f 1 (4)

Muziek

Er is natuurlijk ook muziek. Zoals al eerder aangegeven staan deze avond de bands ‘Inferum’ en ‘For I Am King’ op het programma. Voor mij twee nieuwe bands, in de zin van nog niet eerder live gezien. Dus ben ik gewoon erg benieuwd. En ja natuurlijk heb ik van tevoren thuis wel even geluisterd naar ‘Inferum’, die voor mij echt nieuwe zijn. ‘For I Am King’ ken ik wel van hun albums. Maar nogmaals ik ben benieuwd hoe het klinkt als ze op het podium staan.

f 1 (8)

Een podium overigens dat niet al te groot is. En beide bands bestaan uit vijf personen, dus erg veel ruimte hebben ze niet. Maar om goede muziek te maken heb je dat ook niet nodig.

Inferum

Deze uit de Eindhoven afkomstige band is nog vrij nieuw (volgens mij 2016) en maakt onvervalste mechanic death metal. En dat doen ze ook vanavond. Met een enorme power zetten Morrison de Boer (vocals), Lars Deelman (lead guitars), Ozzy Voskuilen (rhythm guitars), Stan Albers (bass) en Wouter Macare (drums) een gave show neer. De diep zware grunds van Morrison ondersteunen de gave riffs van de gitaristen en omgekeerd. Het past allemaal perfect bij elkaar. Met het wat sombere licht en rook heeft het podium de uitstraling die bij deze band en hun muziek hoort. Waarbij ik zeker niet bedoel dat hun muziek somber is, maar het gaat om de ambiance (hoop dat ik het duidelijk genoeg uitdruk zo).

f 1 (6)

Ik ben wel benieuwd hoe dit er uit gaat zien op een wat groter podium. Nu hadden de heren niet al te veel ruimte en was het enkel een keer van podiumplek wisselen. Maar volgens mij zit er veel meer energie is wanneer ze de ruimte krijgen. Overigens weten zij hun energie in de nummers wel over te brengen op het publiek. Dat geniet met volle teugen. En de temperatuur loopt dan ook gelijk op. Ik weet in ieder geval al niet meer of ik koorts heb of dat het gewoon erg warm is binnen.

f 1 (7)

For I Am King

Na een snelle wissel is het de beurt aan ‘For I Am King’. En het is wel ff wennen. Na het optreden van de vijf wat ruig ogende heren van ‘Inferum’ staan er nu toch even wat andere mensen op het podium. En daarmee bedoel ik alleen maar aan te geven wat minder lange haren en misschien wat minder “indrukwekkend” in hun voorkomen. Maar hiermee wil ik alleen maar duidelijk maken dat muziek maken komt vanuit het hart en het verder nergens iets mee te maken heeft. Want als ‘For I Am King’ begint en het spreekwoordelijke gas erop gaat is dit net als de eerste band heerlijke vette metal. Wat een gave band staat hier op het podium.

3      12

De band bestaande uit Alma Alizadeh (vocals), Wouter Cammelbeeck (guitars), Jurgen van Straaten (bass), Koen Scheepens (guitars) en  Jaap Relou (drums) is van grote klasse. En zoals ik al eerder aangaf op mijn FB vind ik deze band echt nog beter dan bijv. ‘Arch Enemy’. En natuurlijk heb ik nu een heleboel mensen die gaan zeggen “je bent niet goed wijs” om dit te zeggen! En dat moeten ze dan lekker zelf weten. En natuurlijk is er verschil want deze band is nog redelijk vers, zeker ten opzichte van ‘Arch Enemy’, maar het straalt gewoon veel meer energie uit. Er is een echte drive aanwezig en het is allemaal ‘echt’. Die andere band heb ik vorig jaar 3x gezien en dat is niets meer dan een routinematige show. En muziek is passie en dat moet je ook uitstralen. En bij ‘For I Am King’ zie ik dat (overigens bij ‘Inferum’ ook hoor!).

9    2

De band heeft een prima klik met het publiek. Want ondanks de kleine ruimte krijgt Alma het publiek zover om een heuse ‘wall of death’ ten uitvoer te brengen. Een klein muurtje weliswaar maar gezien de omstandigheden toch wel erg knap.

Duet

Een toch wel bijzonder moment op deze avond is het nummer “Hades”. Voor deze gelegenheid gezongen door Alma en Morrison. En dit laat zien dat deze twee bands het uitstekend met elkaar kunnen vinden. Het is een mooie combinatie van twee Nederlandse bands die laten zien dat we over verschrikkelijk goed talent beschikken in ons land. En het maakt ook niet uit of je muziek nu wel of niet mooi vindt. Smaken verschillen en dat is goed. Maar het feit dat jongen mensen zich helemaal geven voor hun muziek dat is bewonderenswaardig en dat verdient respect.

11

Mooie avond

Zo rond een uurtje of elf zit het er weer op. Misschien voor sommige wat vroeg maar voor mij precies op tijd. Ik verlang naar mijn bed. En ik ga dan ook maar snel naar huis. Ik had nog graag even willen blijven om met de bands te praten maar ik merk dat het misschien binnen wel warm is maar dat er ook koorts is, keel doet zeer en ik wil ook niet mensen aansteken. Maar ik ga deze bands zeker nog eens bekijken en beluisteren en hoop dan wat meer tijd te hebben.

f 1 (10)

Bedankt ‘Inferum’, ‘For I Am King’ en natuurlijk ‘De Pul’. Voor jullie muziek en voor deze geweldige actie. Hope to see you all again soon!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: