INQUISITION, het debuut album van EPINIKION

INQUISITION is het eerste full lenght album van de symfonische metal band EPINIKION. De in België gesettelde band heeft ons even laten wachten maar het resultaat mag er zijn. Natuurlijk heeft de band al een tipje van de spreekwoordelijk sluier opgelicht door ons de afgelopen periode al een paar keer wegwijs te maken middels een aantal video’s. Maar nu het album er dan echt is laat de band horen waar zij toe in staat is.

De titel INQUISITION laat niets aan de verbeelding over. Wanneer je het album start neem het intro, “The Council of Troubles”, je direct mee naar deze tijd. Een donker en wat barokachtig intro neemt je mee naar deze tijd. Natuurlijk een gaaf begin, maar mensen die mij wat beter kennen, weten hoe ik denk over dergelijke intro’s. Het past prima in het verhaal dat verteld wordt maar het geeft niet altijd het juiste beeld van wat je mag verwachten. Natuurlijk past dit intro prima bij de rode draad van het album, maar laat ik direct zeggen dat EPINIKION zeker niet de donkere band is die je misschien na het intro zou verwachten.

Het album laat ons kennismaken met een symfonische metal band die van vele markten thuis is. De 11 volgende nummers laten daar geen twijfel over bestaan. De album laat bijzonder goed verzorgde muziek horen. Er is veel aandacht besteedt aan de instrumentale partijen. En eindelijk, ja laat ik het zo maar zeggen, heeft men gekozen voor vooral wat langere tracks, zo is “Sail Away” ruim 8 minuten lang. En hierin laat de band ook horen dat men met zorg deze heeft opgebouwd. En daar waar het wat zwaarder klinkt is er (bijna) altijd nog de verfrissende stem van Eleonora Damiano. Zij weet de tracks net wat extra’s te geven.

Met Robert Tangerman op gitaar, Renate de Boer op keyboards en Emre Demir op bas heeft de band precies waargemaakt wat men heeft beloofd. Een album om je vingers bij af te likken. En niet alleen voor liefhebbers van symfonische metal. Ik denk dat ieder (meta) liefhebber dit album zeker kan waarderen.

De band heeft op het album INQUISITION een aantal (niet de minste) gastmusici hun medewerking laten verlenen. Zo zijn daar Levent Gaşgil, Loek Verlaan, Tamara Bouwhuis, Laura Guldenmond, Monique de Bruin en Debby Zimmerman.

Alle nummers op het album zijn geschreven door Renate de Boer en Robert Tangerman. Ook op dit vlak heeft de band dus prima expertise in huis.

Na een aantal malen naar het album te hebben geluisterd raak ik steeds meer onder de indruk. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe dit straks live gaat klinken. Maar met de wetenschap dat deze band niets aan het toeval overlaat maak ik me daar ook geen zorgen over. Ik hoop snel eens in de gelegenheid te zijn ze live te aanschouwen. En natuurlijk zal ik daar verslag van doen.

Titel: INQUISITION

Release: 21 april 2022

Tracks:

 1. The Council Of Troubles
 2. Inquisition
 3. Love So Sublime
 4. Welcome To The Wonderful World Of Jealousy
 5. Stand Up And Fight
 6. On The Brink Of Despair
 7. In The Middle Of The Night
 8. Sail Away
 9. False Faced Demon
 10. If I Could Turn Back Time
 11. Strangers In The Dark
 12. The Courage To Change

EPINIKION:

Eleonora Damiano – Vocals

Robert Tangerman – Rhythm Guitars

Renate de Boer – Keyboards

Emre Demir – bass

https://www.facebook.com/epinikion

https://www.instagram.com/epinikionofficial/

https://www.epinikion.org/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: