Nightqueen nodigt je uit!

Onbekend maakt niet onbemind

Misschien een rare titel om ergens mee te beginnen. Maar in dit geval wel de juiste. Want hiermee kan ik precies duidelijk maken hoe ik ooit met ‘Nightqueen’ in contact kwam. Het was tot voor ongeveer twee jaar een, voor mij, totaal onbekende band. Tot iemand aan mij vroeg of ik bands kende die onafhankelijk waren en misschien interesse hadden in samenwerking. Ik plaatste het verzoek op Facebook en kreeg al snel reactie. Drummer Andy, die ik kende van een andere band, zei me eens contact op te nemen met ene Paddy. Die zat bij Nightqueen’ en had misschien wel interesse. Dus zo gezegd, zo gedaan.

logo nightqueen

Van het hele project op zich heb ik nooit meer iets vernomen maar het contact met nightqueen’ was gemaakt. Ik, als nieuwsgierig muziekliefhebber, was natuurlijk ook wel direct op YouTube gaan zoeken naar hun muziek. En ik moet zeggen dat het me wel beviel.

Eerste kennismaking

Ik vernam dat de band druk bezig was met het opnemen van een full lenght album. En hoe groot was de verrassing dat ik werd uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de videoshoot van een nummers van het nieuwe album. Naar de Bosuil in Weert dus.

4a
(videoshoot met sebastiaan Spijker).

En daar maakte ik voor het eerst persoonlijk kennis met de andere bandleden. En vaak is een eerste indruk ook gelijk de beste. Een warm welkom door een groep leuke mensen. Vriendelijk en super belangstellend. En wat ik die dag merkte is dat het echt muzikanten zijn die alles over hebben voor hun passie, de band Nightqueen’. Maar ook niks aan het toeval overlaten en zeer gedisciplineerd te werk gaan. Misschien zou een term als perfectionisme hier aardig op zijn plaats zijn.

Hoe het verliep kunnen jullie hier lezen ( https://onsnieuws.blog/2019/02/17/nightqueen-video-shoot/ ). Maar de kennismaking met Hellen, Rex, Gio, Paddy, Cosi en Andy was hartelijk. En toen ik ook het nummer Seduce Me”  meerdere keren gehoord had wist ik het zeker, deze band heeft het! Heerlijke metal die klinkt als een klok.

De praktijk

Natuurlijk was ik super benieuwd naar hoe het album “Seducion” zou klinken. Maar geduld is een schone zaak. Het album was nog niet af dus afwachten maar. Gelukkig gaf de band twee optredens waar ik bij aanwezig kom en mocht zijn ( https://onsnieuws.blog/2019/03/19/patricia-s-metal-night-iv/  en https://onsnieuws.blog/2019/04/05/resurrect-tomorrow-nightqueen-and-hitherside-peir-on-mol/  ). En met een aantal van de nieuwe nummers live op het podium was het mij wel duidelijk. Dit is een grandioos album.

1

Album is klaar

En nu is het album klaar. Alleen is het wachten nog op de officiële release. Maar de Tracklist laat zien dat er zelfs 12 nummers op het album aanwezig zijn ( Power Infusion (Intro), Energy, Seduce Me, Wall of Sorrow, Fuel the Fire, Nightmares, Silence and Tears, Termination, Name of the Gods, In Flames, Return to Wonderland, Nightfall).

Het album is hier (als pre-order) te bestellen: https://shop.el-puerto-records.com/de/tontraeger/cd/39/nightqueen-seduction

Album release show

poster

Natuurlijk kan je de release van een dergelijk album niet zomaar voorbij laten gaan. ‘Nightqueen’ nodigt je dan ook van harte uit om bij de album release show van hun album Seduction”  aanwezig te zijn.

De officiële presentatie vindt dus plaats op zaterdag 8 juni. De ‘place to be’  is ‘CLUB 26′ in Genk.

Deze avond staat niet alleenNightqueen” op het podium, maar zijn er een tweetal bands die deze avond extra kleur gaan geven. Zo is er “A for Effort”. Deze rockband zegt over zichzelf: “A solid sound, a good choise ‘ A for Effort’ not just some noise”. 

En er is Beyond the Labyrinth. Deze doorgewinterde band brengt classic rock en zegt over zichzelf; “we zijn de missing link between ABBA en AC/DC”

En als speciale gast is er Peter Evrard, een icoon in de metal wereld.

n6

Datum: zaterdag 8 juni

Plaats: Club 26 Europalaan 26 3600 Genk

Tijd: 19.30 uur deuren open

20.00 uur A for Effort

20.50 uur Beyond the Labyrinth

22.00 uur Nightqueen

Tickets: voorverkoop 12 euro (via https://www.event-tickets.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: