BIG LAKE TINY en VIOLET’S TALE in De Fantast Valkenswaard

Soms moet je even buiten de lijntjes zoals dat zo mooi heet. En ook binnen de muziek moet dat mogelijk zijn. Dus op zaterdag 7 december ga ik maar eens “buiten de lijntjes”. En wat moet je je daarbij voorstellen dan? Gewoon een keer eens naar wat andere muziek luisteren dan dat ik doorgaans gewend ben.

logo

Dus op pad naar café “De Fantast” in het mooie Valkenswaard. Het Brabantse dorp dat mij altijd gelijk doet denken aan gezellig uitgaan in een van de vele cafés die dit dorp telt. Nu moet ik wel zeggen dat de combi café en livemuziek bij mij altijd wel wat vraagtekens oproept. Het is namelijk een plaats waar mensen samenkomen en onder het genot van een drankje gezellig met elkaar aan het kletsen zijn. En soms is dat hinderlijk wanneer je de muziek wil horen. Maar we gaan het zien (en horen). Enig voorwerk leert mij immers dat er hier regelmatig bands geprogrammeerd staan.

b4  v5

Laat ik eerst maar eens even vertellen wie er op het podium staan deze avond. De eerste band is Big Lake Tiny, een alt-pop-country band uit het Brabantse land. De tweede band is Violet’s Tale, een echte country band die haar roots heeft in het Limburgse heuvelland. Deze band heb ik overigens al een keer aan het werk mogen zien. Dus ff wat anders dan het doorgaans wat meer heavy genre waar ik meestal mijn tijd bij doorbreng.

b1    v11

En mijn beeld blijkt te kloppen. “De Fantast” is zo’n typisch Brabantse kroeg. Lange bar, wat kleine hoge tafels langs de wand en een houten vloer. Voor een klein podium dat al helemaal in kerstsfeer is ondergedompeld. Voor het maken van foto’s zal dit best een uitdaging worden. Om 22.15 uur is het dan zover, Big Lake Tiny betreedt het podium en gaat aan de slag. De band bestaande uit Ronald Molegraaf, Adrie Kauwenberg, Remco Gouw, Petya van Vliet en Pieter Bart Giesbers zet een leuke show neer. Misschien dat het komt door de aanwezigheid van een lapsteel gitaar. Dit instrument geeft de meeste nummers toch net een beetje extra. Het is moeilijk om deze muziek nu echt aan een genre te koppelen. Het klinkt soms een beetje country maar wel met moderne poppy toevoegingen. Hoewel er ook zeker indy invloeden zijn. Maar het klinkt gewoon super professioneel. Maar kan ook niet anders, de heren zijn ras muzikanten die ook in andere bands actief zijn. Leuk zijn ook de korte maar humoristische aankondigingen van de nummers. Iedere song kent een verhaal.

v12    b2

In een vlot tempo passeren zo’n 13 nummers de revue. Waarbij de band bij hun laatste nummer, “Xmastime”, de ondersteuning krijgt van een zangeres. Echt een leuke afsluiter van een dito optreden. Een band die zeker de aandacht verdient en waar ik zeker nog een keer op terug ga komen.

v10    b7

Daarna is het de beurt aan Violet’s Tale. Deze band is wat gemakkelijker te classificeren, puur country. Nu is daar natuurlijk ook wel verschil is, zet deze band aan de wat meer “snellere” countrystijl. Violet’s Tale bestaat uit Jeroen Rabeling, Edith Spies, Rick Gijzen, Stef Eggel en Stephanie Habets.

v4    b3

Ondertussen is het café al aardig vol gelopen en geniet men van de vlotte klanken van Violet’s Tale. Natuurlijk blijft het een kroeg maar het is niet storend. Achterin ruimte om wat te kletsen en vooraan staan de mensen die echt komen om de band te horen. En daar hebben ze geen spijt span. Het zit wel snor met deze band. Lekker wat kortere nummers die met titels als “Driving To Texas”, “Honkytonk Queen”, “Mountain Song” etc. duidelijk maken waar het hier om gaat. En ik zelf moet tot het laatst wachten. Waarom? Omdat ik een enorme fan ben van hun laatste single “Bluebird”. Een werkelijk schitterend nummer dat zelfs deze doorgaans metal fan aardig kan waarderen.

b13

Rond de klok van half een is het weer voorbij. En hebben we kunnen genieten van twee prima bands. En hoe leuk is het toch om in een dergelijke omgeving bands aan het werk te zien. Leuke ontspannen en met een prima publiek. Dit is zoveel beter dan die grote, volle, zalen waar soms erg weinig sfeer aanwezig is. Natuurlijk denken bands daar soms anders over en dat is begrijpelijk. Maar deze avond, zeker ook door de schitterende aankleding, laat zien dat het zo ook prima kan.

DSC_0168

Setlist Big Lake Tiny: Traveling Man, Unwinding, Boat, Is there something U Wanna Do, Suzanne, Mississippi, The River, Holy Night, Angelina, The Rodeo Is My Home, Us Against The World, Xmastime

Setlist Violet’s Tale: Cards and Stones, Keep On Jiving, Driving To Texas, Dixieland, Honkytonk Queen, Mountain Song, Trucker Song, Hideaway, Gone With The Wind, Country Heroes, October Blues, Freedom, Bluebird

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: