Phantom Elite TITANIUM

Ik kan het me nog herinneren als de dag van gisteren. Het was op 22 december 2017. Het was de avond dat ik een van mijn eerste concertreviews mocht schrijven. Op die avond maakte ik voor het eerst kennis met o.a. Phantom Elite. De band toerde samen met Elyose en Angel Nation en op die 22e december sloten zij hun gezamenlijke tour af in de Bosuil in Weert.

Even later, in 2018, verscheen het debuutalbum ‘Wasteland’. Een prima album dat toen al ver zijn tijd vooruit was. Het album sloot namelijk af de nu meer dan toepasselijke nummer ‘Lockdown’. En nu twee jaar later is de opvolger van het debuutalbum een feit.

Titanium’ is een meer dan volwaardige opvolger geworden. De 11 tracks op het album laten je horen waar de band toe in staat is. Het is in zekere zin een vervolg op het eerste album maar je merkt dat de band echt volwassener is geworden. De tracks zijn prima verzorgden zijn zeker heavier dan op ‘Wasteland’. Ik moet wel zeggen dat het zeker de moeite leent om het album niet te beoordelen na slechts 1 keer luisteren. Ik had in eerste instantie de indruk dat de nummers veel overeenkomsten hadden, maar als je de moeite neemt het ook een 2e en 3e keer te luisteren moet je die mening zeker herzien. Er zijn iedere keer weer voldoende nieuwe elementen te ontdekken. Nummers die er wel wat uitspringen (en dan bedoel ik dat niet in positieve of negatieve zin) zijn ‘Bravado’ en ‘Haven’. Deze laatste is een instrumentaal intermezzo van 1.22 minuten. Iets wat je eigenlijk verwacht als opening van een album. Maar misschien is in deze de band ook gewoon anders. Verder is er op het album medewerking van o.a. Amanda Somerville en Stef Rikken.

Titanium is een prima album en ik kan iedere liefhebber van dit genre aanraden dit album te luisteren en, beter nog, aan te schaffen. Het helpt je zeker om deze wat donkere dagen door te komen. En laten we hopen dat er snel weer mogelijkheden zijn voor live optredens. Ik kan niet wachten om Phantom Elite weer eens op het podium te zien. Laatste keer was volgens mij in Lelystad en dat is al weer een hele tijd geleden.

Tracklist:

 1. Conjure Rains
 2. The Race
 3. Diamonds And Dark
 4. Worst Part Of Me
 5. Glass Crown
 6. Titanium
 7. Bravado
 8. Silver Lining
 9. Haven
 10. Deliverance
 11. Eyes Wide Open

Phantom Elite:

Marina La Torraca – vocals

Max van Esch – guitars & bass

Joeri Warmerdam – drums

Koen Stam – keys

https://www.facebook.com/jointhePE

https://www.instagram.com/phantom.elite.official/

https://www.youtube.com/c/phantomelite

https://www.phantom-elite.com/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: