MuSIC4Care Heroes of Another Kind

logo wit

Het zou zomaar de titel kunnen zijn van een nieuwe band en hun eerste album. En misschien schuilt daar ook wel een kleine vorm van waarheid in. Maar daarbij moet ik dan wel direct aantekenen dat de band al uit meer dan 30.000 leden bestaat en nog steeds groeiende is.

Een 2-tal weken geleden werd ik opmerkzaam gemaakt op dit project. Een initiatief dat bij onze zuiderburen de meer dan verdiende aandacht geeft aan de mensen werkzaam in de zorg. Een mooi initiatief waarin men laat zien waarin een klein land groot kan zijn!

Laat ik maar snel duidelijk maken waar het over gaat. De afgelopen periode is natuurlijk voor eenieder niet gemakkelijk geweest. Een wereldwijde pandemie die zijn weerslag niet kent. Van de ene op de andere dag werden we geconfronteerd met een aantal maatregelen die heel veel impact hebben op ons dagelijkse leven. Niet meer van huis en thuis werken, geen bezoeken meer aan familie aan kennissen, niet meer naar school en zo kan ik nog wel even doorgaan.

En toch is er een groep die juist in deze tijd, veel meer dan ooit, zich heeft moeten inzetten voor de maatschappij, het zorgpersoneel. Juist zij zijn het die in deze tijd volop aan de bak moeten om patiënten die door het virus getroffen zijn  en zij die in zorgcentra zitten de zorg te verlenen die ze nodig hebben. En dat is niet zomaar gedaan. Lange diensten en weinig rust, geen tijd voor vrije dagen en altijd het gevaar om zelf ook besmet te geraken.

De maatschappij heeft leren inzien dat juist het zorgpersoneel uitermate gedreven is en nooit verzaakt in deze zware tijd. We hebben onze waardering laten blijken middels “handjeklap” om acht uur ’s avonds, “witte vlaggen” en “pamfletten” op onze ramen. Een mooi gebaar maar is dat voldoende?

Het project MuSIC4Care wil meer. Dit project (M4C) wordt een zogenaamde VZW (Vereniging Zonder Winstoogmerk), een non-profit organisatie. Zij willen dat er meer respect komt voor de “helden in de zorg”.

logo zwart

Om het een en ander kracht bij te zetten en om geld in te zamelen voor deze helden  gaat men het lied “Heroes Of Another Kind” uitbrengen. Dit lied, een Meatlof-achtig rocknummer met songfestival allures is een samenwerking tussen verschillende artiesten alsook een paar BV’s (bekende Belgen) die hun medewerking verlenen. Maar met namen als Rex Zeco (Nightqueen) en Geert Fieuw (Beyond The Labyrinth) als stuwende krachten achter dit nummer hoeven we ons daarover geen zorgen te maken. Doel is om zoveel mogelijk geld op te halen met deze song. Geld dat echt bestemd is voor het personeel in de zorg. Maar natuurlijk ook om aandacht te vragen voor het personeel en ze de waardering te geven die ze echt verdienen.

elke
(Elke Kellens)

Stuwende kracht achter MuSIC4Care is Elke KellensElke zit zelf in de zorgsector en weet beter dan wie dan ook welke impact deze pandemie teweeg heeft gebracht bij het zorgpersoneel. Ze is ruim twee weken geleden gestart met de Facebook groep “MuSIC4Care”. Een groep die in korte tijd al meer dan 31.000 leden kent en gestaag groeiende is. En dit geeft aan dat er erg veel aandacht is voor deze “helden in de zorg”.

Natuurlijk ga ik jullie op de hoogte houden en zal met veel plezier de song straks gaan presenteren. De muziekpartijen zijn ondertussen ingespeeld, nu is het de beurt aan de zangers en zangeressen om hun partijen in te zingen. Dan naar de mix en……….uitbrengen!

logo wit

 

Een gedachte over “MuSIC4Care Heroes of Another Kind

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: