Only Death Makes Icons het debuutalbum van Light By The Sea

Soms is het even goed lezen wanneer je de titel ziet van een album. Dit had ik ook toen ik voor het eerst de titel zag van het debuut album van  Light By The Sea, ‘Only Death Makes Icons’ (release 22 oktober 2021). De titel doet vermoeden dat het misschien een album is met veel zwaarwegende en donkere muziek. Maar niets is minder waar.

De nummers op het album zijn vooral geïnspireerd door muziek uit de jaren 70, 80 en 90. Met als doel, zoals de band ons laat weten, dit geluid weer terug te brengen. Maar verwacht niet dat het kopieën zijn van nummers uit die tijd. De band heeft de invloeden en sound uit die tijd wel gebruikt om eigentijdse nummers te schrijven. En dat is de band ook prima gelukt. Het album bevat veel punten van herkenning wanneer je de individuele nummers beluisterd. Zelf had ik bij ieder nummer gelijk zoiets van “welke band of artiest” heeft dit nummer beïnvloed. En dat maakt dit album ook wel een soort van uniek. Zeker diegene die de periode actief hebben meegemaakt of wel kunnen waarderen zullen smullen van dit album. Geïnspireerd door o.a. U2, Fleetwood Mac, Phil Collins en meer is dit album een groot muzikaal avontuur geworden.

Met dit album heeft Light By The Sea zich echt op de muzikale kaart gezet.

Wat ook wel als uniek genoemd mag worden is dat Light By The Sea al een 4-tal nummers heeft uitgebracht voor de release van het album. Een mooie opmaat naar meer. En meer is nu mogelijk na het uitkomen van het album.

Een album dat precies op het juiste moment is uitgebracht. In een tijd dat de dagen weer korter worden, storm en regen ons weer parten gaan spelen is dit een welkome binnenkomer. Een vrolijk en licht verteerbaar album dat je weer snel doet denken aan zonnige dagen, vakantie en strand. Overigens zijn dit ook de favoriete zaken van zowel Eszter Anna Baumann en Davy Knobel. En dat komt ook tot uitdrukking in de misschien wel wat bijzondere naam van dit gezelschap ‘Light By The Sea’.

We kennen Anna natuurlijk van Ann My Guard en Davy van o.a. Cloudmen. Maar met het album ‘Only Death Makes Icons’ laat Light By The Sea ons horen dat ze muzikaal van veel meer markten thuis zijn.

Het album is geproduceerd door niemand minder dan Eddy Bopp, die overigens ook als backing vocals op het album te horen is.

De nummers en de muziek zijn geschreven door Anna en Davy zelf. Zij nemen ook een groot deel van de instrumenten voor hun rekening. Zo horen we Anna op bas, keys en fluit. Davy ook op bas, gitaar, keys en percussions. Verder horen we op drums Dirk Schonk en Stephen van den Dolder en neemt ook Eddy Bopp een stukje keys voor zijn rekening.

Voor het artwork zijn Matheus Jantz Longhine, Mona Schier en Davy Knobel verantwoordelijk.

Het vergeten geluid met een moderne vibe is hoe dit album het best beschreven kan worden. Een super gaaf album dat eigenlijk voor iedere muziekliefhebber wel iets heeft waar men blij van wordt. Het brengt mooie herinneringen weer terug of maakt je gewoon weer vrolijk in deze wat donkere tijden. Het is met veel zorg en passie gemaakt. Passie die deze twee muzikale talenten hebben voor hun vak. En dat heeft men op meer dan sublieme wijze op dit album vastgelegd.

En vergeet niet: Only death makes icons and only humans play God!

Tracklist:

  1. A Transition In Time
  2. Mr. Wonderman
  3. Hollywood Vampire
  4. Little Jeane
  5. Lupercalia In Neptune’s Temple
  6. Willow Creek
  7. Eleanor
  8. Crimson Sugar
  9. Where Have The Dandies Gone?
  10. Chelsea Is A Mermaid And She’s Soaking In

Light By The Sea zijn:

Eszter Anna Baumann

Davy Knobel

https://www.facebook.com/LightbytheSea

https://www.instagram.com/lightbythesea

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: