Sweet Bourbon “A new blues sound”

logo

Zit je achter je computer, krijg je ineens een berichtje binnen, via Messenger, op je Facebook muziekpagina. Niet dat het dan schrikken is, gebeurt tegenwoordig bijna dagelijks, maar dan zijn het berichten die je verwacht. Nu zie ik een bericht van ene Chris Janssen. Deze aardige heer stuurt mij een link naar een album op Spotify, zonder verdere mededeling. Wat nu?

Nieuwsgierig als ik ben ga ik dus maar ff luisteren. Tjonge dit is niet wat ik doorgaans luister. Meestal is het puur metal, maar dit is echt even wat anders. Maar mijn nieuwsgierigheid is wel gewekt. Ik ga wat verder zoeken en moet zeggen dat ik steeds enthousiaster begin te worden. Klinkt best wel lekker eigenlijk. Dus maar eens zien wat nu verder de bedoeling is.

bandfoto
(fotocredits: Dennis Vloedmans)

Ik zoek even contact met Chris en vraag hem wat te doen. Iets er over schrijven misschien? Vindt hij wel een goed idee, en ik eigenlijk ook. En ik vind dat iemand die op deze manier zijn band en muziek promoot best geholpen mag worden. Waarbij ik me natuurlijk altijd afvraag of wanneer ik ga schrijven men dan ook echt geholpen wordt. Maar proberen kan ik het altijd.

Ik ben geen drinker van alcoholische dranken maar de naam ‘Sweet Bourbon’ klinkt wel lekker moet ik zeggen. En na het beluisteren van het album ‘Night Turned Into Day’  kan ik de naam ‘Sweet Bourbon’ ook wel begrijpen. Het is een album met zeker een aantal wat “zachte” nummers maar er zijn er ook wel een paar waar het stempel “Bourbon” aan gekoppeld kan worden. Pittig maar met een zoete, pittige “bite”.

album

De band geeft zelf aan dat het album elementen bevat die doen denken aan blues rock, funk, soul maar ook invloeden kent vanuit de popmuziek. En dat kan ik alleen maar onderschrijven. Ik ben geen blues kenner maar herken soms duidelijk de stijlen en invloeden. En dat maakt ‘Sweet Bourbon’ erg veelzijdig. Je kan deze band zo op verschillende festivals neerzetten, het past altijd. Het is zoals zij zelf zeggen “A New Blues Sound”!

De band is nog redelijk jong (2014) maar klinkt eigenlijk als erg geroutineerd. Ik denk dat de bandleden aardig hun vak verstaan en al een behoorlijke staat van dienst hebben. Ik zie dat ook wanneer ik naar een aantal live opnames van de band kijk. Het oogt soepel en erg ervaren. Maar wat vooral opvalt is de lol die men uitstraalt op het podium. Hier zit een brok passie voor muziek en dat merk je op alle fronten.

optreden
(fotocredits: Paul Scholman)

Ik ben super nieuwsgierig en ben ook niet tevreden met het luisteren naar alleen het album. Ik wil deze band echt een keer op het podium zien. En de gelukkige omstandigheid doet zich voor dat ze op 10 augustus staan op ‘Polderpop’ staan in Leuth (bij Nijmegen). Dus als je ze live wil zien, grijp die kans. Het festival is overigens ook nog eens gratis toegankelijk.

poster

‘Sweet Bourbon’ is:

René van Onna – lead vocals

Chris Janssen – lead guitars

Roeland van Laer – bass

Ruben Ramirez – drums

Willem van der Schoof – hammond

Laura van der Vange – backing vocals

Suzan Wattimena – backing vocals

 

Discografie:

Night Turned Into Day” (full length album).

Social Media:

Spotify: https://open.spotify.com/album/6SH83LEvbOHiDU9nx3pJqZ?si=ozdhMqMBRyyGZkserXfBKQ&fbclid=IwAR1OT2f_6V_3FzAyBcG4XDrr6Zls39CL8s3RaXCcJiG4M-WFonYHumWDaR0

Facebook: https://www.facebook.com/sweetbourbon/

Website: http://www.sweetbourbon.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: