NYNTHA, 6 mei ‘The Box’, Katwijk aan de Rijn

“Hunker jij al tijden naar een muzikale avond waarvan je achteraf nog nagloeit als het Noorderlicht? Zo’n vraag wekt natuurlijk gelijk mijn nieuwsgierigheid. Want wie vraagt dit en waar en wanneer kan ik een dergelijke ervaring gaan opdoen?

De vraag komt van NYNTHA. Misschien weel een van Nederlands meest opmerkelijke opkomende bands van dit moment. NYNTHA is de nieuwe band van Nienke Bijker. De folkzangeres maakte een jaar geleden bekend dat zij na 15 jaar toeren met HARMONY GLEN de band zou verlaten.

De tijd was aangebroken meer te gaan doen met haar unieke stem. Ze schreef in een mum van tijd een geheel nieuw repertoire en richtte een nieuwe band op, NYNTHA.

NYNTHA onderscheid zich nu al van veel andere bands door de toch wel bijzondere, nee unieke, instrumentkeuze. Met kristalheldere zang, fabelachtige harp en viool, rockende gitaar en drums, meerstemmige koortjes en een zware strijkende contrabas, opent NYNTHA haar eigenzinnige muzikale wereld.

Het is dan ook niet echt eenvoudig de band in een muzikaal keurslijf te plaatsen. Is het ‘celt-pop’, of ‘alt-folk’? Alleen al hierdoor zet de band je er over aan het denken. Ben je nieuwsgierig geworden? Luister dan vast naar de bands eerste release ‘Inner Child’. Maar beter nog, kom gewoon luisteren naar de band.

Hier vast een voorproefje:

Laat je verwonderen en meevoeren in deze muzikale droomwereld (NYNTHA’s muzikale imaginarium). Zet de datum, vrijdag 6 mei maar alvast in je agenda! Want dit is het optreden waar men het jaren later nog over heeft.

NYNTHA is:

Op vrijdag 6 mei is dus de try-out (hun allereerste echte optreden!). Waar moet je zijn:

Muziekcentrum ‘The Box’

Valkenburgse weg 50a, Katwijk aan de Rijn

Aanvang: 20.00 uur

vrij parkeren op eigen terrein

Vanaf station leiden Bus 37 & 38. Deze stoppen nagenoeg voor de deur.

En mocht het niet lukken om op 6 mei de band te zien zijn hier nog een 2-tal mogelijkheden:

7 Mei: P60 Amstelveen

21 Mei: Fantasy Fest in Broodfabriek, Rijswijk

Informatie NYNTHA:

http://www.nyntha.com/Home/

https://www.facebook.com/Nyntha/

Een gedachte over “NYNTHA, 6 mei ‘The Box’, Katwijk aan de Rijn

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: