Metal uitvoeringen van bekende popsongs (3)

In deel 3 van “metal uitvoeringen van bekende popsongs” ditmaal een misschien wat minder bekend nummer uit eind jaren 60. Het betreft het nummer “Hush”.

Het nummer is in 1967 geschreven door de Amerikaanse singer-songwriter Joe South. Eigenlijke naam Joseph Alfred Souter. Geboren 1940 in Atlanta en overleden 2012 in Buford.  Zelf heeft hij zo’n 15 platen uitgebracht maar was veel succesvoller met het schrijven voor andere artiesten. Zo schreef hij behalve “Hush” ook de nummers “Down in the boondocks (Billy Joe Royal) en “I never promised you a rose garden” (Lynn Anderson).

Het nummer “Hush” is geschreven in 1967 en gezongen door Billy Joe Royal. Een Amerikaanse zanger, vooral succesvol in het lokale circuit. Het is in Amerika ook niet echt een grote hit geworden.

Ondanks dat de originele versie niet echt bekend is geworden is het nummer “Hush” toch zo 30 keer door andere artiesten uitgebracht. Een drietal andere versies wik ik graag even de revue laten passeren. Ik heb voor deze drie gekozen omdat ze allemaal een toch wel behoorlijk van elkaar verschillen, zeker ook ten opzichte van de originele uitvoering.

De eerste stamt uit 1968 en komt van Deep Purple. Het was tevens hun eerste echte hitsingle in Amerika. Het nummer is afkomstig van de LP “Shades of Deep Purple”.

De tweede is opgenomen in 1992 door de Zwitserse hardrock formatie Gotthard.

De derde komt van de psychedelische rockband Kula Snaker uit Engeland.

Vier keer het nummer “Hush”, vier verschillende uitvoeringen. Welke is de beste? Geen idee en hoeft ook niet. Ze hebben allemaal wel iets en smaken verschillen.

Heb je ook een leuke tip van een bepaalde cover. Laat het weten en ik zoek het uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: