Dreamfest 2e editie

poster algemeen

Druk weekend

Soms heb je van die weekenden, het is druk. Zo ook dit weekend. Op vrijdag naar Enschede voor het concert van Beyond the Black. En zoals iedere vrijdag is het ook deze keer weer raak. Een beetje regen in combinatie met de vrijdag is gegarandeerd filerijden.

Gelukkig is het op zaterdag vaak wat rustiger. Dus vol goede moed op weg naar Katwijk aan Zee voor de 2e editie van Dreamfest. Na het geweldige succes van afgelopen jaar is dit echt een van die concerten waar je toch naar uitkijkt. En met, wederom, een mooie line-up staat deze vetgedrukt in mijn agenda. Helaas zijn er wat afzeggingen door persoonlijke omstandigheden en ziekte. Heel erg jammer maar gelukkig is er genoeg om van te gaan genieten

14

Unieke mix

Een van de zaken die Dreamfest zo uniek maakt is de combinatie van akoestisch en “normaal”. Bands laten zich dus van twee kanten horen en dat ook nog op dezelfde avond. En voordeel voor het publiek is dat er nauwelijks wachttijd zit tussen de verschillende optredens.

En ook vanavond kunnen we weer genieten van deze mooie formule. Door de al eerder genoemde afmeldingen begint het alleen wat later. Maar dat mag de pret niet drukken. Komt eigenlijk ook nog wel goed uit. Kan ik wat later gaan en gewoon thuis mee aan het diner. Misschien dat het wel een tegenvaller is voor de rest van het gezin, die hadden zich een rustige maaltijd voorgesteld.

15

Een echte meet & greet

Na een rustige rit van ongeveer 1,5 uur arriveer ik in het donkere en winderige Katwijk aan Zee. Maar gelukkig staan de deuren al wijd open dus geen wachttijd aan de deur. En binnen is het heerlijk warm. Maar ook is daar weer de warmte van het ontmoeten van vrienden. Want dit is toch wel het mooie van dit soort concerten. Waar je soms honderden euro’s kwijt bent om even een artiest de hand te schudden is hier gewoon tijd voor een praatje, een foto en gewoon gezelligheid. Heerlijk is het iedere keer weer om met deze mensen van muziek te gaan genieten.

En mooi om te zien dat de bandleden van Moonstruck er ook zijn. Ondanks dat ze niet kunnen spelen door het ziek zijn van zanger Arnold zijn ze er gewoon bij. Klasse mannen, jullie zijn uit het juiste hout gesneden.

7

Wat wel aankomt is die “vriendelijke sneer”  die ik krijg wanneer de optredens beginnen. Maar goed, ene oor in en het andere weer uit.

Akoestisch op twee manieren

De avond kent dus een akoestisch en een elektrisch deel. Voor het akoestische deel, in de wat kleinere zaal/bar zijn het Kingfisher Sky en Andre van Iterson die dit voor hun rekening nemen. De eerste in hun volledige bezetting (al is Maaike Peterse niet aanwezig) en Andre doet het solo.

5

Het mooie van deze akoestische sessies is dat ze over het algemeen een leuke intieme sfeer uitstralen en dat het voor het publiek de gelegenheid is om nummers uit volle borst mee te zingen. En ook vanavond is dat het geval. Alleen jammer dat een deel van het publiek moeite heeft met de teksten en denkt er dan maar een eigen versie van de zaal in te slingeren, en ook nog behoorlijk uit de maat. Sommige proberen dat overigens ook tijdens de elektrische sessies.

Kingfisher Sky zet een stevige akoestische set neer. Voor mij is deze band redelijk onbekend. En ja natuurlijk moet ik me daarvoor schamen, maar je kan niet alle bands volgen. Dus is dit wel een mooie gelegenheid om ze (beter) te leren kennen. En akoestisch is daarvoor een prima gelegenheid. En ik moet zeggen dat me echt wel bevalt wat ik hoor. Muzikaal zit het goed in elkaar en dat in combinatie met de stem van Judith is het een set om echt wel in te lijsten. Heerlijk rustig en vol variatie. En ik moet zeggen dat het voor mij best wat langer had mogen duren.

3  1

De tweede akoestische set is die van Andre van Iterson. En petje af om hier in je eentje te gaan staan. Slechts zichzelf begeleidend op gitaar is het een echte luistersessie. Een groot aantal covers op eigen wijze gespeeld en gezongen. Heerlijk om naar te luisteren. En leuk om te zien dat Andre ook een paar keer aan de techniek vraagt “kan er nog een nummer”. En gelukkig kan dat!

Bijzonder intermezzo

Je bent nooit te oud om te leren. Dus ook vanavond is er weer iets wat ik nog niet eerder heb meegemaakt. Tijdens het optreden van Andre gaat men het publiek langs met snacks. Heerlijk natuurlijk want behalve de oortjes willen we ook graag onze maag verwennen op een avond als deze. Leuk initiatief maar of dit wel het juiste moment is, tijdens een akoestisch optreden, laat ik maar even in het midden. Maar wel een super leuke geste.

Company of Dreams

Het eerste optreden in de grote zaal wordt verzorgd door Company of Dreams. En ik merk dat het niet gemakkelijk is om hier over te schrijven. Deze band heb ik ondertussen al een paar keer gezien en gehoord en eenieder die mij een beetje volgt weet hoe ik over deze band denk. Vanaf het eerste moment dat ik deze band heb gehoord is het al bingo. Deze band maakt dingen los wat ik maar bij weinig bands heb. Het is de muziek, maar ook zeker de teksten. Recht uit het hart en voor mij vaak een steuntje in de rug wanneer het ff tegen zit.

9     6

Maar laat ik niet vergeten dat het gewoon een goede band is. Een echte podiumband, die niks aan het toeval overlaat. Er is een prima mix tussen de nummers met zelfs een instrumentaal intermezzo. En met de twee zangeressen, die elkaar prima aanvullen,  is het voor mij iedere keer weer een feest om ze te horen. Ook Amy (nieuw op bas) heeft haar draai wel gevonden binnen deze band en past prima.

3

Kingfisher Sky

Na het akoestisch optreden ben ik heel benieuwd hoe deze band elektrisch klinkt. Natuurlijk heb ik vooraf wel geluisterd, maar ik wil het graag zelf ervaren. En nou, ik heb het ervaren. Wat een gave band is dit zeg. Je merkt meteen dat deze band al wat langer de podia bevolkt. Dit oogt zo verschrikkelijk gemakkelijk. En het klinkt ook fantastisch. De nummers pakken me en Judith is een lust voor het oog om haar bezig te zien op het podium, waarbij zij ook constant oog heeft voor haar muzikanten en ze de aandacht geeft die ze verdienen.

5    1

Leuke aankondigingen tussen de nummers en vaak een kleine uitleg. En wat maakt het dan uit als je even niet meer weet van welk album een nummer is. En er is altijd wel hulp vanuit de band. Zelfs als er even geïmproviseerd moet worden is dat geen probleem.

Veel te snel is hun optreden voorbij. Maar voor mij in ieder geval wel een signaal dat dit niet de laatste keer gaat zijn dat ik deze band wil zien.

Dreamfest bedankt!

Rond de klok van twaalf is het weer voorbij. Jammer maar zo gaat dat. Nog even een rondje afscheid nemen en weer naar buiten, de kou in. Naar huis door de stilte van de nacht maar met een brede glimlach op het gezicht. Het was wederom een heerlijke avond. Dank jullie wel Dreamfest voor deze heerlijke 2e editie. Hopelijk komt er ook een 3e editie (en die komt er ook, 31 oktober 2020). Ik zal er dan in ieder geval weer bij zijn. En voor nu………

Kingfisher  Sky:

Judith Rijnveld – zang

Ivar de Graaf – drums

Edo van der Kolk – gitaar

Nick Verschoor – bas

Erik van Ittersum – keys

Company of Dreams;

Deborah Ouwehand – zang

Alissa Kloos – zang

Ronald Kuijt – gitaar

Marc Le Noble – gitaar

Amy Notenboom – bass

Peter Augustinus – drums

En

Andre van iterson – gitaar

poster algemeen

5 gedachten over “Dreamfest 2e editie

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: