Ready Steady Go The Dirty Denims (online release)

logo

Op vrijdag 3 juli is het dan zo ver! Het nieuwe album van de Dirty Denims, “Ready Steady Go” komt uit. De liefhebbers hebben er natuurlijk al een tijdje naar uitgekeken. Niet dat het album voor hen compleet verrassend zal zijn, een aantal nummers is immers al eerder uitgebracht, maar er is ook nieuw materiaal aanwezig. Maar natuurlijk blijft het dan nog de vraag, hoe gaat hij klinken?

album

Het album is geheel in de lijn der verwachtingen. Zo’n 50 minuten keigave vrolijke rock (of hoe je het zelf ook wil noemen). Deze band weet iedere keer weer te verrassen. Een heerlijke aaneenschakeling van vlotte nummers die je snel in een flow brengen die eigenlijk veel te snel weer voorbij is. Je wilt namelijk altijd meer.

Ik kan natuurlijk elk nummer hier gaan beschrijven maar er zijn ondertussen al een groot aantal reviews geschreven en die zijn het eigenlijk allemaal wel met elkaar eens. Dit album staat. Als je op de FB-pagina van de Dirty Denims gaat kijken kan je ze vinden. Dit klinkt misschien alsof ik me er gemakkelijk vanaf wil maken maar dat is niet zo. Ik vind het een heerlijk album en ben het met de reviews eens. Dus ik kan het herhalen maar dan lijkt het ook een beetje overschrijven van zaken en daar pas ik voor. En luister ook vooral zelf. Het luistert zo lekker weg. Geen moeilijke orkestrale stukken of zo maar gewoon goede gitaren en niet aflatende drums. Teksten die niet de grootste wereldproblemen beschrijven maar wel een duidelijke boodschap hebben of mening verkondigen.

Laat ik het dan maar hebben over de release party. Want bij de lancering van een nieuw album hoort een dergelijke party. Nu is de tijd natuurlijk niet echt ideaal om dat te gaan doen. Maar waar veel bands vooral de problemen van de tijd benoemen denken de Dirty Denims gelukkig in oplossingen. Als de fans dan niet naar de zaal kunnen komen, gaan zij toch gewoon naar de fans!

En zo staat de band op zondagmiddag 5 juli in hun repetitieruimte gereed om via hun FB-pagina een livestream te verzorgen waarin ze het album presenteren. En met presenteren bedoel ik alle nummers lekker live spelen. En natuurlijk is het net ff anders maar het is voor nu een prima oplossing. En ik moet zeggen dat het volgen vanuit je luie stoel in het standje tandarts is geen straf. Zeker niet met een heerlijk koel drankje erbij.

band 2

En na een begin met daarin het ‘tweede lied uit de poll’ (ja de fans mochten het beste en op een na beste nummer uit hun repertoire kiezen) geeft Mirjam het starschot. En met een heuse GP-vlag gaan we van start. En het gaat zoals je mag verwachten. Als een raket vol ontvlambare brandstof speelt de band het nieuwe album. Met een energielevel van meer dan 200% worden de nummers live tot in onze kamers gebracht. Heerlijk is dit zeg! Want hoe mooi een album ook mag klinken, muziek moet je live beleven en deze vier zorgen ervoor dat het feest wordt.

band 1

Tussen de nummers door is er aandacht voor de kijkers die volop reageren op hetgeen ze zien en horen. Toch een beetje interactie tussen band en fans. De band geniet en dat is te merken. Met Mirjam als een springkikker over het podium en met de altijd aanwezige lach van, volgens mij de vrolijkste drummer van Nederland, en het prima gitaarspel van de beide heren (en soms ook Mirjam) is het voorbij voor ik het eigenlijk besef. Jammer, jammer en nogmaals jammer.

Maarrrrrr……gelukkig komt er nog een officiële release. Lekker in een zaal met publiek. Op 25 september staat de band in Theater Markant in Uden. En ik ben erbij. Maar zorgen jullie nu ook dat je daar aanwezig bent. De band verdient dit. En ken je ze nog niet, dan heb je nu mooi de kans om ze te leren kennen. “Ready, Steady, Go” is een vrolijk en veelzijdig album. Zet het op de file of gebruik het bij je fitnessprogramma. Ik luister het album wanneer ik ga lopen of fietsen. Niet dat ik sneller ga maar het motiveert in ieder geval een stuk meer en gaat me gemakkelijker af.

affiche

 The  Dirty Denims:

Mirjam Sieben – Vocals/Guitar,
Jeroen Teunis – Guitar,
Marc  Eijkhout- Bass,
Suzanne Driessen – Drums.

 Tracklist:

1 Ready, Steady, Go! (3:36)
2 Last Call For Alcohol (4:11)
3 Too Much Information (2:15)
4 Thunder From Down Under (3:28)
5 Turn Off The Radio (3:14)
6 Roll The Dice (4:03)
7 Messin’ Around (2:48)
8 Creatures Of The Night (4:16)
9 Band Not A Brand (2:20)
10 Beautiful (My Darling) (4:39)
11 Last Call For Alcohol (Hangover Version) (4:22)

logo

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: