Moonstruck en Company of Dreams JJ MusicHouse Zoetermeer

Je hebt er maandenlang naar uitgekeken” zong Gerard Cox heel lang geleden al. Maar die had het over de zomer. Ik heb het meer over het weerzien met de band die mij erg na aan het hart ligt, Company of Dreams. Het is ook alweer bijna een half jaar geleden dat ik ze live heb gezien. En vanavond staan ze weer op het podium, samen met Moonstruck, in het JJ Music House in Zoetermeer. Moonstruck een band die ik nog niet ken maar de als ik de kenners moet geloven, en dat doe ik, ga ik die ook wel waarderen.

Op vrijdag 4 oktober is het dan zo ver. In de auto en op naar Zoetermeer. Onderweg nog even mijn maat oppikken. Gezellig samen onderweg, heerlijk kletsend over……muziek natuurlijk. En dan schiet de tijd ook lekker op.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Ruim op tijd komen we aan. Auto aan de kant en op zoek naar het podium. Wel een stukje lopen maar ondertussen kijk ik mijn ogen uit. Wat een prachtig sportpark heeft men in Zoetermeer. Groot, modern en alles bij elkaar. En daar ligt dan ook het JJ Music House. Een leuke gelegenheid die ook gelijk warmte uitstraalt. Warmte die erbinnen ook is. Een meer dan warm welkom is er wederom. De mensen van Company of Dreams die ik natuurlijk ondertussen wel ken, maar ook de bandleden van Moonstruck komen meteen even kennismaken. Heerlijk wanneer je zo ontvangen wordt. Even kletsen, apparatuur uit de tas en klaar voor wat gaat komen.

De eerste band is Company of Dreams. Een band waar ik echt warm voor loop. Twee jaar geleden voor het eerst gehoord en sindsdien ook niet meer uit het oog verloren. Muziek die iets bij me losmaakt. Elke keer weer krijg ik kippenvel wanneer ik een paar nummers van ze hoor. Het is de muziek in combinatie met de lyrics die mij echt geholpen hebben toen het nodig was. Het pakte en zette vooral ook aan tot nadenken. Nadenken over altijd positief blijven, ook wanneer het tegen zit en je het niet meer weet.

c9

Ook ben ik erg benieuwd. Bassist Ruth heeft de overstap gemaakt en Amy (Notenboom) heeft zijn plek als bassist nu overgenomen. Maar dat zit wel goed volgens mij. Na de eerste tonen van “Dreaming of the Future” heb ik het al gehoord. Dit klinkt als Company of Dreams. Ze hebben me weer in hun ban.

c10

Het is wederom een heerlijk optreden. Muzikaal zit dit zo goed in elkaar en ik ben weg van hun sound. Met nummers van hun EP “Company of Dreams” zet men een ijzersterk optreden neer. Heerlijk is “Enchant”, een zo mooi opgebouwd nummer. En ook fijn dat het instrumentaal is. Kan je as zangeres gewoon even van het podium als je schoenen knellen en bier halen voor je mede bandleden. En dat is dan ook weer iets wat gewoon kan tijdens zo’n optreden. Het is heerlijk ongedwongen.

c13

De band bestaande uit Deborah (vocals), Ronald (guitars), Amy (bass), Peter (drums), Alissa (backing vocals) en Marc (guitars) maakt het weer helemaal af. Deze band straalt echt positivisme uit. Ik zie dan ook alleen maar blije gezichten in de zaal. Men geniet. En behalve de nummers van de EP zijn er ook “Stand Alone” en “Times of Trouble”. Twee gave nummers die aangeven dat de band lekker doorgaat op de ingeslagen weg. En daar kunnen we alleen maar blij om zijn. Ik ben een blij mens en vind het heerlijk ze weer eens op het podium te hebben gezien.

c14

 

Jongens het tijd, we moeten beginnen”. Dat zijn de woorden die ik hoor wanneer Moonstruck aan de beurt is. Blijkbaar is men druk aan het napraten over het optreden van Company of Dreams. Maar om iets over half elf betreden de heren van Moonstruck het podium. Ik ben erg benieuwd, heb ze wel bekeken op YouTube, maar ik het eggie is het toch ff anders.

f12

Nou ik weet direct waar ik aan toe ben. Na het openingsnummer “Wasting Time” is het duidelijk dat dit geen wasting time is. Dit is wat je noemt een erg dynamische band. En ik weet niet of je dit nu metal of hardrock moet noemen, maar dat maakt me ook niets uit. Dit is heerlijk. Het doet me denken aan de tijd dat ik een stuk jonger was. Deze muziek heeft mijn liefde voor muziek gemaakt wat het nu is. Men heeft niets te veel gezegd, deze band mag ik wel.

f16

Het is soms niet echt bij te houden wat er allemaal gebeurt op het podium. Het is een levendig optreden, de bandleden vieren hun feestje op het podium. Wisselen regelmatig van positie en laten soms zien dat het podium voor hun wat te klein is. Zanger Arnold gaat regelmatig ook het publiek in en vindt zelfs nog tijd om tijdens een nummer even snel op de foto te gaan. Ik hoop eigenlijk wel voor de rest van de bandleden dat ze niet in een stadion of zo gaan optreden. Natuurlijk gun ik ze dat van harte maar ben bang dat wanneer Arnold daar gaat lopen hij het stadion uitgaat en ze hem even niet meer terugzien.

f11

Maar het hoort helemaal bij deze band. Passie en fanatisme zijn woorden die bij deze band horen. Zaken die je ook terug hoort in de nummers. Het is een aaneenschakeling van onvervalste hardrock (laat ik het zo maar noemen). De nummers zijn afkomstig van het album “Web of Deception” en de EP “Impact”. Die ga ik thuis naar maar eens goed beluisteren en mijn gezin daar ook erg blij mee maken.

Het is ook goed om te zien dat bassist Ruth zijn plek hier heeft gevonden. Alsof hij al jaren met deze band op de planken staat. Hij past prima bij dit cluppie “blije guppen” (bedoel ik positief hoor). Samen met Arnold (vocals), Ronald (guitars), Vincent (guitars) en Michel (drums) heeft deze band mij doen overtuigen! Ze hebben er een fan bij. Men heeft echt niets te veel gezegd, dit is een geweldige band.

f1

Maar zoals aan alle mooie dingen komt ook aan deze avond een einde. Jammer maar zo gaat dat nu eenmaal. Maar er is gelukkig weer iets om naar uit te kijken. Op 2 november staan de beide bands ook weer op het podium tijdens Dreamfest 2 in Katwijk. Iets waar ik nu dubbel naar uitkijk natuurlijk. En mocht je willen controleren of ik gelijk heb met wat ik nu schrijf, kom naar Katwijk en overtuig jezelf.

poster

Na afscheid genomen te hebben gaan we weer terug naar Brabant. En we hebben het er nog even over in de auto, dit was een supermooie avond. Bedankt lieve mensen van Company of Dreams, Moonstruck en alle anderen daar aanwezig. Het was een top avond. En wederom blijkt dat we in Nederland gezegend zijn met geweldig talent.

Setlist Company of Dreams:

 1. Dreaming of the future
 2. Destination
 3. Thoughts
 4. Time
 5. Enchant
 6. Stand alone
 7. Secrets of life
 8. Times of trouble

Setlist Moonstruck:

 1. Wasting time
 2. Beyond the wildest dreams
 3. Web of deception
 4. Restless mind
 5. The assasin’s blade
 6. Metamorphosis
 7. Dark medicine
 8. Moonstruck
 9. Sustian the illusion
 10. The articulation of time

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: