LUMINIZE Clubtour De Pul Uden

Het is vrijdagavond 27 september. Op weg naar De Pul in Uden. Vanavond staat de Nederlandse band Luminize op het podium. In Uden starten zij hun Clubtour 2019. En nu zullen sommige van jullie zich afvragen “ga jij naar Luminize”? En ik kan me die vraag ook wel voorstellen. Doorgaans is het de wat “hardere” muziek waar ik heen ga. Maar eenieder weet ook dat ik altijd interesse heb in upcoming bands en volgens mij voldoet Luminize hier zeker aan. En bovendien als het dan ook nog eens een Nederlandse band is hoef ik er niet over na te denken.

Voorwerk

Vooraf natuurlijk eerst wat voorwerk gedaan. De band is nieuw voor mij en het is fijn om vooraf al iets te weten en ook vast een indruk te krijgen van wat je vanavond gaat horen. Wat ik zie en hoor is vooral lekkere vlotte popmuziek. En ik kan me voorstellen dat deze muziek ook veel mensen wel aanspreekt. En dat de band al het e.e.a. achter haar naam heeft staan geeft ook aan dat het echt goed zit. Op naar Uden dus.

Geen support

Aangekomen bij De Pul staan er al wat mensen te wachten en het valt mij op dat het een gemêleerd gezelschap is. Zowel jong als oud staat al te wachten. De muziek spreekt dus blijkbaar een grote doelgroep aan. Niet alleen de jeugd maar ook de wat oudere (jeugd) is blijkbaar geïnteresseerd in de muziek van Luminize.

DSC_0068    DSC_0027

Wat wel wat wonderlijk is deze avond, Luminize is de enige band die op het podium staat vanavond, geen support act. En nu moet ik eerlijk zeggen dat het mij wel goed uitkomt. Mijn dochter is vandaag jarig en het zou mooi zijn wanneer ik een beetje op tijd weer terug ben. Fijn dat de band daar rekening mee heeft gehouden (lol).

In de kleine zaal

Het optreden is in de kleine zaal. En dat snap ik wanneer je voldoende kaarten hebt verkocht om deze leuke knusse zaal vol te krijgen. Het geeft een wat intieme sfeer en dat is voor een band ook altijd leuk. En zoals altijd is het weer goed verzorgt, leuke aankleding, vriendelijk personeel, De Pul zoals ik het ken. Wat wel jammer is, het podium staat een beetje in de hoek waardoor het zicht niet voor eenieder even goed is. En het podium oogt ook niet al te groot. Maar vooruit, het gaat om de muziek.

DSC_0091

Super optreden!

Om 21.05 uur is het dan zover en staat Luminize op het podium en trappen zij hun Clubtour 2019 af. Marcella, Renée, Matilda en Irene starten en gooien gelijk alle remmen los met “The Other Side”. En hiermee is ook meteen te horen uit welk hout deze dames gesneden zijn. Vlotte, leuk klinkende, popmuziek is wat ze het publiek te bieden hebben. En een groot deel van het publiek weet het te waarderen en ook zeker te herkennen. De nummers worden volop meegezongen en dat maakt het direct ook erg gezellig. Luminize weet een aardige mix op de planken te brengen met nummers van het album “All or Nothing” (2016) en meer recente nummers. Natuurlijk is er extra applaus wanneer de laatste hit “Innocent” aan de beurt is. Opvallend is ook de ‘kracht’ die de nummers krijgen wanneer de backing vocals gebruikt worden tijdens de nummers. Het geeft aan dat behalve Marcella ook de andere bandleden over een prima stem beschikken.

DSC_0003

Wanneer Marcella het publiek wie er vandaag al een keer het woord “fuck” heeft gebruikt ontstaat er een leuke soort van discussie in de zaal. Natuurlijk even rondkijken en eenieder ziet dan wel dat het een regelmatig gebruikt woord blijkt te zijn. Alleen het wat oudere deel van het publiek laat de hand keurig naar beneden.

Kippenvel en de Dutch Disease

Het is een leuke aaneenschakeling van vlotte, maar ook soms, korte nummers. Mooi is het wanneer Marcella haar akoestische gitaar pakt en het nummer “Follow You” zingt. Even wat anders maar wat past het mooi in deze show, kippenvel gewoon. En dan weet je ook gelijk weer waar je bent. Het is toch nog steeds erg moeilijk voor een (klein) deel van het publiek om gewoon wat respect te tonen voor de artiest. Gewoon door het nummer heen gaan staan te kletsen. Ik heb er al vaak over geschreven maar het blijkt gewoon bij optredens te horen tegenwoordig. Maar een dik compliment voor Marcella. Ze zet trekt zich er niets van aan en het ovationele applaus is dan ook volledig op zijn plaats.

DSC_0040

Een (te) snel einde

En dan een uur en 15 minuten later zet het erop helaas. De band heeft ondertussen toch 15 nummers ten gehore gebracht. Maar na de laatste klanken van “Goo Goo” is het dan echt voorbij. Jammer maar helaas. Geen toegift maar wel heel veel bedankjes voor publiek en medewerkers. En je kan zien dat de dames erg tevreden zijn. En terecht. Mooie, vlekkeloos, neergezette show. En je zag ook dat gaandeweg het optreden de bandleden ook wat losser werden op het podium en er zelf ook een feestje van maakte. En zo hoort het ook. Je merkt dan ook direct dat je dit doorgeeft richting het publiek. En daar wil ik dan toch even een opmerking bij maken. Echte fans hebben ze zeker. Wanneer dit de 33e keer is dat je Luminize ziet dan ben je met recht een ‘superfan’ (en die zijn er dus).

DSC_0129

Als ik dan toch iets mag toevoegen, neem wat meer tijd tussen de nummers en doe een toegift. Gewoon lekker de laatste twee nummers nadat je even weg bent geweest. Jullie verdienen het ook om gewoon twee maal het applaus in ontvangst te nemen!!!!

Helaas zit het er dan voor mij op. Naar de verjaardag. Had graag nog even met de bandleden gesproken. Maar misschien een volgende keer. Want ik ga nog zeker een keer kijken.

DSC_0128

Mocht er interesse zijn in het bijwonen van een van de Clubshows dan kan dat. Ik zal de data en locaties even aangeven:

poster

Luminize:

Marcela – lead vocals

Renée – bass

Matilda – guitars

Irena – drums

Setlist:

 1. The Other Side
 2. Waste My Time
 3. Hotter Than Hell
 4. Illuminate
 5. Get It Back
 6. Guess Who’s Wrong
 7. Twilight
 8. Fuck You
 9. Innocent
 10. Mother’s Daughter
 11. Chemical Love
 12. Follow You
 13. Done With You
 14. Kill It With Love
 15. Goo Goo

https://www.facebook.com/luminize

https://twitter.com/luminizemusic

https://www.instagram.com/luminize/

https://open.spotify.com/artist/41yDar5IZ2mu0crYz9SEtF

https://www.youtube.com/user/LuminizeVEVO

https://music.apple.com/nl/album/all-or-nothing/1073407650

6 gedachten over “LUMINIZE Clubtour De Pul Uden

Voeg uw reactie toe

 1. Wat een leuke review heb je geschreven en zo jammer dat je naar de verjaardag van je dochter moest, want het leek bij a wel een fanclub dag na de show. Iedereen op de foto en er werden natuurlijk handtekeningen uitgedeeld!
  De Pul zelf gong nog een keer rond met lekkere mini loempia’s en bitterballen.
  Het was een hele geslaagde avond. En je hebt gelijk er had best wel een toegift mogen komen. Maar ja daar vroegen we helaas zelf niet om. In het begin deden we dat nog wel en dan kwam all or nothing nog voorbij en dan was het ook meestal tijd voor de partypopper die ik nu bij innocent had laten knallen. Dit was geloof ik mijn 24e show. Helaas moet ik op de laatste in het paard den jaag na werken. Heel misschien toch nog naar Arnhem als ik het kan regelen. ~Nena~

  Geliked door 2 people

 2. Het Was super vorige week vrijdag echt geweldig de meiden waren echt on fire ze hebben gerockt als de beste en het was mijn 33ste keer samen met mijn tweelingzus met de Tour gaan we 7 keer naar ze toe en het was super gezellig in de pul ook naar de show super veel lol gehad met de meiden en we gaan nog 6 keer naar ze toe met de Tour en dan zijn we in totaal 39 keer naar ze geweest morgen gaan we naar Luxor live

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: