Spring naar inhoud

Even wat minder tijd!

Logo website

Misschien is het al opgevallen, de laatste tijd is er niet zoveel meer verschenen op mijn website. Natuurlijk zijn er altijd wel wat tijden dat het allemaal wat minder is, denk aan kerst en zomervakantie, maar dat is nu niet aan de orde. Geen zin meer in dan? Nee hoor! Maar soms zijn er gewoon zaken die ervoor zorgen dat je gewoon wat minder tijd hebt.

Had ik sinds een tijdje nog een 4-daagse werkweek die het mogelijk maakte om de andere dagen fijn aan mijn hobby te werken. Nu is dat weer gewoon een 5-daagse werkweek met zo nu en dan ook nog wat extra uurtjes in de weekenden en avonden. En dan is er gewoon wat minder tijd voor muziek.

Dus moet je keuzes gaan maken. En misschien is dat ook goed. Omdat de tijd wat minder is geworden is het niet meer mogelijk om alles te gaan bezoeken wat je graag zou willen. En omdat ik nu keuzes moet maken is het goed om ook eens terug te kijken. Want waarom was ik dit eigenlijk begonnen? Vooral om wat minder bekende en startende bands een soort van platform te geven, voor zover ik dat kan natuurlijk. Ik ben maar een amateur die nog veel moet leren maar het wel met heel veel plezier doe. Maar ik merkte ook wel dat het niet alleen de doelgroep meer betrof. Ging vaak naar de grote festivals en soms ook wel de bekendere bands.

Maar nu dus weer even terug naar af. Lekker naar de wat kleinere concerten. En natuurlijk voor zolang dat nog kan in Nederland. En dan doel ik niet op de Corona hype. Die waait wel weer over (zeker met het weer van de afgelopen maanden). Nee, ik bedoel zolang we nog wat kleine concertzalen hebben. Want door de bezuinigingen dreigen die te verdwijnen. Hoe jammer dat ook is. Gemeentes hebben er geen geld meer voor over en met de tomeloze inzet van een groot aantal vrijwilligers is het ook niet te redden. Zo was ik laatst in Zoetermeer en Arnhem. Twee heerlijke locaties die een geweldige sfeer uitstralen en gemaakt zijn voor de wat kleinere bands. Vriendelijk personeel en no nonsens beleid. Gewoon lekker je drankje in een glas en betalen met cash of pin. Heel anders dan die grote commerciële concertbakken, waar geld verdienen op de eerste tien plaatsen staat. Waar je de hoofdprijs betaald voor een plastic beker met wat vocht. Je muntjes mag kopen die na een aantal maanden ook niet meer te gebruiken zijn. En je na het concert snel naar buiten wordt geveegd. Heel anders dan waar ik graag kom, lekker na afloop nog ff kletsen (als je dat wil).

Bands die hun uiterste best doen om het publiek te vermaken. Soms met wisselend succes maar altijd met passie. En dat is toch waar het om gaat. Die lui doen het omdat ze leuk vinden en er ook alles voor over hebben. Spullen inladen, uitpakken, soundchecken, optreden en weer opruimen. En dat vaak voor kostprijs of minder. En dat laten we dan in Nederland maar verdwijnen. Kunnen we straks enkel nog naar een club bejaarden die zo nodig nog een keer moeten optreden, en dat voor een hoofdprijs. Begrijp me goed, ieder zijn ding.

Dus ga ik weer lekker terug naar waar het begon. Zo zag ik de afgelopen tijd zelfs 6 dat ook nog eens voor 0 euro entree. Ja je leest het goed, beide concerten waren gewoon gratis. En ik heb genoten, samen met vele anderen die deze bands ook een warm hart toedragen.

Vanavond maar weer op pad. Leuke band deze keer die hun album gaan presenteren. En ik weet zeker dat het een prima avond gaat worden. Gemotiveerde bandleden die er ook alles voor over hebben om lekker muziek te gaan maken.

Ik zal proberen er verslag van te doen. Hopelijk is er voldoende tijd. Want ook het werk gaat door en tegelijkertijd vliegen er hier ook kinders uit naar elders. En die hebben ook hun aandacht nodig. Jonge mensen met ook een passie.

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben? Laat het me gewoon weten. En tips voor leuke bands zijn natuurlijk altijd meer dan welkom.

Logo website

Categorieën

News

Harrie de Haas Alles tonen

Freelance schrijver en muziek liefhebber. Een podium voor bands en hun producten, aankondigingen en reviews.
En regelmatig bezoeker van concerten en festivals.

2 gedachten over “Even wat minder tijd! Plaats een reactie

  1. Gewoon blijven doen waar je je zelf het beste bij voelt en als dat betekent wat extra tijd in het werk steken en minder in de hobby, dan is dat zo. Zolang het goed voelt want tenslotte moet je er zelf energie uit terug krijgen, ik weet maar al te goed hoe je leeg kunt lopen op zaken die alleen maar kosten…. Enjoy the bands, mate !

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: